Μπορεί να έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα επεισόδιο της σειράς Ms. Marvel στο Disney+, οι τοξικοί όμως fans που μιλούν για έχουν εξαπολύσει ήδη τα πυρά τους προς την πρωταγωνίστρια, Kamala Khan. Ο λόγος; Ότι η 15χρονη ηρωίδα είναι από το Πακιστάν, γεγονός που την καθιστά μουσουλμάνα. Έτσι, τα πρώτα facebook groups κατά της σειράς με ονόματα όπως το «Christians Against Ms. Marvel» έκαναν την εμφάνισή τους.

Η μεγαλύτερη από αυτές τις ομάδες απαριθμεί περισσότερα από 16.000 μέλη ενώ στην λεζάντα της αναγράφεται πως η σειρά αποτελεί «το τελευταίο χαστούκι της Marvel προς την συντηρητική χριστιανική κοινότητα».

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε άλλο όνομα πριν την κυκλοφορία του Ms. Marvel, καθώς λεγόταν «Christians Against Doctor Strange in the Multiverse of Madness». Παλαιότερα, είχε το όνομα «Christians Against The Eternals» μεταξύ άλλων, κάνοντας μας να καταλαβαίνουμε πως τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας έχουν απλώς πρόβλημα με κάθε ήρωα που δεν είναι λευκός, cis και straight και δεν συμβαδίζει με τα «κλασικά χριστιανικά πρότυπα».

Τα μέλη της ομάδας ζητούν την ακύρωση της σειράς.

Ms. Marvel

Δείτε επίσης: Ms.Marvel: Κυκλοφόρησε το trailer της σειράς με την πρώτη μουσουλμάνα υπερήρωα

Παρά το μίσος από την χριστιανική κοινότητα, η σειρά Ms. Marvel έχει προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού στους νότιο-ασιάτες (Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές κτλ) καθώς είναι η πρώτη φορά που κάποιος ομοεθνής τους αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και δη του υπερ-ήρωα, όπως στην συγκεκριμένη σειρά.

Το Ms. Marvel διαδραματίζεται γύρω από την ζωή της 15χρονης Πακιστανής δεύτερης γενιάς Kamala Khan η οποία αποκτά υπερ-δυνάμεις ζωγραφίζοντας comics με την αγαπημένη της ηρωίδα, την Captain Marvel. Την Ms. Marvel θα ξανά δούμε στο πλάι της Carol Denvers και της Monica Rambeau στο «The Marvels», το sequel του Captain Marvel που θα κάνει την πρεμιέρα του το 2023.

O χαρακτήρας της έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2013 στα comics.

Κεντρική φωτογραφία: imdb.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Disney+: Φτάνει επιτέλους η ώρα που θα κάνει ντεμπούτο στην Ελλάδα – Όσα πρέπει να ξέρεις

Stranger Things: Η 4η σεζόν είναι ήδη η καλύτερη της σειράς

Το μέλλον του Star Wars: Οι νέες σειρές που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο της Lucasfilm