Το 1989 κυκλοφόρησε η ταινία «When Harry Met Sally» που έθετε ένα βασικό ερώτημα στην ιστορία της, που ταλάνιζε την κοινωνία και τις σχέσεις των δύο φύλων. Μπορεί ένας άντρας και μια γυναίκα να έχουν φιλική σχέση; Η απάντηση ήταν όχι. Στη νέα σειρά «Platonic» του Apple Tv+, που δημιουργήθηκε από τον Nicholas Stoller και τη Francesca Delbanco (που είναι και σύζυγοι), το ερώτημα αυτό επαναπροσδιορίζεται.
Το «Platonic» είναι μια feel-good σειρά που σε κερδίζει πρώτα απ΄όλα με τις ερμηνείες των Ρόουζ Μπερν και Σεθ Ρόγκεν, που υποδύονται τη Σίλβια και τον Γουίλ αντίστοιχα. Αλλά σε κερδίζει, επίσης, με το χιούμορ και τους γρήγορους διαλόγους. Είναι αυτή η σειρά που χρειάζεσαι το βράδυ για να χαλαρώσεις, να γελάσεις και να κοιμηθείς μετά σαν πουλάκι.
Η υπόθεση της σειράς «Platonic»
Το «Platonic» είναι μια κωμωδία που ακολουθεί την Σίλβια και τον Γουίλ, δύο κολλητοί φίλοι από το κολλέγιο, που όμως η επικοινωνία τους διεκόπη. Η Σίλβια είναι δικηγόρος, χωρίς να ασκεί πλέον το επάγγελμα, αφού επέλεξε να είναι δίπλα στα τρία παιδιά της. Πλέον, βέβαια, αναρωτιέται αν αυτή της η απόφαση ήταν σωστή, μιας και θεωρεί πως δεν μπορεί να αναπληρώσει ό,τι έχασε τα 13 χρόνια μακριά από τις δικηγορικές αίθουσες. Αν’αυτού ο σύζυγος της, Τσάρλι, ένας όμορφος και υπομονετικός τύπος, εξασκεί κανονικά το πτυχίο της νομικής.
Ο Γουίλ, από την άλλη, είναι ζυθοποιός και συνιδιοκτήτης ενός χιπστερικού μπαρ. Ένας χαλαρός και μποέμ τύπος που αρκείται στο να πουλήσει ποιοτική μπίρα σε ανθρώπους που βγαίνουν ραντεβού και σε ευκατάστατους αλκοολικούς.
Τι οδήγησε στο να σταματήσει απότομα αυτή η φιλία πριν πέντε χρόνια, την ώρα που ο Γουίλ ήταν μέχρι και κουμπάρος στον γάμο της Σίλβια; Ο λόγος ήταν η άποψη της δεύτερης για την τότε σύντροφο του Γουίλ και την συμβουλή της να μην την παντρευτεί. Κάτι που έγινε. Η επανένωση ξεκίνησε όταν η Σίλβια είδε τυχαία πως ο Γουίλ χώρισε, γι’αυτό και αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί του. Πηγαίνουν για έναν καφέ -που ήταν πιο άβολο πεθαίνεις- που αναπόφευκτα κράσησε ελάχιστα.
Ο Γουίλ της κάνει την πρόταση να περάσει από το μπαρ του, σίγουρος πως δεν θα το κάνει, αλλά η Σίλβια παίρνει μια φίλη της και πηγαίνει. Παρόλα αυτά, το βράδυ καταλήγει σε ένα φαστφουντάδικο, με τον πάγο να λιώνει ανάμεσά τους και η χημεία τους να τους θυμίζει πόσο καλό combo κάνουν μαζί. Κάτι που φαίνεται περισσότερο όσο τα επεισόδια προχωρούν στο «Platonic», με μία ωραία τρέλα να υπάρχει μεταξύ τους.
Καταλήγουν να πηγαίνουν μαζί σε ένα σπίτι που η Σίλβια αναζητά για να χωρέσει η οικογένεια της, με τον Γουίλ να τη συμβουλεύει πως δεν είναι το κατάλληλο, και αντίστοιχα η Σίλβια να τον παροτρύνει να πάρει τα πράγματα του από το σπίτι που είχε με την πρώην σύζυγό του, προκειμένου να προχωρήσει παρακάτω.
Το «Platonic», όμως, μαζί με την ωραία υπόθεση μεταξύ των δύο φίλων, παρουσιάζει κι άλλα υπέροχα πράγματα. Όπως στο ότι ο Τσάρλι ως σύζυγος δεν δείχνει στιγμή κάποια ενόχληση που η Σίλβια περνάει αρκετό χρόνο με τον Γουίλ. Όπως και το ότι η φιλία είναι ζωτικής σημασίας. Είναι το απόλυτο ελιξίριο, αυτό που σου δίνει το έναυσμα να επαναπροσδιορίσεις τα δεδομένα στη ζωή του, να κάνεις το βήμα που σκεφτόσουν καιρό, και δεν έκανες, και να γεμίσει η καθημερινότητά σου από ευχάριστα γεγονότα και όχι βαρετά και μονότονα. Γιατί η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή.
Είναι η ιδιοφυΐα των συγγραφέων και των ερμηνευτών του «Platonic» να ξεκαθαρίσουν στους θεατές ότι αυτό που εξετάζεται στη σειρά, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια βαθιά φιλία.
Το «Platonic» εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές, έχει ένα καλό καστ και για τους υπόλοιπους ρόλους, κάνοντας το υπέροχο και σε αυτό. Αναμφίβολα στα πέντε επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει στο Apple Tv+, (κάθε εβδομάδα γίνεται διαθέσιμο από ένα), ο κάθε χαρακτήρας έχει τον χρόνο του. Και οι συγγραφείς έχουν φροντίσει να τους πλάσουν με τέτοιο τρόπο, που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Tο trailer του «Platonic»: