Ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ, που υποδύεται τον Τζιμ Χόπερ στο Stranger Things, έκανε δηλώσεις για την 5η και τελευταία σεζόν της σειράς, ανεβάζοντας το ενθουσιασμό των θαυμαστών στα ύψη. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι τα τελευταία 20 λεπτά του 8ου επεισοδίου θα είναι ιδιαίτερα συγκινητικά, προκαλώντας έντονα συναισθήματα τόσο στο καστ όσο και στους θεατές.

Ο Χάρμπουρ ανέφερε ότι το τελευταίο επεισόδιο είναι το καλύτερο που έχει κάνει ποτέ η σειρά και ότι κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του σεναρίου, το καστ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. “Όταν διαβάζαμε το σενάριο, περίπου στα μισά, έκλαιγαν όλοι… Μετά, προς τα τελευταία 20 λεπτά του επεισοδίου, έκλαιγαν ανεξέλεγκτα,” είπε, προσθέτοντας πως ο Νόα Σναπ ήταν ο πιο συγκινημένος από όλους.

Σημείωσε επίσης πως αυτή η έντονη συναισθηματική φόρτιση οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα παιδιά της σειράς πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια σε αυτό το έργο. Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν είναι τώρα 20 ετών, ο Φιν Γούλφχαρντ 21, και ο Γκάτεν Ματαράτσο 22. Ξεκίνησαν στη σειρά όταν ήταν μόλις 11 και 12 ετών. Ο Χάρμπουρ χαρακτήρισε το τελευταίο επεισόδιο ως το καλύτερο έργο των Αδελφών Ντάφερ, λέγοντας ότι “προσγειώνουν το αεροπλάνο” με εξαιρετικό τρόπο.

Παρά τις αποκαλύψεις, το Netflix δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για την τελευταία σεζόν, αλλά έχει γίνει σαφές ότι θα είναι μεγαλύτερη και πιο επική από την προηγούμενη. Το Stranger Things 5 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2025, χωρίς ακόμη να έχει κυκλοφορήσει κάποιο teaser ή trailer.

Το «Stranger Things» και σε animated σειρά

To Netflix ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται σειρά κινουμένων σχεδίων που διαδραματίζεται στο σύμπαν του «Stranger Things». Οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς «Stranger Things», αδερφοί Ντάφερ αποκάλυψαν ότι εργάζονται για το χωρίς τίτλο προς το παρόν spin-off πρότζεκτ, το οποίο θα είναι «στο ύφος των καρτούν των πρωινών του Σαββάτου με τα οποία μεγάλωσαν».

«Πάντα ονειρευόμασταν μία σειρά animated Stranger Things, όπως τα κινούμενα σχέδια των πρωινών του Σαββάτου που αγαπήσαμε και το να βλέπουμε αυτό το όνειρο να πραγματοποιείται είναι απόλυτα συναρπαστικό» ανέφεραν οι Ματ και Ρος Ντάφερ σε δήλωσή τους.

Εμείς πάντως, δεν ξέρουμε αν πρέπει να εκλάβουμε ως θετικό αυτό με τη συγκίνηση και τα περί φανταστικού φινάλε, διότι όταν τελειώνει μια διαδρομή 8 ετών, τα πάντα είναι πιο φορτισμένα για τους συμμετέχοντες.