Κάθε μέρα που περνάει, το ελληνικό Netflix γίνεται όλο και πιο ελληνικό, με την έννοια ότι εμφανίζονται όλο και συχνότερα πλέον ελληνικές παραγωγές. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους στα κανάλια για τον τρόπο που κάνουν τις παραγωγές μυθοπλασίας.
Οι Σέρρες και το Σώσε Με είναι αυτή τη στιγμή στις πρώτες δύο θέσες του top-10 στις trending σειρές για το Netflix, δείγμα του ότι όταν γίνονται καλές παραγωγές κι όχι Σασμοί και Μάγισσες, ο τηλεθεατής στηρίζει.
Είναι μια πραγματικότητα πως τα κανάλια εξακολουθούν να απευθύνονται στους 60αρηδες και 70άρηδες με τον τρόπο που γράφουν σενάρια και στήνουν τις σειρές. Και, προφανώς, δεν είναι κακό, ψυχή έχουν κι αυτοί, χρειάζεται να υπάρχουν παραγωγές που να μιλάνε τη γλώσσα αυτής της ηλικίας. Αλλά εδώ έχουμε μόνο τέτοιες. Αυξήθηκαν οι παραγωγές και είναι όλες για να τις βλέπουν οι παππούδες και γιαγιάδες μας που έβλεπαν φανατικά στα 90s το Καλημέρα Ζωή και τη Λάμψη.
Αντίθετα, οι σειρές που γίνονται για πλατφόρμες, προσελκύουν τον Έλληνα τηλεθεατή και αυτό που γίνεται με τις δύο ελληνικές παραγωγές στο Netflix, το αποδεικνύει. Πρώτες οι Σέρρες από την περασμένη Τρίτη, δεύτερο το Σώσε Με από την Δευτέρα.
Φανταστείτε λοιπόν όλα τα κανάλια να έχουν 2 σειρές κάθε χρόνο που να είναι των 10 επεισοδίων το πολύ και να έχουν φτιαχτεί με τη λογική του streaming. Θα φτάναμε να δούμε ένα top-10 μόνο με ελληνικές σειρές αν έμπαιναν ταυτόχρονα στο Netflix ή θα είχαμε όλο και πιο συχνά το 1-2. Κι είναι απορίας άξιο που ο ΑΝΤ1 το βλέπει αυτό με τις δύο σειρές του ΑΝΤ1+ και κάνει τέτοια επένδυση στη Μάγισσα, για παράδειγμα.