Μπορεί όλοι μας να αναρωτιόμαστε το ίδιο πράγμα για το The Bear κάθε φορά που ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες στα Emmys, πώς γίνεται να το θεωρούν κωμική σειρά, αλλά περιμένουμε πως αυτό θα κερδίσει και παμψηφεί. Πού και πού όμως, γίνονται και ανατροπές και μια τέτοια έγινε το ξημέρωμα της Δευτέρας, στην χθεσινή τελετή των τηλεοπτικών βραβείων στις ΗΠΑ, όπου το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς πήγε στο Hacks.

Το The Bear «αρκέστηκε» σε Emmy Ά Ανδρικού (Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ – τι μαλλί σου έκαναν ρε αδερφέ), Β’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού, που σίγουρα είναι κι αυτά σημαντικά βραβεία, αλλά το Hacks είδε την πρωταγωνίστριά του, τη Τζιν Σμαρτ, να παίρνει ξανά το Emmy Ά Γυναικείου σε Κωμική Σειρά, πήρε βραβείο σεναρίου για ένα επεισόδιο και πήρε και το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς, ούσα κωμική σειρά.

Στο Hacks λοιπόν, που βγήκε πρώτη φορά στην τηλεόραση, στο HBO για την ακρίβεια, το 2021, μια χρονιά πριν το The Bear, η Σμαρτ υποδύεται μια σπουδαία ντίβα της κωμωδίας, την Ντέμπορα Βανς, που δίνει σόου και γεμίζει αίθουσες, η οποία έχει καταλήξει στο Λας Βέγκας, έχοντας φάει ένα cancel, στην ουσία, από τη mainstream αγορά, και βλέπει το όνομά της να έχει ξεθωριάσει. Για να αλλάξει αυτό, οι μάνατζερ της αποφασίζουν πως πρέπει να βρεθεί ένα άτομο της νέας γενιάς για να της γράφει τα κείμενα και να την φέρει πιο κοντά στο σήμερα, στη νεολαία, αλλά, εν τέλει, σε μια πιο αποστειρωμένη κωμωδία.

Hacks: Η σειρά που «σόκαρε» το The Bear στα Emmy Awards με το 99% στο Rotten Tomatoes - Πού θα την δεις

Πού θα δεις τη σειρά

Κι ενώ στην αρχή οι αντιδράσεις της Ντέμπορα και η άρνησή της ως προς τα κείμενα που της φέρνει η Έιβα (Χάνα Εϊνμπίντερ) δείχνουν ότι αυτό το ντουέτο δε θα λειτουργήσει και η Ντέμπορα θα ξεφτίσει μπροστά στα μάτια του κοινού, οι δυο τους βρίσκουν την αμοιβαιότητα και κατανοούν πως πρέπει να φτάσουν μαζί στο κέντρο της απόστασης που τις χωρίζει.

Το Hacks είναι ένα κλασικό sit-com, μια καταπληκτική κωμική σειρά από την κεντρική της ιδέα μέχρι την εκτέλεση και δικαιολογημένα βρίσκεται κάθε χρόνο σε Emmys και Χρυσές Σφαίρες, με τη Τζιν Σμαρτ να έχει, όπως η ηρωίδα της, αναγεννήσει την καριέρα της με αυτή τη σειρά. Στην 3η σεζόν μάλιστα, το Hacks ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη του και θα αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Αν, για παράδειγμα, σου άρεσε το The Good Place, τότε το Hacks είναι ένα επίπεδο πιο πάνω.

Το 99% στο Rotten Tomatoes τα λέει όλα από μόνο του, οπότε δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε άλλο για τη σειρά. Μπορούμε μόνο να σου πούμε ότι έχει 3 σεζόν με 10, 8 και 9 επεισόδια, διάρκειας 30-35 λεπτών, οπότε βγαίνει άνετα σε ένα σαββατοκύριακο. Πού θα την δεις; Τα δικαιώματα του HBO στην Ελλάδα τα έχει η Vodafone TV, οπότε εκεί.