Από το 2011 που βγήκε η 2η ταινία Sherlock Holmes, πολύς κόσμος ζητούσε από τον Γκάι Ρίτσι να κάνει κάτι με το franchise και δη με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Κάτι τέτοιο δεν προέκυψε, αλλά φαίνεται πως μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για μια σειρά για τον Σέρλοκ, αλλά όχι με τον Ντάουνι Τζούνιορ, ούτε με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που ήταν ο τηλεοπτικός Σέρλοκ στη βρετανική σειρά που θριάμβευσε για αρκετά χρόνια μέχρι τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Βλέποντας την απήχηση που είχε η σειρά Gentlemen στο Netflix, ο Γκάι Ρίτσι φαίνεται πως γλυκάθηκε και βλέπει ότι μπορεί να δώσει πράγματα σε αυτή τη συνθήκη, τη μη κινηματογραφική. Μέχρι να κάνει το The Gentlemen, δεν είχε κάνει ξανά σειρά στην καριέρα του. Έγινε η αρχή και, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, καλό είναι να υπάρξει και συνέχεια.

Η σειρά που ήδη έχει μπει σε διαδικασία προπαραγωγής, σύμφωνα με το Variety, θα είναι για λογαριασμό του Amazon Prime Video, με τον Γκάι Ρίτσι να σκηνοθετεί και τον Μάθιου Πάρκχιλ να γράφει το σενάριο. Η ιστορία θα ξεκινά από τα νεανικά χρόνια του Χολμς, τον οποίο θα υποδυθεί ο Χίρο Φιν Τίφιν, που συνεργάστηκε με τον Ρίτσι στο The Ministry of Ungentlemanly Warfare, ενώ έχει παίξει στη σειρά ταινιών After.

Ο 26χρονος Χίρο θα κληθεί να ενσαρκώσει τον Χολμς στα 19 του χρόνια, με στόχο να αναδείξει το πώς έγινε ο Χολμς αυτός ο ευρηματικός, παράξενος, ιδιάζων και οξυδερκής άνθρωπος, με τα χαμηλά κοινωνικά skills.

Το brand του Σέρλοκ Χολμς πουλάει για τα καλά, ενώ ο Γκάι Ρίτσι δεν έχει κλείσει την πόρτα για μια 3η ταινία, με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να έχει πει στο παρελθόν πως θα ήθελε πολύ να το κάνει. Από τότε που το είπε βέβαια, συνέβησαν πολλά στην καριέρα του, πήρε κι ένα Όσκαρ, αλλάζουν οι επιθυμίες.

Εκτός από τη σειρά Young Sherlock, το αμερικανικό δίκτυο CBS ετοιμάζει ήδη και μια σειρά Watson, που θα επικεντρώνεται στη ζωή του συνεργάτη του Χολμς, του Τζον Γουότσον, στη ζωή του όμως μετά τον θάνατο του Χολμς. Οι δύο σειρές δεν θα συναντηθούν κάπου, δεν θα υπάρξει κάποιο crossover, αλλά μαζί μπορούν να αναθερμάνουν την επιθυμία του κοινού για ακόμα μια ταινία από τον Γκάι Ρίτσι.