Η 2η σεζόν του House of the Dragon έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα θα το δούμε να προβάλλεται το βράδυ της Δευτέρας στα κανάλια Novacinema και λίγο αργότερα θα βρίσκεται στην πλατφόρμα του Vodafone TV. Επομένως, αν είσαι από τους φανατικούς της σειράς που κρατάνε ακόμα το hype ζωντανό, το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να διαβάζεις, γιατί θυμάσαι όλα όσα έγιναν στον πρώτο κύκλο.

Οι περισσότεροι όμως δεν είμαστε τέτοιοι. Μπορεί για το Game of Thrones να είχαμε φροντίσει να κρατάμε στη μνήμη μας όλα όσα συνέβησαν 1.5 χρόνο πριν, αφού τόσο ήταν το διάστημα ανάμεσα σε κάθε σεζόν, αλλά ήταν άλλες εποχές. Το House of the Dragon, αν και στην πρώτη του σεζόν το αναγνωρίσαμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι το Game of Thrones, είναι σε μια άλλη εποχή που το μυαλό δεν έχει χώρο για να κρατήσει σε προσιτό σημείο της μνήμης τα γεγονότα της πρώτης σεζόν. Υπάρχουν κάπου στο βάθος και πιθανότατα να ανασυρθούν καθώς θα βλέπουμε τη 2η σεζόν.

Επειδή όμως μέχρι να συμβεί αυτό, θα έχουμε φτάσει στο τέλος του House of the Dragon και ακόμα θα προσπαθούμε να ξαναβάλουμε τα κομμάτια του παζλ στη σωστή τους θέση, κάνουμε μια επανάληψη για να επαναφέρουμε μπροστά μπροστά στη μνήμη τα βασικά.

Στη μεγάλη εικόνα, έχουμε τον θρόνο του Γουέστερος, τον Σιδηρούν Θρόνο, στον οποίο κάθεται ο Βασιλιάς Viserys Targaryen, αλλά καθότι είναι βαριά άρρωστος και πεθαίνει, πρέπει να βρεθεί ο διάδοχος. Ο ίδιος δηλώνει πως η Rhaenyra, η κόρη του, θα τον διαδεχθεί, όμως για τον θρόνο ερίζουν κι άλλοι στο House of the Dragon.

Κάποια στιγμή, πριν πεθάνει, ο Viserys αναφέρει κάτι για τον Aegon, με τη γυναίκα του Alicent να πιστεύει ότι αναφέρεται στον γιο που έχουν κάνει, τον Aegon τον Β’ – η Rhaenyra είναι από άλλη μητέρα, την Aemma Arryn. Ο Viserys βέβαια, αναφερόταν στον Aegon τον Ά, παλιότερο βασιλιά του Γουέστερος, ο οποίος είχε ένα όραμα πως στο μέλλον θα υπάρξει μια περίοδος που όλο το King’s Landing θα βρεθεί αντιμέτωπο με έναν μεγάλο χειμώνα και με τις δυνάμεις του σκότους, δηλαδή αυτά που είδαμε εν τέλει στο Game of Thrones.

Έτσι, δημιουργούνται δύο στρατόπεδα, αυτό που υποστηρίζει την Rhaenyra για να ανέβει στον θρόνο και αυτό που προωθεί τον Aegon. Έτσι, τα δύο στρατόπεδα, οι Μαύροι και οι Πράσινοι, μπαίνουν σε διαδικασία πολέμου, και στη μέση αυτών βρίσκεται ο πανούργος και αιμοδιψής Daemon Targaryen, αδερφός του Viserys, που θέλει να επιβάλλει τη δική του σειρά στον Σιδηρούν Θρόνο.

Πάμε να δούμε και ξεχωριστά τι ατζέντα έχει ο καθένας από τους βασικούς χαρακτήρες του House of the Dragon.

House of the Dragon: Blacks VS Greens

Rhaenyra Targaryen

Δε θυμάσαι ντιπ από το House of the Dragons; Σου φρεσκάρουμε τη μνήμη πριν δεις το πρώτο επεισόδιο της 2ης σεζόν

Η Rhaenyra, αν και ξεκίνησε από μια θέση περηφάνιας, χωρίς διάθεση να μπει σε διαδικασίες πολιτικής για να προωθήσει την θέση της ως διάδοχο στον θρόνο, στην πορεία κατάλαβε, κι αφού της είχε διαφθείρει το μυαλό και η συναναστροφή με τον θείο της, τον Daemon, ότι πρέπει να αφήσει τις ανωτερότητες και να κυλιστεί στον βούρκο. Τι έκανε; Ό,τι κάνουν οι Targaryen και γενικά όλοι στο Γουέστερος: μια μικρή αιμομιξία. Παντρεύτηκε τον Daemon ώστε να ισχυροποιήσει στα μάτια των Οίκων που στηρίζουν τη βασιλεία, τη δική της εικόνα. Προηγουμένως βέβαια, είχε παντρευτεί τον Laenor Velaryon, με τον οποίο έκανε δύο γιους, τους οποίους λογοδότησε στις δύο κόρες της αδερφής του άντρα της, της Laena Velaryon.

