Πίσω στο 2022, ήταν δύο οι σειρές που διεκδίκησαν τον τίτλο «Η καλύτερη της χρονιάς». Το The Bear κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία, ήταν όμως κατάφωρα άδικο. Τουλάχιστον ως προς την ευκολία του πράγματος. Μπορεί αυτή η σειρά στην Αμερική να συζητήθηκε και να είχε και υποψηφιότητες για βραβεία, αλλά στον υπόλοιπο πλανήτη το The Bear μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Το Severance ήταν, για εμάς εδώ στο Intro, η καλύτερη σειρά της χρονιάς, και το είχαμε πει από τον Ιανουάριο που είχε κυκλοφορήσει, χωρίς καν να χρειαστεί να περιμένουμε τους υπόλοιπους 11 μήνες.

Με πρωταγωνιστές τον Άνταμ Σκοτ, την Πατρίσια Άρκετ και τον Τζον Τουρτούρο, η σειρά αυτή είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα για μια δυστοπία, όπου σε μια εταιρεία οι άνθρωποι αποχαιρετούν όταν εισέρχονται σε αυτήν τη μνήμη της ζωής τους εκτός εταιρείας και γνωριζουν μόνον όσα συμβαίνουν στη δουλειά. Κι όταν αποχωρούν από την εταιρεία, αφήνουν πίσω τους όσα αφορούν τη δουλειά και είναι σαν να μην έχουν ιδέα που δουλεύουν.

Ενόχλησε μέχρι και την Apple: Η καλύτερη σειρά του 2022 έγινε και η 2η πιο ακριβή που έχει υπάρξει - Ξεπέρασε το Game of Thrones

Αυτό μπορεί να ακούγεται ιδανικό, ως προς το 2ο σκέλος (ή μπορεί και για το πρώτο), στη λογική πως όλοι θα θέλαμε να μην ασχολούμαστε με τη δουλειά όταν γυρίζουμε σπίτι μας, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Στο Severance μιλάμε για έναν έλεγχο του μυαλού των υπαλλήλων ώστε να μην πουν ποτέ τι γίνεται στην εταιρεία, ενώ είναι και υπό παρακολούθηση όταν ζουν την έξω ζωή τους. (Περισσότερα για τη σειρά μπορείς να διαβάσεις εδώ)

Δυόμιση χρόνια μετά, το Severance ετοιμάζεται για την επιστροφή του (τον Ιανουάριο), η οποία άργησε λόγω της περσινής απεργίας των σεναριογράφων, και η Apple TV θέλησε για να σώσει το πρότζεκτ, να προσλάβει για το σενάριο της 2η σεζόν τον Μπο Γουίλιμον, σεναριογράφο στις 4 πρώτες σεζόν του House of Cards. Αυτό είχε ένα μεγάλο κόστος, το οποίο προστέθηκε στο ήδη μεγάλο κόστος της παραγωγής, με τον σκηνοθέτη Μπεν Στίλερ να ξεφεύγει λίγο σε κάποιες επιλογές.

Μόνο μία σειρά είναι πάνω από το Severance

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 2η σεζόν να καταστήσει το Severance την 2η πιο ακριβή σειρά, μετά την επερχόμενη τελευταία σεζόν του Stranger Things, που κοστίζει 30 εκατομμύρια το επεισόδιο.

Ενόχλησε μέχρι και την Apple: Η καλύτερη σειρά του 2022 έγινε και η 2η πιο ακριβή που έχει υπάρξει - Ξεπέρασε το Game of Thrones

Στο Severance μιλάμε για 20+ εκατομμύρια δολάρια το επεισόδιο, ποσό που για να γίνει κατανοητό πόσο μεγάλο είναι, ξεπερνάει το κόστος του Game of Thrones, του House of The Dragon και του The Last of Us. 15 εκατομμύρια το GoT, 20 εκατομμύρια το HoTD και 10 εκατομμύρια το επεισόδιο στο The Last of Us.

Είναι περίεργο το μέγεθος του ποσού, αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για μια σειρά με 2-3 συγκεκριμένα σκηνικά, που δεν έχει οπτικά εφέ όπως δράκους, γενικώς δεν αποτυπώνεται το κόστος αυτό στην τελική εικόνα. Εκτός κι αν στη 2η σεζόν δούμε ένα sci-fi αντί για ένα θρίλερ δυστοπικό.

Το υπέρογκο αυτό ποσό ενόχλησε μέχρι και την Apple TV, με τους ιθύνοντες της πλατφόρμας να τονίζουν στον Μπεν Στίλερ και το στούντιο πως θέλουν και 3η σεζόν, αλλά θα πρέπει το κόστος ανά επεισόδιο να πέσει πολύ. Όχι 1-2 εκατομμύρια, αλλά στα μισά!