Ένα αυτοαποκαλούμενο μέντιουμ συγκεντρώνει τους φίλους ενός μέλους του καστ του Selling Sunset και ισχυρίζεται ότι μπορεί να επικοινωνήσει με τους νεκρούς συγγενείς τους. Είναι θλιβερό, μη πειστικό και ανήθικο.

Για λίγο καιρό, είχε αρχίσει να φαίνεται ότι το Netflix έσπασε τη φόρμουλα σε ό,τι αφορά τις ζωντανές μεταδόσεις. Τον Μάιο, το The Roast of Tom Brady κατέληξε να γίνει πρωτοσέλιδο διεθνώς για μια εβδομάδα.

Το χαοτικό Everybody’s in LA του Τζον Μουλανέι λειτούργησε ως διέξοδος για την προβληματική μορφή του late night talkshow. Το Chestnut vs Kobayashi: Unfinished Beef κατάφερε να μετατρέψει έναν διαγωνισμό δέκα λεπτών κατανάλωσης χοτ ντογκ σε ένα γεγονός της κλίμακας του Rumble in the Jungle.

Όλα φαίνονταν τόσο καλά. Μέχρι που η δημοφιλής πλατφόρμα αποφάσισε να προβάλλει το Live From the Other Side With Tyler Henry (Ζωντανά από τη Μετά Θάνατον Ζωή με τον Τάιλερ Χένρι), στο οποίο ο ομώνυμος Χένρι λέει ότι επικοινωνεί με τα πνεύματα νεκρών ανθρώπων.

Ποιος όμως είναι ο Τάιλερ Χένρι. Είναι ένα υποτιθέμενο μέντιουμ που έγινε γνωστός όταν εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του Keeping Up With the Kardashians, ενώ απέκτησε φήμη με τον ισχυρισμό ότι μπορεί να επικοινωνήσει με τα πνεύματα νεκρών διασημοτήτων, όπως η Μπρίτανι Μέρφι και ο Μάικλ Τζάκσον.

Ο Χένρι μας είχε συστηθεί πριν δύο χρόνια στο Netflix μέσα από το Life After Death with Tyler Henry.

Από άποψη εμφάνισης και προσωπικότητας, μοιάζει με μια διασταύρωση του Τζάστιν Μπίμπερ και του Νεντ Φλάντερς από τους Simpsons. Α, και ιδρώνει.

Ο ιδρώτας αναφέρθηκε σχεδόν αμέσως στο πρώτο επεισόδιο του Live From the Other Side – το οποίο γυρίζεται σε έναν χώρο που φαίνεται να είναι ένας εγκαταλελειμμένος εκθεσιακός χώρος επίπλων – όταν ο Τάιλερ άγγιξε το μέτωπό του και δήλωσε απολογητικά ότι ήταν «δροσερός από τη μετά θάνατον ζωή». Κρατώντας το «εύχρηστο σημειωματάριό του», στο οποίο μουτζουρώνει -όπως τον διατάζουν φωνές από το υπερπέραν του τάφου- ο Χένρι ξεκίνησε να συνδέει τους καλεσμένους του με κάθε λογής νεκρούς.

Ήταν μία καλεσμένη από τη σειρά Selling Sunset και κάποιοι φίλοι της, στους οποίους περιλαμβάνεται κάποια που μερικές φορές συν-παρουσιάζει ένα σόου για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ και ο κομμωτής της Ντούα Λίπα. Μαζί σχημάτισαν μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ήταν έτοιμοι να πιστέψουν ότι ο Χέρνρι ήταν το πνεύμα των νεκρών οικογενειών τους που πήρε σάρκα και οστά.

Τώρα, δεν χρειάζεται να είσαι κυνικός για να σκεφτείς ότι ίσως ο Τάιλερ Χένρι είναι μια απάτη.

Ξανά και ξανά, ο Χένρι προσφέρει στους καλεσμένους του αόριστους τύπους προσωπικότητας («Πάω στοίχημα ότι η μαμά σου ήταν πυροτέχνημα! Πάω στοίχημα ότι συνήθιζε να αρνείται τη βοήθεια όλη την ώρα! Πάω στοίχημα ότι ήταν περήφανη για σένα!») και στη συνέχεια εντοπίζει το πώς ήταν.

Κάποιες φορές οι τακτικές του αγγίζουν τα όρια της παρωδίας. Μια από τις καλεσμένες ήταν plus-size και μαύρη και τη ρώτησε αν υπήρχε ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά της. Ρώτησε τον κομμωτή αν η μητέρα του ήταν λαμπερή. Σε μια περίπτωση, είδε ότι μια καλεσμένη είχε φέρει ένα από τα μπαστούνια των ντραμς του πατέρα της και υπέθεσε ότι ίσως ήταν «κουλ».

Αν είστε έτοιμοι να το πιστέψετε, τότε αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο Χένρι έχει μια σύνδεση με την άλλη πλευρά. Αν όχι, τότε είναι ένας ηθικά διεφθαρμένος επαγγελματίας καραγκιόζης που κάνει περιουσία με το να ξεγελά ανθρώπους.

Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Χένρι έχει εισχωρήσει στο ευκολότερο target group: Ειδικεύεται στις διασημότητες, των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες απ’ ό,τι θα ήταν οι προσωπικές πληροφορίες ενός πολίτη.

Για παράδειγμα, χρειάστηκαν 30 δευτερόλεπτα στο google για να μάθουμε ότι οι γονείς της γυναίκας του Selling Sunset πέθαναν και οι δύο από καρκίνο του πνεύμονα, ότι η μητέρα της κυρίας των Όσκαρ είχε πάθει καρκίνο του μαστού (γεγονός που οδήγησε την κυρία των Όσκαρ να κάνει δημόσια ενημέρωση για την ασθένεια) και ότι ο κομμωτής δημοσιεύει κυριολεκτικά συνέχεια φωτογραφίες της (λαμπερής!) μητέρας του στο Instagram. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλήξεις σε κάτι τέτοιο, καθώς λίγα λεπτά στη Wikipedia θα σου έλεγαν αυτά που πρέπει να ξέρεις.

Τώρα, προφανώς, ακόμη και αν όλα αυτά είναι ανοησίες, θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι ο Τάιλερ Χένρι εκτελεί ένα σημαντικό έργο. Παρέχει παρηγοριά σε ανθρώπους με άλυτα συναισθηματικά ζητήματα και τους βοηθά να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν. Και αυτό είναι μια χαρά. Αλλά γιατί να το προβάλλει η τηλεόραση; Γιατί να αφήσετε το κοινό να χαζεύει κάτι που ισχυρίζεται ότι είναι διορατικότητα, αλλά μπορεί να είναι απλώς μία απάτη;

Δεν είναι συναρπαστικό. Δεν είναι καν διασκεδαστικό. Το Live From the Other Side είναι ένα από τα πιο θλιβερά τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν βγει ποτέ.

* Πηγή: The Guardian

** Photo Credit: Netflix