Περιεχόμενα

  1. ΕΡΤ
  2. MEGA
  3. ANT1
  4. ALPHA
  5. STAR
  6. ΣΚΑΪ
  7. OPEN

Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται και τα κανάλια κάνουν τον απολογισμό τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Σαφώς οι πληρωμές του ΕΚΟΜΕ περιόρισαν σε κάποιο βαθμό τα μεγαλόπνοα σχέδια, ειδικά σε σειρές που είναι παλιότερες και πήραν το «οκ» για νέο κύκλο.

Παρόλα αυτά, το ρεπερτόριο είναι πλούσιο και τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει για κάποιες από τις νέες σειρές.

Η νέα σεζόν φέρνει υπερπαραγωγές εποχής, κοινωνικές και δραματικές σειρές, αλλά και κωμωδίες που τόσο έλειψαν στην σεζόν που τώρα ολοκληρώνεται. Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον… Το όχι και τόσο μακρινό…

ΕΡΤ

Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυναμικά στο χώρο της μυθοπλασίας. Από τη φετινή σεζόν, πήραν το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν η «Ηλέκτρα», η «Παραλία» και η «Έρημη χώρα» που εντυπωσίασε το τηλεοπτικό κοινό.

Ο χάρτης της μυθοπλασίας - Ποιες σειρές πήραν το «οκ» για να συνεχιστούν - Ποιες νέες έρχονται 

Θα προστεθούν όμως και νέες σειρές…

Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει, μέσα από τη σειρά «Το Δίχτυ» που θα αποτελείται από 6 αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες. Το σενάριο υπογράφει ο Βαγγέλης Γιαννίσης.

Το καστ αποτελείται από τους Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, Θοδωρή Αθερίδη, Ορέστη Τζιόβα, Φιόνα Γεωργιάδη, Σπύρο Μαραγκουδάκη, Κατερίνα Κρανίδη και Αναστασία Γαλερού–Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας σε ακραίες ιστορίες που ισορροπούν ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως.

Η «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» σε παραγωγή της Φρόσως Ράλλη είναι μία σειρά που περιγράφει τα νεανικά χρόνια της Μαρίας Κάλλας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα, στο ρόλο της μητέρας της νεαρής Μαρίας Κάλλας θα δούμε την Ελένη Ράντου.

Στη σειρά θα παίξουν επίσης: Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), Αργύρης Πανταζάρας (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος).

Ο χάρτης της μυθοπλασίας: Ποιες σειρές πήραν το «οκ» για να συνεχιστούν, ποιες νέες έρχονται 

Στο μυθιστόρημα της Ντορίνας Παπαλιού, με τίτλο «Το απαραίτητο φως», βασίζεται η νέα σειρά που υπογράφει το σενάριό της η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια ηρωίδα, την Λουίζα Λασκαράτου, η οποία επιστρέφει από την Οξφόρδη ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της. Το παρελθόν έρχεται στο φως και η ίδια μπλέκει σε περίεργα μονοπάτια, προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια για την οικογένειά της.

Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ θα ενταχθεί και η κομεντί με τίτλο «Μαμά σε ειδική αποστολή». Πρόκειται για διασκευή της σειράς «Undercover mom» που βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Νίκος Ζαπατίνας.

Η σειρά, αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας δύο παιδιών που μένει χήρα πολύ νέα και δυσκολεύεται να βρει εργασία, καθώς οι περισσότερες αγγελίες ζητούν γυναίκες χωρίς υποχρεώσεις. Προκειμένου να πιάσει δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο, αποφασίζει να κρύψει ότι είναι μητέρα, γεγονός που προκαλεί κωμικές καταστάσεις.

Ακόμη μία σειρά που πήρε το πράσινο φως είναι η «Αρχελάου 5», σε παραγωγή «Αργοναύτες». Η σειρά βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο και η υπόθεσή της θα αφορά τους ένοικους μιας πολυκατοικίας στην οποία ανοίγει στο ισόγειο ένα μπαράκι.

Μεγάλοι έρωτες, ισχυρές φιλίες, προδοσίες, ρίξεις, τσακωμοί και πολλές ακόμα απρόσμενες εξελίξεις θα διαταράξουν τη ζωή πολλών διαφορετικών ανθρώπων που ήρθαν κοντά με αφορμή ένα μπαρ στην Αρχελάου 5. Ένα μπαρ που, παρά το γεγονός ότι θα μπει στο στόχαστρο πολλών, θα συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και να αλλάζει συνεχώς τη ζωή και την καθημερινότητα όλων.

Στη σειρά παίζουν Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Χάρης Χιώτης, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Γεράσιμος Γεννατάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Διακάκης και ο Δημήτρης Πιατάς.

Πληροφορίες θέλουν και το σεναριογράφο της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» τον Γιάννη Σκάραγκα να ετοιμάζει ένα καινούργιο σενάριο, με πρωταγωνιστή και αυτή τη φορά τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ωστόσο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι.

