Μία αναμενόμενη αλλαγή περιλαμβάνει το top-5 του Netflix στις σειρές, αφού η βιογραφική σειρά Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story πήρε τη σκυτάλη από το The Dahmer Story πριν από μια διετία και θέλει να κάνει τον ίδιο ντόρο με τον προκάτοχό του.

Στις υπόλοιπες θέσεις του top-5 δεν έχουν αλλάξει οι σειρές που βλέπουν οι περισσότεροι, παρά μόνο η κατάταξή τους, με το Emily In Paris να συνεχίζει αμείωτο από τις αρχές Αυγούστου στην κορυφή, με μόνο μια εβδομάδα κενό και φαίνεται πως με την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της 4ης σεζόν θα καπαρώσει την πρωτιά τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, πετυχαίνοντας κάτι που μόνο τρεις σειρές θυμόμαστε να το έχουν κάνει στο Netflix: Stranger Things, La Casa de Papel, Squid Game.

Το top-5 του Netflix

#5 Prison Break

Εκπαραθύρωσε από την πεντάδα πολύ εύκολα το Lost που πιστεύαμε ότι δύσκολα θα έφευγε, αλλά το Prison Break έχει πολύ πιο δυνατό αποτύπωμα στο κοινό, δεδομένου πως ήταν μια σειρά που το 2005 μας κρατούσε συντροφιά τα βράδια από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και, επίσης, είχε πολύ πιο πρόσφατα την τελευταία της σεζόν.

#4 KAOS

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα πάντα για το KAOS, αν θες να κάνεις catch up, βρες το review μας εδώ, αλλά και πάρε μια γεύση του τι περίπου θα δεις εδώ.

#3 Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Μια πραγματική ιστορία, δύο αδέλφια που η κακοποίηση που υφίσταντο από τον πατέρα τους ξεδίπλωσε τη δολοφονική τους μανία απέναντι στους δύο γονείς τους, με τη μητέρα να πληρώνει το μάρμαρο αν και στη σειρά του Netflix αποτυπώνεται πως δεν γνωρίζει τι τέρας είναι ο άντρας της. Οι δύο γιοι σκοτώνουν τους γονείς τους, υποδύονται τους συντετριμμένους στην αστυνομία που αναζητά τους ενόχους και όσο η αστυνομία ψάχνει, εκείνοι παίρνουν την περιουσία του πατέρα τους και ζουν μια τρίφυλλη ζωή που δεν υποστηρίζει καμία οδύνη για την απώλεια των γονιών τους.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε δηλαδή με serial killers ή με ξεκάθαρα τέρατα όπως ο Τζέφρι Ντάμερ. Όπως τους αποτυπώνει η σειρά του Netflix, μοιάζει να τους δίνει ελαφρυντικό για τις πράξεις τους.

#2 The Perfect Couple

Και για αυτό έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ, εσχάτως βλέπουμε αρκετό κόσμο να μιλάει για μια πολύ βαρετή σειρά και μια εύκολη ανάγνωση στο ποιος είναι ο δολοφόνος, διαφωνούμε ως προς αυτό, αλλά σίγουρα θέλει να κάνεις μια προσπάθεια να δεις τα 4 από τα 6 επεισόδια, μέχρι να αρχίσει να τρέχει η πλοκή.

#1 Emily In Paris

Τα λόγια περιττεύουν για αυτή τη σειρά που από τις αρχές Αυγούστου ως τώρα έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix για το 2024, μεγαλύτερη κι από το Baby Reindeer με βάση την παραμονή στην κορυφή και πάει για να επεκτείνει την παρουσία της εκεί για 2-3 εβδομάδες μίνιμουμ. Κι όσο θα συμβαίνει αυτό, χωρίς να έχει κάποια συνταρακτική πλοκή – αυτό είναι ακόμα πιο εκπληκτικό – θα απασχολεί για το στυλιστικό κομμάτι, για τα μέρη που έχει γυριστεί και πολλά άλλα.