Η Κρίστεν Μπελ είναι μια ηθοποιός που το έχει τρομερά με την κωμωδία, με τον σαρκασμό. Το να την έχεις στα χέρια σου και να την βάζεις να παίξει σε μια ρομαντική κομεντί, όπου η κωμωδία είναι ισχνή και καλύπτεται από την αδιαφορία του βασικού στόρι, είναι σαν να σου δίνουν παστίτσιο και να απλώνεις πάνω του γουακαμόλε. Αυτό έκανε το Netflix και η δημιουργός της σειράς Nobody Wants This, η Έριν Φόστερ, με αποτέλεσμα να δούμε μια ξενέρωτη σειρά 10 επεισοδίων, όπου ο χρόνος έμοιαζε να κυλάει αρκετά αργά, κι ας είναι επεισόδια το πολύ 25-30 λεπτών.

Στο Nobody Wants This έχουμε, στην ουσία, μια ακόμα καταγραφή του πόσο πνιγηρό είναι το περιβάλλον μιας εβραϊκής οικογένειας και πόσο καταπιέζονται οι νεότερες γενιές να υπακούσουν στις παραδόσεις και τα έθιμα που, ως επί το πλείστον, είναι ξεπερασμένα, σχεδόν απάνθρωπα.

Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί η καταπίεση μιας μητέρας προς τον γιο της να παντρευτεί Εβραία, ενώ ο ίδιος έχει ερωτευτεί μια «σίκσα», μια λευκή γυναίκα που δεν ανήκει στον Ιουδαϊσμό;

Πώς έχει αυτό το πράγμα 93% βαθμολογία; Το Νο1 του Netflix στις σειρές είναι πιο αδιάφορο κι από ελληνική κωμωδία

Χωρίς ουσιαστική πλοκή το Νο1 του Netflix

Πρωταγωνιστές της ιστορίας του Netflix είναι η Τζόαν (Μπελ) και ο Νόα (Άνταμ Μπρόντι), οι οποίοι γνωρίζονται στο καταλληλότερο timing και ερωτεύονται ο ένας τον άλλον.

Η Τζόαν είναι μια φουλ απελευθερωμένη και δυναμική γυναίκα, κάνει podcast για σχέσεις με την αδερφή της τη Μόργκαν, μιλάει για τα αποτυχημένα ραντεβού και τις σχέσεις της και έχει πάρει απόφαση να μην μπλέξει ξανά με πολύπλοκα. Κι ο Νόα της φαίνεται κάτι απλό, κάτι έξω από όσα έχει ζήσει και την γοητεύει.

Ο Νόα, από τη μεριά του, μόλις έχει ζητήσει από την αρραβωνιαστικά του να χωρίσουν, είναι ραβίνος, και είναι σε μια φάση ζωής που θέλει να καθιερωθεί στα ιερατικά της εβραϊκής κοινότητας και να γίνει αρχιραβίνος. Η οικογένεια του είναι πλούσια, του παρέχει μια άνετη ζωή, γι’ αυτό είναι και αυστηρή στις παραδόσεις.

Έτσι, η σχέση τους από την πρώτη στιγμή δημιουργεί κόντρες μεταξύ των μελών της οικογένειας, η μάνα του στηρίζει την πρώην σύντροφό του, η γυναίκα του αδερφού του εμπλέκεται χωρίς να της πέφτει λόγο και του επιτίθεται που πάει να διαλύσει την οικογένεια και η πιο αστεία φιγούρα είναι ο αδερφός του, που λειτουργεί ως κυματοθραύστης, προσπαθώντας να μη γίνει κι αυτός στόχος της γυναίκας του, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να στέκεται απέναντι στον Νόα.

Netflix

Η Τζόαν ταυτόχρονα προσπαθεί με τη βοήθεια του Νόα να κάμψει τις αντιστάσεις της πεθεράς και της συννυφάδας και βάζει τα μεγάλα κόλπα, τα πονηρά, τα υποχθόνια, για να μετατρέψει το εις βάρος της κλίμα σε θετικά διακείμενο, με την αδερφή της τη Μόργκαν να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Οπότε, το όλο κόνσεπτ της σειράς του Netflix είναι το «μόνοι μας εναντίον όλων», κατά θεών και δαιμόνων, που είναι κλισέ, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση σεναριακά, δεν είναι και ένα είδος σειράς που απαιτεί από τους ηθοποιούς να κάνουν κάποιο κουβάλημα και δεν διαθέτει, επομένως, την προοπτική για να γίνει τρομερά ενδιαφέρον. Το βάζεις να παίζει, ακόμα κι αν δεις τα 4 από τα 10 επεισόδια, δεν έχεις χάσει απολύτως τίποτα. Είναι ουσιαστικά μια σειρά χωρίς πλοκή το Νο1 του Netflix.

Κανείς δεν το θέλει (να το δει) αυτό

Ίσως, αντί να το πουν Nobody Wants This, να έπρεπε να το πουν Nobody Wants to See This. Το μόνο ενδιαφέρον που μπορεί κάποιος να βρει, είναι που θα δει τον Άνταμ Μπρόντι 20 χρόνια μετά το California Teens, που είναι πια ένας σέξι 45αρης, και την Κρίστεν Μπελ 15 χρόνια μετά το Veronica Mars που βλέπαμε στα 00s στο STAR τα απογεύματα του ΣΚ.

Πώς έχει αυτό το πράγμα 93% βαθμολογία; Το Νο1 του Netflix στις σειρές είναι πιο αδιάφορο κι από ελληνική κωμωδία

Έχουν κάνει και οι δύο πολύ καλύτερα πράγματα από το Nobody Wants This, χωρίς να είναι καν στο πρώτο ράφι ηθοποιών, ακόμα και για την τηλεόραση, αλλά για κάποιο λόγο το Netflix θα το πάει και 2η σεζόν.

Το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι η σειρά του Netflix έχει υψηλές βαθμολογίες σε IMDB (8.2) και Rotten Tomatoes (93%) που δεν δικαιλογούνται από πουθενά, βλέποντας τη σειρά. Δηλαδή έχει το The Dahmer Show 7.9 στο IMDB και είναι πιο κάτω από το Nobody Wants This;

Γενικά, θα έλεγα πως επανεκτίμησα όσες ελληνικές σειρές έχω κράξει φέτος, βλέποντας το Nobody Wants This στο Netflix, κι υποτίθεται πως μου αρέσουν πολύ οι 2 ηθοποιοί. Που να μη μου άρεσαν κιόλας…