Το Netflix δε μας έχει αναγκάσει το 2024 να ασχοληθούμε για πολύ με σειρά του σε πολλές περιπτώσεις. Αν δεν ήταν το Baby Reindeer, μάλλον δε θα θυμόμασταν πολλά από σειρές του Netflix τη χρονιά αυτή. Ήρθε όμως το KAOS πριν μερικές ημέρες, την περασμένη Παρασκευή για την ακρίβεια, για να κάνει όλο το διαδίκτυο να το συζητά. Κι όχι με θετικό τρόπο. Σίγουρα, όχι ως σειρά, αλλά για άλλους λόγους.

Εμείς σου έχουμε γράψει εδώ την άποψή μας. Τώρα όμως, θα σου παρουσιάσουμε όλους τους λόγους που το Netflix δέχτηκε έντονη κριτική για αυτή τη σειρά, στοιχεία του σεναρίου και σκηνές που τις βλέπεις και αναρωτιέσαι αν βλέπεις μια avant garde σάτιρα ή μια κακοφτιαγμένη αφήγηση. Ο Τζεφ Γκόντμπλαμ, κατά βάση, υποστήριξε πολύ καλά την πρώτη πιθανότητα. Όλη η υπόλοιπη σειρά του Netflix, υποστήριξε την δεύτερη.

Γι’ αυτό είναι η πιο αμφιλεγόμενη σειρά στο Netflix

Το στοματικό του Ποσειδώνα στην Ήρα πάνω στο σκάφος

KAOS: 11 σεναριακές «παράνοιες» για την πιο αμφιλεγόμενη σειρά του Netflix το 2024

Θα θέλαμε να δούμε τον θεό του Νερού να της προκαλεί κάποιο squirting…

Ο Γλαύκος που έγινε Μινώταυρος

Οκ, μυθοπλασία είναι, αλλά τη βρήκαμε εντελώς άκυρη ως επιλογή και ως αποτύπωση, εν τέλει, αφού δεν ήταν Μινώταυρος, απλά είχε μια μάσκα και ήταν άγριος.

Η Μέδουσα που ήταν δημόσιος υπάλληλος στον Κάτω Κόσμο και είχε αναλάβει τη χαρτούρα της γραφειοκρατίας

Αυτό ήταν από τα ωραία, από τα αστεία της σειράς του Netflix, είχε την πλάκα του, να βλέπεις τη γυναίκα που όλους τους πέτρωνε όσο ζούσε, τώρα να είναι επικεφαλής στο τμήμα μεταφοράς των ψυχών μέσα από το Πλαίσιο. Αυτό που δεν καταλάβαμε, βέβαια, είναι γιατί φορούσε μαντήλα και κάλυπτε τα φίδια, αφού οι νεκροί δε μπορούν να πετρώσουν.

Οι γλώσσες στο σκρήνιο που είχε ο Δίας για να ακούει τις φωνές των ανθρώπων

Η μεγαλύτερη παράκρουση στο σενάριο της σειράς του Netflix, είναι αυτή η σκηνή όπου ο Δίας μπαίνει σε ένα μεγάλο χολ, χρυσοποίκιλτο, με έπιπλα με πολλά συρτάρια, που μέσα τους έχουν κουτάκια με γλώσσες, οι οποίες είναι το εργαλείο για να ακούει ο Δίας τις φωνές όλων των ανθρώπων και των θεών. Κι εκεί ακούει την Ήρα να απολαμβάνει το στοματικό του Ποσειδώνα.

Οι ερωμένες μέλισσες του Δία

Η Ήρα για κάποιο λόγο ήθελε να παράγει μέλι και κάθε φορά που έβρισκε τον Δία με μια θνητή, την μετέτρεπε σε μέλισσα και την έβαζε σε μελίσσι. Το ίδιο έκανε με τη μάνα του Διονύσου. Στο τέλος βέβαια τις έκαψε όλες για να εκδικηθεί τον Δία.

Η μετάβαση στον Κάτω Κόσμο μέσα από έναν κάδο σκουπιδιών

Από τους λίγους ωραίους συμβολισμούς της σειράς του Netflix, αφού, στο τέλος της ημέρας, τι είμαστε όλοι μας; Σκουπίδια. Και καταλήγουμε στη χωματερή.

Η Περσεφόνη να τρώει healthy σαντουιτσάκι που έφερε από τον Κάτω Κόσμο και είχε σε ροζ τσάντα

Σύζυγος του Άδη, η Περσεφόνη που περνάει 6 μήνες στον Κάτω Κόσμο και 6 μήνες στην επιφάνεια, μετετράπη σε γραμματέα και σε ένα μίτινγκ στον Όλυμπο που συγκάλεσε ο Δίας, έσκασε με υγιεινό σάντουιτς, διότι αν κάτι μπορείς να βρεις εύκολα στην άβυσσο, είναι μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα με μηδέν λιπαρά.

Το μπαρ-λημέρι που είχαν οι Μοίρες

Netflix

Για κάποιο λόγο, οι 3 Μοίρες, τρανς και non binary, άραζαν σε ένα μπαρ και έκαναν τις προφητείες τους, ενώ το ζούσαν σαν σε talent show, σαν κριτική επιτροπή στο X-Factor, υποδεχόμενες ανθρώπους που διεκδικούσαν το δικαίωμα να πάνε στον Κάτω Κόσμο για να φέρουν ξανά στη ζωή έναν άνθρωπο που αγαπούν. Και για να τις πείσουν, έπρεπε να κάνουν κάποια περφόρμανς, κατά βάση χωρίς να χρησιμοποιούν τη φωνή τους. Τελικά, ο Ορφέας τους έπεισε. Ένας Ορφέας που έκανε πρωκτικό σεξ με τον Διόνυσο, ο οποίος τον βοήθησε να πάει στον Κάτω Κόσμο.

Ο Άδης να ζητάει συγγνώμη που σκοτώνει όσους περνάνε το Πλαίσιο

Μεγάλη ψυχή ο Άδης, ένιωθε άσχημα που ήταν άρχοντας του Κάτω Κόσμου, αναγκαζόταν να πάει σε ψυχολόγο. Ή μήπως ήταν ο ψυχολόγος; Διότι στο KAOS τον είδαμε και νομίζαμε είναι ο Σίγκμουντ Φρόιντ!

Η Αριάδνη να λέει τον Δαίδαλο «Ντίντλους»

Αφήνουμε στην άκρη την αποτύπωση του Δαίδαλου με τα υπανάπτυκτα χέρια και στεκόμαστε σε αυτό που πάντα μας ενοχλεί. Κατανοούμε ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προφορά, αλλά είσαι ηθοποιός, εκπαιδεύεσαι για τον ρόλο, δε γίνεται να λες «Ντίντλους» το «Δαίδαλος». 3 συλλαβές είναι, κάτσε μάθε τη σωστή προφορά. Αυτό, βέβαια, είναι δουλειά του σεναρίου που έπρεπε να στο ξεκαθαρίσει.

Οι μηχανόβιες Ερινύες

KAOS: 11 σεναριακές «παράνοιες» για την πιο αμφιλεγόμενη σειρά του Netflix το 2024

Σε μια άλλη σειρά, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευφυής αλληγορία, να βλέπεις δηλαδή τις 3 Ερινύες να είναι σαν bike gang και να κυνηγούν όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τις τύψεις τους. Δεν…