Περιεχόμενα
Είχαμε κάπως ξεχάσει το ΑΝΤ1+ τα τελευταία χρόνια και αν δεν υπήρχαν πέρσι οι Ψυχοκόρες, θα αναρωτιόμασταν αν υπάρχει ακόμα. Η σειρά Παιχνίδια Εκδίκησης ήρθε να μας το υπενθυμίσει, με την έννοια πως πρόκειται για μια σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ τον Νοέμβριο, σε αντίθεση με άλλες σειρές του ΑΝΤ1 οι οποίες έβγαιναν στην πρεμιέρα τους ένα 24ωρο πριν την τηλεοπτική τους πρεμιέρα και έδιναν την ευκαιρία στους συνδρομητές να δουν νωρίτερα το επεισόδιο.
Δεδομένου πως δεν έχουν μείνει άλλες σειρές να προσφέρουν το καινούργιο και μέσα σε ένα μήνα, τα χαρτιά έχουν μοιραστεί, έχουν όλα πάρει τη θέση τους, το Παιχνίδια Εκδίκησης συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες εν όψει και της τηλεοπτικής του προβολής.
Πρόκειται για μια σειρά βασισμένη σε ξένη μυθοπλασία, έχει έρθει από τη Βρετανία το κόνσεπτ, έκανε τη βόλτα του σε μερικές άλλες χώρες, όπως στην Τουρκία, και τώρα το έχουμε σε ελληνική εκδοχή, με ακριβώς την ίδια εξέλιξη, κρίνοντας από αυτά που είδα στα δύο επεισόδια.
Τα Παιχνίδια Εκδίκησης είναι η ελληνική απόδοση του Doctor Foster και στο ΑΝΤ1+ είναι διαθέσιμα τα 20 επεισόδια της πρώτης σεζόν.
Τι πραγματεύεται η σειρά
Στο στόρι της σειράς, έχουμε μια πολύ επιτυχημένη γιατρό, τη Μαρίνα, και τον άντρα της τον Άγη, που έχουν μαζί και έναν γιο. Όμως, ανάμεσά τους υπάρχει τρίτο πρόσωπο, ο Άγης έχει ερωμένη και είναι η κόρη ενός επενδυτή, ο οποίος έχει χορηγήσει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται η Μαρίνα.
Για να φτάσει στην ανακάλυψή του η Μαρίνα, ξεκινάει από μια ξανθιά τρίχα που βρίσκει στο πουκάμισό του και αρχίζει η εμμονή της. Βλέπει ξανθές γυναίκες και φαντάζεται ότι είναι οι ερωμένες του, αναζητά, το συζητά με τους φίλους και συναδέλφους, όλοι όμως προσπαθούν να την καθησυχάσουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Άγης να την απατά.
Σε μια εκδήλωση όμως, θα βρει σε ένα κρυφό κινητό του φωτογραφίες του με αυτή, αλλά και με τους υποτιθέμενους φίλους της μαζί τους και το έδαφος από κάτω της καταρρέει. Αντιλαμβάνεται πως είναι θύμα κοροϊδίας και μιας πλεκτάνης, αλλά δεν γνωρίζει το πώς ο άντρας της έπεισε όλους αυτούς να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους. Κάτι υπάρχει και στον Άγη που δε φαίνεται στην πρώτη εικόνα.
Μέχρι εκεί, αυτό που φαίνεται, είναι απλά ένας τύπος που έχει μια παράλληλη σχέση και δεν έχει σκοπό να χωρίσει, αλλά του αρέσει το διπλό και το πολλαπλό ταμπλό. Και στη σκηνή της αποκάλυψης, όταν η Μαρίνα καρφώνει στον πατέρα της ερωμένης το τι συμβαίνει, το βλέπουμε να γίνεται αυτό σε ένα δείπνο όπου είναι αυτή κι ο Άγης, η ερωμένη κι οι γονείς της, ο Άγης μένει πολύ ψύχραιμος, δεν προσπαθεί καν να τη σταματήσει.
Το επιμύθιο
Αυτό είναι το στόρι, μια συνθήκη «μόνη μου εναντίον όλων» για την ηρωίδα της ιστορίας, θα υπάρξουν όμως, λογικά, αρκετά στοιχεία που ανατρέπουν την αρχική αίσθηση για τους χαρακτήρες.
Η σειρά όμως δεν πείθει. Απογοητευτική, βάσει των προσδοκιών, θα την αποκαλούσα. Ενώ το ΑΝΤ1+ έχει ένα καλό ιστορικό στις σειρές του, με αυτή εδώ έχει αστοχία. Κι η αστοχία δεν αφορά το σενάριο ή τη σκηνοθεσία, αυτά είναι από καλά ως πολύ καλά. Αφορά τις ερμηνείες. Ενώ έχουμε ένα αρκετά καλό καστ, τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου, τον Νίκο Κουρή, τον Λαέρτη Μαλκότση, τη Γιολάντα Μπαλαούρα, έχουμε μια σωρεία ερμηνειών που είναι στην καλύτερη αδιάφορες, με έκαναν να περνάω σκηνές στα γρήγορα γιατί ένιωθα άβολα με αυτά που άκουγα και έβλεπα.
Ειδικά η σκηνή στο δείπνο που ανέφερα πριν, που είναι η εναρκτήρια σκηνή στο πρώτο επεισόδιο, είναι σαν να λέει η σειρά «φύγε, δε σε θέλω, ήταν λάθος σου να με δεις έτσι, δεν είμαι φτιαγμένη».
Δεν έχω καταλήξει αν πρόκειται απλά για αδούλευτες σκηνές ή για επιλογές ερμηνείας που δεν μου κάθονται καλά, εμένα προσωπικά, είναι όμως τέτοιες που δε μου επιτρέπουν να παρατηρήσω τη σκηνοθεσία, να παρατηρήσω συνολικά την αφήγηση. Με αναγκάζουν οι ερμηνείες να σταθώ στο πόσο άβολες είναι, που χάνω οτιδήποτε θετικό υπάρχει στη σειρά σε αυτά τα δύο επεισόδια.
Θα προτιμήσω να μη σταθώ συγκεκριμένα σε πρόσωπα, θα πω μόνο ότι η Μαριλίτα Λαμπροπούλου κάπου το σώζει σε κάποιες στιγμές και λίγο η Γιολάντα Μπαλαούρα. Οτιδήποτε άλλο έχει η σειρά, σε διαλόγους, σε εκφράσεις, σε αντιδράσεις, είναι μη ικανοποιητικό, για να το θέσω επιεικώς.
Για να το πω με μια δόση χιούμορ, αν έβλεπα στην πραγματική ζωή ανθρώπους να αντιδρούν έτσι, θα αναρωτιόμουν μήπως είναι ο Πούμπουρας κάπου γύρω και έχει στήσει κάποια φάρσα εις βάρος μου.