Daemon Targaryen

Δε θυμάσαι ντιπ από το House of the Dragons; Σου φρεσκάρουμε τη μνήμη πριν δεις το πρώτο επεισόδιο της 2ης σεζόν

Αυτή ήταν η γυναίκα του Daemon, η οποία είχε αρχίσει να συμμαχεί με την Alicent Hightower. Ο θάνατός της, ενεργοποίησε στο μυαλό του Daemon το μεγάλο σχέδιο κι έτσι οργάνωσε τη δολοφονία του Laenor, ώστε μετά να παντρευτεί με την Rhaenyra, να της βάλει το στέμμα και να την ανακυρήξει βασίλισσα, για να γίνει ο ίδιος ο Προστάτης του Βασιλείου. Ο Daemon είναι η ανθρώπινη μορφή των δράκων στο House of the Dragon, είναι ο ικανότερος γητευτής τους μαζί με την Rhaenyra, είναι ο καλύτερος στο ξίφος στο Γουέστερος κι έχει πάρει με το μέρος του τη Νυχτερινή Φρουρά. Επίσης, στον πρώτο κύκλο του House of the Dragon ήταν πρωταγωνιστής στις πιο εντυπωσιακές σκηνές μάχης.

Alicent Hightower

Η Alicent ήταν φίλη με τη Rhaenyra. Όμως ο πατέρας της, ο πανούργος Otto, που θεωρείται ο Tyrion Lannister της εποχής αυτής του House of the Dragon, είχε άλλα σχέδια και την πάντρεψε με τον Viserys, όταν πέθανε η μητέρα της Rhaenyra κατά τη διάρκεια της γέννας ενός αγοριού.

Με τον Viserys κάνουν πρώτα έναν γιο, τον Aegon και η ίδια, με την καθοδήγηση του πατέρα της, θέλει να έχει πια το πιο ισχυρό πάτημα στο Γουέστερος, μανιπουλάροντας τον γιο της που τον σπρώχνει για τη θέση στον θρόνο. Έχει μαζί της και την Αδελφότητα των 7, τον High Sparrow που είδαμε στο Game of Thrones και την ιερή φρουρά, οπότε δεν την εμποδίζει κάτι από το να ενορχηστρώσει ένα πραξικόπημα για να πάρει με τη βία τον θρόνο από την πρώην φίλη της.

Aegon II Targaryen

Δε θυμάσαι ντιπ από το House of the Dragons; Σου φρεσκάρουμε τη μνήμη πριν δεις το πρώτο επεισόδιο της 2ης σεζόν

Αν και είναι γιος της Alicent και του Viserys, η συμπεριφορά του θυμίζει πολύ τον Daemon Targaryen, αφού δεν δείχνει ιδιαίτερη κάψα για να είναι βασιλιάς με την τυπική έννοια του όρου, αλλά αρέσκεται να πηγαίνει στα πορνεία του Γουέστερος και να κάνει σεξ με διάφορες. Είναι εύκολος στο να τον χειριστεί κάποιος, όπως η μητέρα και ο παππούς του.

Aemond Targaryen

Ο 2ος γιος της Alicent και του Viserys, αδερφός του Aegon, φέρει το προσωνύμιο Μονόφθαλμος, διότι έχασε σε μάχη το ένα του μάτι, αλλά είναι πολύ ανώτερος στο ξίφος και γενικά στη μάχη, εφάμιλλος του Daemon. Ο ίδιος έχει πολύ προσωπικό κίνητρο να πολεμήσει τους Μαύρους, στους οποίους ανήκει ο Lucerys Velaryon, αυτός που του έβγαλε το μάτι όταν ήταν παιδιά. Ο Aemond είναι τόσο σπουδαίος στη μάχη και αδίστακτος, που καταφέρνει να δαμάσει τον γηραιότερο και πιο επικίνδυνο δράκο, τον Vhagar, ο οποίος κάνει κάρβουνο τον Lucerys. Ίσως, στην 2η σεζόν House of the Dragon να τον δούμε να αντιλαμβάνεται πως ο θρόνος μπορεί να γίνει δικός του.