Κάποτε το δίλημμα ήταν «Marvel ή DC». Τότε, που οι μεγαλύτερες εταιρίες κόμιξ άρχισαν να φτιάχνουν εκτεταμένα κινηματογραφικά (και μετέπειτα τηλεοπτικά) σύμπαντα για τους υπερήρωές τους. Σύντομα, μετά μερικές εισπρακτικές αποτυχίες της DC, άρχισε να φαίνεται η ξεκάθαρη προτίμηση κοινού αλλά και κριτικών προς την Marvel, της οποίας το εγχείρημα «πέτυχε». Αντιθέτως, οι ταινίες της DC αναβάλλονται εκ νέου ή μία μετά την άλλη ενώ οι τηλεοπτικές σειρές της ακυρώνονται. 

Τελευταίες «απώλειες» αποτελούν τα Legends of Tomorrow και Batwoman που προβάλλονταν στο CW, τα οποία ακυρώνονται, αμφότερα. Το Batwoman ήταν αναμενόμενο να μην συνεχιστεί και για τέταρτη σεζόν, μετά το «θρίλερ» που αποτέλεσε η παραγωγή του. Η πρωταγωνίστρια της πρώτης σεζόν Ruby Rose αποχώρησε καταγγέλοντας αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της παραγωγής ενώ γενικά οι αντιδράσεις για την ποιότητα της σειράς ήταν κάτω του μετρίου. Το Legends of Tomorrow είχε καλύτερη «μοίρα» καθώς έπαιζε για 7 σεζόν και είχε το δικό της, αν και μικρό, φανατικό κοινό.

Ο δημιουργός της σειράς Keto Shimiz, επιβεβαίωσε την είδηση της ακύρωσης του Legends of Tomorrow στο Twitter. Η σειρά αφορά ήρωες της DC που ταξιδεύουν στον χρόνο για να αποτρέψουν αποκαλυπτικά γεγονότα που απειλούν την γη. Εμφανίσεις είχαν κάνει και χαρακτήρες από άλλες σειρές της DC, όπως το Arrow και το The Flash.

Όσο για το Batwoman, περισσότερη έκπληξη είχε δημιουργήσει στους fans το γεγονός ότι συνεχίστηκε και για τρίτη σεζόν η σειρά. Η νέα πρωταγωνίστρια, h Javicia Leslie έκανε ότι καλύτερο μπορούσε ερμηνευτικά μετά την αποχώρηση της Ruby Rose αλλά η προσπάθειά της δεν έφτασε για να σώσει την σειρά της οποίας το σενάριο δεν βοήθησε στην ανανέωση της για τέταρτη σεζόν.

Δείτε το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν του Batwoman με την Javicia Leslie

Πλέον, οι μόνες σειρές της DC που παίζονται ακόμη είναι το The Flash, το οποίο ανανεώθηκε για την ένατή του σεζόν και το Stargirl του οποίου η τρίτη σεζόν θα κάνει την πρεμιέρα της αργότερα μέσα στο 2022.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Netflix: Το trailer για το κορεάτικο «La Casa de Papel» – Τι διαφορά θα έχει

Pachinko: Η κορεάτικη δραματική σειρά που αναστατώνει την Ιαπωνία

Sisterhood of Dune: The Mindkiller: Όσα γνωρίζουμε για την σειρά που ετοιμάζει ο Villeneuve για τις Bene Gesserit