Όταν ακούς για σειρά στο Netflix με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν και στο καστ να υπάρχουν ο Λιβ Σράιμπερ, η Ντακότα Φάνινγκ και η υπέροχη Ιβ Χιούσον, τότε έχεις προσδοκίες. Κι όταν η σειρά αυτή έχει και χαρακτήρα εγκληματικού μυστηρίου, υπάρχει μια δολοφονία και μια διαδικασία εξιχνίασης, τότε οι προσδοκίες μεγαλώνουν κι άλλο.

Αυτές οι προσδοκίες κάπου πέφτουν μέχρι το 4ο επεισόδιο στη σειρά The Perfect Couple που ανέβηκε στο Netflix την περασμένη Πέμπτη.

Σε μια σειρά 6 επεισοδίων, το να έχεις φτάσει στο 4ο και να μη βρίσκεις κάτι να σε κρατήσει σε ένταση, είναι ξενερωτικό, νιώθεις ότι έχεις χάσει τον χρόνο σου. Από την άλλη, είναι μόνο 6 επεισόδια, οπότε σε παίρνει να μπεις στο 5ο και στο 6ο με την ελπίδα πως κάτι θα συμβεί και θα τα κάνει όλα ανάστα ο κύριος.

Δε μπορεί, σκεφτήκαμε, να μην έχει τίποτα, να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς αναταράξεις. Και, ευτυχώς, είχαμε δίκιο. Γιατί στο 5ο και, περισσότερο, στο 6ο επεισόδιο, γίνονται πράγματα που δικαιώνουν την επιμονή.

Μία στην αρχή, μία στο τέλος: Οι 2 σειρές που έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβριο και είναι πολλά υποσχόμενες

Τι πραγματεύεται το Νο1 του Netflix

Στη σειρά του Netflix μεταφερόμαστε στο Ναντάκετ, ένα νησί-προάστιο πλουσίων στη Μασσαχουσέτη, όπου ζουν οι Γουίνμπερι. Η Γκριρ Γκάρισον Γουίνμπερι (Νικόλ Κίντμαν), είναι το αστέρι, μια συγγραφέας που τα βιβλία της πουλάνε τρελά και ο εκδοτικός της οίκος στηρίζεται πάνω της. Και φροντίζει να μην υπάρξει ούτε μία ρωγμή στην εικόνα της τέλειας γυναίκας και τέλειας οικογένειας, σύμφωνα πάντοτε με τα κοινωνικά στερεότυπα, που έχουν περάσει σε κοινό και δημοσιογράφους.

Το πράγμα όμως κάνει μπαμ πως οι Γουίνμπερι πνίγονται από τα μυστικά του παρελθόντος, πνίγονται από τον υποχρεωτικό καθωσπρεπισμό και την υποταγή στην καριέρα της Γκριρ, στο αφήγημα που πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. 3 γιους έχει η Γκριρ με τον Ταγκ (Λιβ Σράιμπερ), τον Μπέντζι που ετοιμάζεται να παντρευτεί την Αμίλια (Ιβ Χιούσον), τον Τόμας, που έχει παντρευτεί την Άμπι και περιμένουν παιδί, και τον Γουίλ. Και οι τρεις δυσλειτουργικοί, ο Μπέντζι στην ερωτική του σχέση με την Αμίλια, ο Τόμας στην κοινωνική του συμπεριφορά και ο Γουίλ, ανήλικος ακόμα, στην αδυναμία του να βρει ένα μονοπάτι να ακολουθήσει.

Όταν φτάνουν στο σπίτι τους η Αμίλια με τους γονείς της και την φίλη της, την Μέριτ, θα συμβεί αυτό που θα σπάσει το φράγμα και θα ξεχειλίσει το ποτάμι με τα ένοχα μυστικά της οικογένειας. Η Μέριτ, θα αποκαλυφθεί ότι έχει σχέση με τον Ταγκ και είναι κι έγκυος, βρίσκεται νεκρή, πνιγμένη στη θάλασσα, δολοφονημένη.

Στη διάρκεια της προσπάθειας εξιχνίασης, όλα τα μέλη της οικογένειας θα βρεθούν σε θέση υπόπτου, οι μεταξύ τους σχέσεις θα διαταραχθούν, η Αμίλια, ταραγμένη από αυτά που βλέπει στην οικογένεια, θα καταλάβει πως δεν θέλει να είναι με τον Μπέντζι και η πίεση στο ηφαίστειο των Γουίνμπερι αυξάνεται μέχρι που κάποια στιγμή έρχεται η έκρηξη.

Στο τελευταίο επεισόδιο γίνεται της ανατροπής: Το Νο1 του Netflix είναι η καλύτερη σειρά να δεις αυτές τις μέρες

Δίκαια στην κορυφή του Netflix

Μέχρι το 4ο επεισόδιο δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί τον θεατή σε σαφείς υποψίες για έναν ένοχο. Κάπου εκεί, στο κάδρο ως πιθανότερη δολοφόνος μπαίνει η Γκριρ. Μετά όμως, εμφανίζονται στοιχεία που κάνουν άλλον πιθανότερο δολοφόνο. Και μετά άλλος. Και μετά άλλος. Και ξανά η Γκριρ. Στο 6ο επεισόδιο σημειώνονται 3 ανατροπές. Κι όταν τελικά βρίσκεται ο δολοφόνος, δεν μαθαίνουμε ποτέ το κίνητρό του, μας αφήνει με ένα μεγάλο «γιατί;» η σειρά του Netflix.

Σε εκείνο το σημείο πάντως, ως θεατές έχουμε βρεθεί σε τέτοιο σοκ από τις αλλεπάλληλες ανατροπές, ώστε δεν προλαβαίνουμε να καταλάβουμε τι και πώς. Όταν γίνεται η σύλληψη, ο Ταγκ Γουίνμπερι παίζει γκολφ προσπαθώντας να πετύχει ένα γλάρο στη θάλασσα και γυρίζει και δεν έχει καταλάβει τίποτα από όσα έγιναν. Και κοιτάζει σαν χαζός. Έτσι κι ο θεατής.

Δικαιολογημένα είναι στο Νο1 του Netflix το The Perfect Couple και, πίστεψέ μας, δεν θα χάσεις τελικά τον χρόνο σου. Απλά είναι μαζεμένη όλη η κορύφωση σε δύο επεισόδια.

Η σειρά του Netflix έχει κάτι από Big Little Lies και White Lotus, με τη Νικόλ Κίντμαν να υποδύεται έναν χαρακτήρα που είναι πολύ ίδιος με αυτόν το Big Little Lies, αλλά και στην ταινία που της έδωσε το βραβείο στη Βενετία προχθές, ενώ και το κόνσεπτ είναι αρκετά κλισέ. Με κάποιον τρόπο όμως, καταφέρνει να αποκτήσει ενδιαφέρον σε αυτά τα 2 επεισόδια.

Να αναφερθεί πως τη σκηνοθεσία κάνει η Σούζαν Μπάιερ (The Bird Box, Serena) και το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο της Έλιν Χίλντεμπραντ.