Πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια γυναίκα, λέει ο σοφός λαός. Το The First Lady που θα κυκλοφορήσει από το Showtime, έρχεται να αφηγηθεί την ιστορία τριών από τις πιο διάσημες συζύγους προέδρους στην αμερικανική ιστορία, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον Λευκό Οίκο.

Η πρώτη σεζόν θα ακολουθήσει τη ζωή της Michelle Obama (Viola Davis), της Betty Ford (Michelle Pfeiffer) και της Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson). Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το The First Lady είναι μια αποκαλυπτική αναδιατύπωση της αμερικανικής ηγεσίας, μέσα από το φακό των γυναικών που βρέθηκαν στην καρδιά του Λευκού Οίκου.

Η σειρά, ρίχνει φως στην προσωπική και πολιτική ζωή τριών μοναδικών, αινιγματικών γυναικών και των οικογενειών τους, παρακολουθώντας τα ταξίδια τους στην Ουάσιγκτον, βουτώντας στο παρελθόν τους και ακολουθώντας τους πέρα από τον Λευκό Οίκο στις μεγαλύτερες στιγμές τους.

Το trailer

Η σειρά, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης με Όσκαρ, Susanne Bier,  θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου, ενώ πλέον μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε.

Στο trailer, παρακολουθούμε την Michelle Obama να ξαπλώνει στην αγκαλιά του Barack και να εξομολογείται: «Σε τέσσερα χρόνια, δεν θέλω να κοιτάξω πίσω και να σκεφτώ, τι απέγινα ζώντας σε αυτό το σπίτι». Επιπλέον, βλέπουμε την Betty Ford να ταλαιπωρείται από τις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της Gerald και την Eleanor Roosevelt να υπενθυμίζει στον FDR ότι είναι μια γυναίκα με τη δική της άποψη.

https://youtu.be/j36nGWGC5FI

Οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ

Η Eleanor Roosevelt, ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ την περίοδο 1933-1945. Η ίδια επιθυμούσε να μη μείνει στη σκιά και να αφιερωθεί με εσωτερικά θέματα. Έδωσε όλη της την ενέργεια για τη κοινωνική δικαιοσύνη και για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Επί της ουσίας, έδειξε στον κόσμο πως το να είσαι η σύζυγος Αμερικανού προέδρου, είναι εξίσου σημαντικό στον χώρο της πολιτικής.

Η Betty Ford, ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ το 1974-77. Δραστήρια και με ενεργό ρόλο στην κοινωνική πολιτική, άφησε τη δική της ιστορία στον Λευκό Οίκο και την Αμερική. Η ίδια πρωτοστάτησε καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εθισμό και την κατάχρηση ουσιών, ενώ έκανε γνωστό το δικό της πρόβλημα με τον αλκοολισμό. Εξού και συνίδρυσε το κέντρο αποτοξίνωσης που έχει το όνομά της.

Η Michelle Obama, ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ την περίοδο 2009-2017. Πολύ αγαπητή στον κόσμο. Έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα στον Λευκό Οίκο, με τον Barack Obama να αφήνει κι εκείνος ιστορία ως Αμερικανός Πρόεδρος. Εκπροσώπησε τη κοινότητά της, ενώ αυτό που μπορεί να πει κανείς για την Michelle είναι ότι δεν σταμάτησε να έχει ενεργό ρόλο ακόμα και μετά το τέλος της προεδρίας του συζύγου της.