MEGA

Το Mega επενδύει στη μυθοπλασία και μπορεί φέτος να μην έκανε τη διαφορά, ωστόσο οι σειρές του είχαν μία αξιοπρεπή τηλεοπτική πορεία. Και τη νέα σεζόν περιλαμβάνονται στα σχέδια του καναλιού σειρές μυθοπλασίας, ενώ ήδη πήρε το εισιτήριο για μία ακόμη σεζόν «Η Γη της Ελιάς».

Ο χάρτης των νέων σειρών - Ποιες πήραν το «οκ» για να συνεχιστούν - Ποιες νέες έρχονται 

Η ομάδα της Βάνας Δημητρίου και του Ανδρέα Γεωργίου ετοιμάζουν μία ακόμη σειρά, με τον τίτλο «Ταμπού». Πρόκειται για μια ερωτική – αστυνομική ιστορία, η οποία γυρίζεται στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Ο Μέμος Μπεγνής, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης και η Μυρτώ Αλικάκη είναι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και η σειρά θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Η θρησκευτική σειρά «Άγιος Παΐσιος» όπως φαίνεται θα επιστρέψει στη μικρή οθόνη με το δεύτερο κύκλο της και έτσι οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τη ζωή του Αγίου, από το σημείο που ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν.

Μπορεί με τις «Ψυχοκόρες» να ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά στη μυθοπλασία, καθώς θεωρείται μία από τις μεγάλες επιτυχίες της σεζόν που ολοκληρώνεται, για την επόμενη σεζόν όμως οι συντελεστές Μιχαήλ Χαραλαμπίδης και Πέννυ Φυλακτάκη μετακομίζουν στο Mega και όπως μας είχε πει ο πρώτος, στο επόμενο βήμα τους θα επιχειρήσουν με κωμωδία.

Η υπόθεση θυμίζει αρκετά το «Καφέ της Χαράς», καθώς μία δυναμική γυναίκα προσπαθεί να ανοίξει ένα εναλλακτικό ξενοδοχείο, σε μια περιοχή γεμάτη εκπλήξεις. Θα προβληθεί στο δεύτερο μισό της νέας σεζόν.

ANT1

Ο ΑΝΤ1 μετά μία σεζόν που έκανε επιτυχία στη μυθοπλασία, μπαίνει δυναμικά και την επόμενη σεζόν. Αν πέρυσι σας μάγεψε «Η Μάγισσα», την επόμενη σεζόν το δίδυμο Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης ετοιμάζει ακόμη μία σειρά εποχής, τη «Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά».

Μία νέα ιστορία ξεδιπλώνεται στη Μάνη, με την καθοδήγηση του Λευτέρη Χαρίτου. Πρωταγωνίστρια της νέας αυτής συναρπαστικής υπόθεσης, η Μαρία Κίτσου. Το prequel αυτό γυρίζει το χρόνο πίσω -συγκεκριμένα στη Μάνη του 1710.

Το υπόλοιπο, δυνατό καστ θα ανακοινωθεί σύντομα. Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στην γραφική Μάνη, ενώ ήδη προβάλλονται τα πρώτα teaser στο κανάλι.

Το «Gran Hotel» είναι ακόμη μία δραματική σειρά σε παραγωγή Καραγιάννη. Το σενάριο βασίζεται στην πρωτότυπη ισπανική σειρά Gran Hotel, η οποία κατάφερε να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό και προορίζεται για καθημερινή προβολή.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην αρχή του 20ού αιώνα σε μια πόλη της Ισπανίας, την Κανταλόα, και αφορούν ένα ξενοδοχείο και τα μυστικά των ιδιοκτητών του. Φυσικά θα υπάρξουν μετατροπές στο σενάριο το οποίο θα ελληνοποιηθεί.

Στη νέα σεζόν ο ΑΝΤ1 θα κάνει ποδαρικό με τη μεγάλη του επιτυχία, τις «Ψυχοκόρες» (δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερη σειρά για να μπει δυναμικά στη σεζόν) καθώς θα προβληθεί ο τελευταίος κύκλος της σειράς.

ALPHA

Ο ALPHA πήρε μία τολμηρή απόφαση καθώς θα επιλέξει μίνι σειρές, επειδή και την περσινή σεζόν έκανε επιτυχίες με ανάλογες σειρές. Εκτός από τον πετυχημένο «Γιατρό» που θα επιστρέψει τηλεοπτικά με ένα «σφηνάκι» επεισοδίων και αυτή τη σεζόν, οι υπόλοιπες σειρές είναι ολοκαίνουργιες γιατί το κανάλι αποφάσισε να ανακαινίσει πλήρως το πρόγραμμά του.

Ο χάρτης των νέων σειρών - Ποιες πήραν το «οκ» για να συνεχιστούν - Ποιες νέες έρχονται 

«Να με λες Μαμά» είναι ο τίτλος της νέας σειράς με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου. Θυμάστε την τουρκική σειρά «Anne»; Είναι μία ανάλογη σειρά λοιπόν… Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντώνης Αγγελόπουλος και τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε επίσης τους: Φιλαρέτη Κομνηνού, Ιβάν Σβιτάιλο, Ελένη Κοκκίδου, Δανάη Επιθυμιάδη κ.ά.

