Στις αρχές του 2022, το Netflix είχε προχωρήσει σε αύξηση τιμών στις συνδρομές του. Αλλά λίγο-πολύ όλοι γνώριζαν πως δεν θα ήταν η τελευταία. Εδώ και κάμποσο διάστημα, η streaming πλατφόρμα αναζητούσε τρόπους να αυξήσει τις τιμές, χωρίς να χάσει τους συνδρομητές του. Οι οποίοι παρουσίασαν αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Έτσι, το Netflix προχώρησε σε αυτή τη κίνηση ανεβάζοντας στα 12 δολάρια το μήνα, από τα 10 που ήταν, το πλάνο Basic, ενώ το Premium στα 23 από τα 20 δολάρια.

Το πακέτο με τις διαφημίσεις και το Standard πλάνο παραμένουν στις υπάρχουσες τιμές, δηλαδή στα 7 και 15,49 δολάρια το μήνα αντίστοιχα.

«Παγώσαμε τις αυξήσεις τιμών για αρκετό καιρό και για να καλύψουμε τις ανάγκες και την παροχή ολοένα και πιο ποιοτικού περιεχομένου στα μέλη μας, σταδιακά τους καλούμε να πληρώσουν κάποια χρήματα παραπάνω», ανέφερε το Netflix.

Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να επηρεάζουν αυτές οι τιμές την χώρα μας και θα παραμείνουν ως έχουν.

Αύξηση στους συνδρομητές για το Netflix

Το Netflix πέρασε από μία «μαύρη» περίοδο, χάνοντας συνεχώς συνδρομητές που έβρισκαν παρηγοριά σε άλλες πλατφόρμες. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Αντ’αυτού, ο αριθμός έχει αυξηθεί, αφού η συνδρομητική βάση της πλατφόρμας έφτασε τα 247,15 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας άνοδο 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το τελευταίο τρίμηνο μόνο, προστέθηκαν 8,76 εκατομμύρια συνδρομητές, αριθμός ρεκόρ για νέες εγγραφές.

Το Netflix παρά το βαρετό -αλλά πλούσιο- περιεχόμενό του σε προτάσεις, δείχνει πως εξακολουθεί να έχει τα ηνία, μάλλον γιατί οι άλλες πλατφόρμες έχουν πιο περιορισμένη βιβλιοθήκη. 

Δεν είναι μόνο το Netflix που αύξησε τις τιμές

Εκτός από το Netflix, αρκετές υπηρεσίες ροής έχουν αυξήσει τις τιμές τους τους τελευταίους μήνες -σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή αρχικά ήταν υποτιμημένες για να προσελκύσουν συνδρομητές.

Από τις 12 Οκτωβρίου, η Disney αυξάνει τις τιμές για τις αυτόνομες βαθμίδες premium των Disney+, Hulu και ESPN+ στις ΗΠΑ.

Η NBCUniversal καθιέρωσε την πρώτη της αύξηση τιμής για το Peacock αυτό το καλοκαίρι, όπως και η Paramount Global για το πρόσφατα συγχωνευμένο πακέτο Paramount+ With Showtime.

*Κεντρική φωτογραφία: Shutterstock