Εδώ που έχουμε φτάσει, που όλα έχουν συμβεί από δύο φορές, είναι απίθανο να εμφανιστεί μια ταινία ή μια σειρά και να μην έχουμε κάτι να την παρομοιώσουμε, να τη συνδέσουμε. Το Territory στο Netflix, μια σειρά που θα έρθει στο τέλος Οκτωβρίου, είναι μια περίπτωση που μας φέρνει πολλά πράγματα στο μυαλό.

Το πρώτο και πιο προφανές, είναι το Yellowstone. Ο λόγος ότι διαδραματίζεται σε ένα ράντσο, στη μεγαλύτερη κτηνοτροφική μονάδα για μοσχάρια παγκοσμίως, για να είμαστε ακριβείς. Έχει καουμπόιδες, έχει καπέλα, έχει άλογα, έχει όπλα, έχει απέραντες εκτάσεις που είναι ακόμα πιο απέραντες και με περισσότερη αγριότητα, διότι η αυστραλιανή σαβάνα κάνει την αμερικάνικη άγρια φύση να μοιάζει με παιδική χαρά.

Το δεύτερο, είναι το Succession. Έχουμε την απώλεια του ηγέτη σε αυτόν τον κολοσσό, σε αυτή την κτηνοτροφική βιομηχανία, και πλήθος ανθρώπων της οικογένειας ερίζουν για την διαδοχή. Απλά εδώ υπάρχουν και αγριότερες διαστάσεις, διότι ακόμα και στην κτηνοτροφία, όταν φτάνουμε σε τέτοια μεγέθη, υπάρχει μαφία, υπάρχει κύκλωμα. Κι εδώ, το τέλος του αδιαμφισβήτητου κυρίαρχου, δίνει το έναυσμα στον ανταγωνισμό να επιτεθεί για να μην επιτρέψει στην ίδια οικογένεια να διατηρήσει τα κεκτημένα. Μέχρι να βρεθεί ο επόμενος που θα πάρει τα ηνία και να μάθει να τα χειρίζεται, οι αντίπαλοι έχουν ευκαιρία να καταφέρουν καίρια χτυπήματα.

Ο τρίτος κοινός τόπος είναι το Fargo. Η βιαιότητα που αφήνει το trailer να εννοηθεί, είναι στην ίδια λογική ως προς την αποτύπωσε.

Αυτά και μόνο αρκούν για να μετατρέψουν τη σειρά του Netflix σε πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πριν καν εμφανιστεί στην πλατφόρμα. Κάτι που θα συμβεί στις 24 Οκτωβρίου. Είναι ακόμα μια αυστραλιανή παραγωγή για το Netflix μετά τη σειρά Boy Swallows Universe που ήταν αρκετά καλή και φαίνεται πως μετά την ισπανική «λαίλαπα», που έχει χάσει το πάτημά της, η Αυστραλία είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του Netflix.