«Η Παναγιά της Φωτιάς» είναι η νέα σειρά που υπογράφει ο Σπύρος Πετρουλάκης και προβλέπεται ότι θα είναι η νέα καθημερινή σειρά του Alpha, που αντικαταστήσει τον «Σασμό» στην prime time ζώνη.

Θα είναι μια μείξη των δύο μυθιστορημάτων του Σπύρου Πετρουλάκη: της «Εξομολόγησης» και της «Παναγίας της φωτιάς»

Το καστ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αν και κάποιες πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε συζητήσεις για πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Τάσος Νούσιας και η Καλλιόπη Χάσκα. 

Ο «Τιμωρός» θα σημάνει την επιστροφή του Δημήτρη Λάλου σε νέα σειρά μετά τον «Σασμό».
Η ιστορία, που είναι σενάριο του εξωτερικού, εστιάζει στη ζωή ενός πεζοναύτη, που βρίσκει νεκρή την οικογένειά του.

Ξεκινά ένα εκδικητικό παιχνίδι, το οποίο θα μπλέξει σε σκληρές περιπέτειες τον πρωταγωνιστή.

Ένα ακόμη μίνι δράμα, η «Διάφανη αγάπη» με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, προστίθεται στη λίστα των σειρών του Alpha. Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή της ιταλικής σειράς «La Porta Rossa».

Ένας αστυνομικός χάνει τη ζωή του, αλλά επιστρέφει ως φάντασμα ντετέκτιβ, προκειμένου να σώσει την σύζυγό του από τον άνθρωπο που του αφαίρεσε τη ζωή. Μία περίεργη ιστορία, έρχεται για να καθηλώσει.

Ο «Άγιος Έρωτας» μπαίνει σε τηλεοπτική τροχιά με τη Ρένα Ρίγγα στο τιμόνι του σεναρίου και τον Σπύρο Μιχαλόπουλο στην σκηνοθεσία. Πρόκειται για τη διασκευή χιλιανής σειράς και θα πραγματεύεται ένα μεγάλο έρωτα.

Μία ακόμη δραματική σειρά που αναμένεται έχει τον τίτλο «Δικαιοσύνη», ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες.

Και φυσικά το πρόγραμμα θα έχει και κωμωδία… Η πολυαναμενόμενη σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» που υπογράφει το δίδυμο Ρέππας – Παπαθανασίου θα φέρει πολύ γέλιο τη νέα σεζόν όπως προβλέπεται.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Τζένη Διαγούπη, Joyce Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκη Λάμη, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Πούλης, Μιχάλης Ρέππας, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλα Σαββίδου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Έλενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χιώτης.

Ο χάρτης των νέων σειρών - Ποιες πήραν το «οκ» για να συνεχιστούν - Ποιες νέες έρχονται 

Τα «Κόκκινα Φανάρια» θα «ανάψουν» στον Alpha τη σεζόν 2024-2025 με τον Βασίλη Μπισμπίκη και την Κλέλια Ρένεση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα προβάλλονται στην prime ζώνη του καναλιού δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και βασίζονται στη μεγάλη αισθηματική κινηματογραφική επιτυχία εποχής.

STAR

Το «IQ160» εντυπωσίασε με τον πρώτο κύκλο και τη νέα σεζόν θα επιστρέψει με το δεύτερο κύκλο του. Σμαράγδα Καρύδη και Νίκος Κουρής θα ζήσουν νέες ιστορίες με σασπένς και άφθονο γέλιο.

Ο χάρτης των νέων σειρών - Ποιες πήραν το «οκ» για να συνεχιστούν - Ποιες νέες έρχονται 

Η σειρά «Μαύροι Πίνακες» είχε ανακοινωθεί από πέρυσι, αλλά τελικά θα βρει το δρόμο της για τη μικρή οθόνη τη νέα σεζόν. Είναι αστυνομική – δραματική σειρά και υπογράφουν ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Στεφανία Γουλιώτη, τον Θοδωρή Κατσαφάδο, κ.ά.

Και την επόμενη σεζόν θα συνεχιστεί και η άλλη κωμική σειρά του καναλιού «Στα Σύνορα» με νέο κύκλο επεισοδίων.

ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ μέχρι στιγμή έχει αποφασίσει να μην εντάξει μυθοπλασία στο πρόγραμμά του. Είχε ακουστεί ότι θα κάνει ο Μάρκος Σεφερλής σειρά, το «Ορκιστείτε παρακαλώ», αλλά το πιθανότερο είναι ότι παγώνει προς στιγμήν, καθώς το κανάλι θα ρίξει όλο του το βάρος σε τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι.

OPEN

Στο OPEN τα πράγματα είναι ρευστά καθώς η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Νίκο Κοκλώνη, μιας και η ψυχαγωγική συνταγή που πρότεινε τη φετινή σεζόν δεν ικανοποίησε και δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.

Με βάση αυτή την εξέλιξη και ενώ δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τη μυθοπλασία και τη γενικότερη διαμόρφωση του προγράμματος, δεν είναι σίγουρο ότι η ρομαντική κομεντί «Σαν Ψέμα» θα πάρει έγκριση για νέα επεισόδια.

* Εικονογράφηση: Πέγκυ Δαδάκη