Κασκαντέρ του Game of Thrones μήνυσε την παραγωγή για τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων το 2018, που όπως υποστηρίζει ήταν σοβαροί. Η Casey Michaels συμμετείχε στην όγδοη σεζόν, όταν υπέστη «σοβαρό κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο».

Δύο χρόνια μετά το τέλος της σειράς, υπέβαλε μήνυση για  5 εκατ. δολάρια,  το 2021, κατά της Fire & Blood Productions με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανήκει στην HBO. Το Variety, που αποκάλυψε τα δικαστικέ έγγραφα, αναφέρει ότι η κασκαντέρ υπέστη τα τραύματά της ενώ γύριζε μια σκηνή στο τρίτο επεισόδιο. Ήταν ντυμένη ως Wight και έπρεπε να βγει από την άκρη μιας κεκλιμένης οροφής.

Αναφέρουν ότι μια ομάδα 28 ατόμων έλαβε οδηγίες να βγει από την οροφή ύψους σχεδόν 3,5 μέτρων «σαν να μην γνώριζαν ότι ακολουθούσε πτώση, σύμφωνα με τη φύση των Wights που μοιάζουν με ζόμπι». Εκείνη προσγειώθηκε πρώτα σε ένα κουτί κάτω από την εξέδρα, η οποία αποτελούνταν από χαρτόκουτα και χαλάκια προστασίας από την πρόσκρουση.

«Από τη φύση τους, ωστόσο, τα χαρτόκουτα δεν είναι ανθεκτικά και καταστρέφονται όταν ο κασκαντέρ προσγειώνεται στην εξέδρα και επίσης καθώς κάθε ηθοποιός σκαρφαλώνει από τα ίδια κουτιά μετά την προσγείωση», λέει στην μήνυση της. Η Fire & Blood Productions, από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι η Michaels δεν εκτέλεσε το κόλπο σύμφωνα με τις οδηγίες κι έπεσε από την οροφή με άκαμπτο ή κατακόρυφο τρόπο, «σαν μολύβι».

Η «μάχη στο Game of Thrones» έγινε καθημερινή μάχη για την Michaels

Η κασκαντέρ φορούσε μαξιλαράκια κνήμης, γονάτων, αγκώνων, ισχίων και πλάτης, και ήταν η τελευταία που κατέβηκε από την οροφή, ενώ προσγειώθηκε πρώτα με τα πόδια.

Ακόμα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι εξέδρα του κουτιού ήταν «ανθεκτική και δεν συμπιέστηκε όταν ένας καλλιτέχνης βγήκε στο στρώμα και κύλησε μακριά». Από τότε η Michaels έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στο αριστερό της πόδι, όπου της τοποθέτησαν βίδες. Ακολούθησε «μακροχρόνια, εντατική» φυσιοθεραπεία, ενώ νοσηλευόταν με κατάθλιψη.

Το εύρος της κίνησης της, σύμφωνα με τους γιατρούς που αναφέρονται στον ισχυρισμό της, έχει μειωθεί και η Michaels δεν μπορεί πλέον να κάνει σκι, γυμναστική ή να τρέξει. Ακόμα, παιδεύεται με καθημερινές εργασίες, όπως ψώνια, μαγείρεμα και κηπουρική. Η Michaels, που προέρχεται από οικογένεια κασκαντέρ, καθώς οι γονείς της είναι οι Wayne Michaels και Tracey Eddon, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη δουλειά μετά το περιστατικό.

Πηγή: Variety.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Η επιστροφή του Kevin Spacey: 5 χρόνια μετά τις καταγγελίες, είναι και πάλι μέρος του Χόλιγουντ

Τέλος αυτά που ξέραμε… Το Netflix κάνει αυτό που φοβόμασταν

Jethro Lazenby: Έπασχε από σχιζοφρένεια και φυλακίστηκε δύο φορές για βίαιες επιθέσεις ο γιος του Nick Cave