Η Millie Bobby Brown, η 18χρονη «Eleven» του Stranger Things έδωσε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο Variety, όπου απάντησε σε πολλές από τις απορίες των fans για την πολυαναμενόμενη συνέχεια της 4ης σεζόν της σειράς. 

Μιλώντας για την 4η σεζόν –την οποία πολλοί θεωρούν την καλύτερη της σειράς έως τώρα– αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απορία πολλών εάν η Eleven είναι αυτή που δημιούργησε στην πραγματικότητα το Upside Down, ενώ μίλησε αναλυτικά για το πως έκαναν την μικρή Eleven να φαίνεται τόσο ρεαλιστικά καλή.

Η νέα σεζόν της σειράς-φαινόμενο, έδωσε την ευκαιρία στην Millie να «ταξιδέψει» πίσω στον χρόνο και να ξανά έρθει σε επαφή με τον ρόλο που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. Πώς; Με το να καθοδηγεί την ηθοποιό που ήρθε να ενσαρκώσει την μικρή Eleven, την Martie Marie Blair.

«Δεν χρησιμοποιήσαμε κάποια προηγμένη τεχνική CGI για να με κάνουμε να φαίνομαι μικρή» αναφέρει η Brown.

«Αντιθέτως, χρησιμοποιήσαμε μία πιο αναλογική προσέγγιση, όπου η Martie έπαιξε τις σκηνές της μικρής Eleven και μετά τις ξανά γύρισα, ακριβώς ίδιες, εγώ. Ύστερα, τις ενώσαμε με μία πολύ «cool» τεχνική που λέγεται «Lola» όπου το πρόσωπό μου αντικατέστησε το δικό της. Ήταν μία εμπειρία ζωής».

Η ίδια η Brown έδωσε σκηνοθετικές οδηγίες στην μικρή Martie Marie Blair ώστε η ερμηνεία της να θυμίζει την δική της στην πρώτη σεζόν της σειράς.

«Την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνεργαστούμε και να βρούμε μαζί πως θα φέρουμε ξανά στην ζωή τον χαρακτήρα της Eleven» αναφέρει σχετικά με την βοήθεια που προσέφερε στην μικρή Blair. «Είναι φοβερή ηθοποιός, η ιδανική για να παίξει εμένα μικρή».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος ρόλος αποτέλεσε αποκάλυψη για την Brown, της οποίας η καριέρα εκτοξεύτηκε έκτοτε.

Ακόμη, αποκαλύπτει πως χρειάστηκε πολύ αλάτι για να επιπλέει στις σκηνές όπου βρίσκεται βυθισμένη κάτω από το νερό στο Nina Project. «Το κόλπο για να δούμε εάν το νερό είναι έτοιμο για να μπω είναι απλό: βάζουμε ένα αυγό και περιμένουμε να δούμε εάν επιπλέει» αναφέρει αποκαλύπτοντας τα μικρά μυστικά των γυρισμάτων. «Πέρασα μέχρι και 12 ώρες σε αυτήν την δεξαμενή με τα αφτιά μου κάτω από το νερό για να γυρίσουμε τις συγκεκριμένες σκηνές».

Fact: η Millie Bobby Brown είναι κωφή από το ένα της αφτί, με αποτέλεσμα να μην ακούει πάντα τις οδηγίες των σκηνοθετών της εάν δεν έχει άμεση οπτική επαφή μαζί τους.

Τέλος, απαντά στο εάν η Eleven είναι τελικά εκείνη που δημιουργεί το Upside Down, όταν νικάει τον 001 και τον μετατρέπει σε Vecna. 

«Ήταν πολύ ικανοποιητικό και για εμένα την ίδια να μάθω τις απαντήσεις γύρω από τα ερωτήματα που όλοι έχουμε για την Eleven και το Upside Down».

«Ναι» επιβεβαιώνει. «Οι αδερφοί Duffer (οι δημιουργοί του Stranger Things) μου είπαν ότι η Eleven είναι εκείνη που στην πραγματικότητα δημιουργεί το Upside Down, όταν στέλνει εκεί τον 001 στην προσπάθειά της να τον νικήσει».

Η συνέχεια της 4η σεζόν του Stranger Things Vol. 2 θα κυκλοφορήσει στο Netflix την 1η Ιουλίου 2022. 

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Stranger Things: Το νέο teaser προμηνύει το θάνατο ενός αγαπημένου χαρακτήρα

Stranger Things: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα βίαια οκτώ λεπτά της 4ης σεζόν που θα σε αφήνουν άφωνο

Stranger Things: Τι κοινό έχει η 4η σεζόν με το Game of Thrones;