Σε τούτο δω το σάιτ έχουμε δείξει ότι δεν είμαστε διαρκείς γλείφτες της ελληνικής μυθοπλασίας για να τα έχουμε καλά με τα κανάλια. Λέμε αυτό ακριβώς που πιστεύουμε για κάθε σειρά. Ακόμα και με σκληρή γλώσσα, ενίοτε, όπως στην περίπτωση του Αρχελάου 5. Αυτό (θα έπρεπε να) μας δίνει και μια παραπάνω αξιοπιστία για τις φορές που έχουμε να πούμε καλά λόγια για μια σειρά.

Και, για να κατανοείτε, εννοείται πως τα κανάλια θέλουν να τα έχουν καλά με τα μέσα, πως τα γραφεία τύπου κάνουν καλέσματα σε δημοσιογράφους, πως στέλνουν δωράκια κατά καιρούς, εξασφαλίζοντας έτσι την καλή κρίση τους και την επιείκειά τους, αν η σειρά ή κάποια εκπομπή δεν έχει κάτι θετικό για να την υποστηρίξεις.

Εδώ στο Intronews έχουμε σπάνια καλέσματα από τα κανάλια ακριβώς επειδή η καλή μας κρίση και επιείκεια δεν βασίζεται σε δώρα και καλέσματα. Υπάρχουν σπανίως και αυτά, μα ως εκεί.

Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί θέλω να κάνω σαφές πως εδώ, ό,τι γράφεται για σειρές κτλ., είναι υποκειμενικό μόνο από το προσωπικό μας συναίσθημα, την εκτίμηση, τις προσλαμβάνουσες και δεν επηρεάζεται από κάτι άλλο.

Για όλα αυτά λοιπόν, αξίζει να με-μας εμπιστευτείτε όταν λέμε πως για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, είδαμε μια ελληνική σειρά που μας έδωσε υποσχέσεις. Αυτή είναι το Grand Hotel. Τελευταία φορά που το βιώσαμε αυτό, ήταν με τις Άγριες Μέλισσες, με τις οποίες βέβαια στην πορεία, λόγω της φθοράς τους από τα 4 επεισόδια την εβδομάδα, απογοητευτήκαμε. Οι πιθανότητες λένε πως θα συμβεί το ίδιο και με το Grand Hotel που, προς δική μας απογοήτευση, ξανά, θα προβάλλεται από Δευτέρα ως Πέμπτη.

Μακάρι με κάποιο θαύμα οι σεναριογράφοι να καταφέρουν να διατηρήσουν αυτό το τόσο καλό επίπεδο που είδαμε στη σειρά στο πρώτο επεισόδιο. Μακάρι οι ηθοποιοί να βρίσκουν τον χρόνο να δουλεύουν τους ρόλους τους έστω σε ένα καλό επίπεδο, αν όχι στο ιδανικό. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μάντης ή φουλ απαισιόδοξος για να κατανοήσει πως αυτό δεν θα συμβεί, διότι είναι φύσει αδύνατον, αλλά ας μην προτρέχουμε.

Τα στοιχεία που μου άρεσαν στη σειρά Grand Hotel

Είδαμε μόλις το πρώτο επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας και αισθάνθηκα μετά από όλα αυτά τα χρόνια ότι θέλω να επενδύσω λίγο παραπάνω σε μια ελληνική σειρά, πως θέλω να επιστρέψω για το 2ο επεισόδιο και να δω πώς θα εξελιχθεί.

Το Grand Hotel είναι η πρώτη ελληνική σειρά εδώ και χρόνια που άφησε τόσες υποσχέσεις

Έχει, ούτως ή άλλως, μια ενδιαφέρουσα πλοκή λόγω του μυστηρίου γύρω από την εξαφάνιση της καμαριέρας Βασιλικής και φυσικά της εποχής στην οποία τοποθετείται, στο πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα στην Κηφισιά, αλλά την ενισχύει με τη σκηνοθεσία, με την πιστότητα της ατμόσφαιρας που έχει φτιάξει και με τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Το Grand Hotel είναι η πρώτη ελληνική σειρά εδώ και χρόνια που άφησε τόσες υποσχέσεις

Δε μπορώ να μπω καν στη διαδικασία να ξεχωρίσω έναν ή δύο. Ο Κουκουράκης (Πέτρος Ασλάνογλου) πάρα πολύ καλός. Η Χάσκα (Αλίκη Γαζή) επίσης. Ο Γεροντιδάκης κι αυτός. Προσωπική μου αδυναμία η Καλογεροπούλου, που υποδύεται την καμαριέρα-ερωμένη του Ρήγα Αλεξίου (Γεροντιδάκης). Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Κυβέλη Γαζή) σε ακόμα μια κατάθεση του εύρους του ταλέντου και της ικανότητας της. Η Κόρα Καρβούνη πατάει ακριβώς πάνω στον ρυθμό του ρόλου της ως επικεφαλής των γυναικών που δουλεύουν στο Grand Hotel. Ο Νούσιας σταθερά πολύ καλός, όπως στις περισσότερες σειρές, ακόμα και σε αυτές που δεν πολυβλέπονται, όπως η Μάγισσα πέρσι.

σειρά

Και έχει κι άλλους στη φαρέτρα της η σειρά που θα μας κερδίσουν, θέλω να ελπίζω, με την ερμηνεία τους, αφού στο πρώτο επεισόδιο δεν είδαμε για παράδειγμα τον Σκιαδαρέση που έχει τον ρόλο του αστυνομικού, δεν είδαμε την Μαρία Μπάτη που υποδύεται τη Βασιλική κ.α.

Γενικότερα, βρήκα τις ερμηνείες αυτό που λέγεται, συχνά και αόριστα, απέριττες. Ήταν ο ορισμός. Δεν είχαμε αυτές τις στερεοτυπικές δραματουργίες, τις εξάρσεις με κλάματα και τα συναφή. Οκ, είναι μόλις πρώτο επεισόδιο, μπορεί στα επόμενα να έρθει κι αυτό και να πάνε στράφι όσα γράφω, αλλά τι να κάνουμε, η σειρά τρεντάρει και όλοι μας καλούμαστε να τη σχολιάζουμε στο εδώ και τώρα, στο εν εξελίξει, οπότε σε αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο επεισόδιο, αυτό μπορώ να γράψω.

Δεν θα προβώ σε παραπάνω αναλύσεις, αυτές θα βγουν με περισσότερη αξιοπιστία σίγουρα μετά από 5-6 επεισόδια μίνιμουμ.

Μέχρι τότε, το μόνο που μπορώ να γράψω, είναι πως το Grand Hotel είναι μια σειρά που αξίζει να δεις το επόμενο επεισόδιό της. Και το μεθεπόμενο. Και γενικά τα επεισόδια αυτής της εβδομάδας. Το κέρδισε αυτό με την πρεμιέρα της.