Το The Invisible Pilot της HBO είναι βασισμένο στην ιστορία του Gary Betzner, ενός πιλότου που έκανε εμπόριο ναρκωτικών. Προσποιήθηκε την αυτοκτονία του στις 19 Σεπτεμβρίου 1977 για να γλιτώσει την φυλάκισή του, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του. Οι σειρές ντοκιμαντέρ κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ολοένα και περισσότερες streaming πλατφόρμες επενδύουν σε αυτές.

Η σειρά αυτή επικεντρώνεται στη ζωή ενός ακόμα απατεώνα. Ο Betzner μεγάλωσε με έναν καταχρηστικό πατέρα και μια μητέρα που έφυγε όταν ήταν παιδί. Η προβληματική του συμπεριφορά τον έκανε μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του, Sally, να επινοήσει ένα περίεργο σχέδιο για να δραπετεύσει. Έκαναν υπνοθεραπεία για εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Betzner υπνώτιζε τη Sally και της έλεγε ότι πήδηξε από μια γέφυρα στο Hazen, στο Αρκάνσας.

Η ύπνωση της Sally ενεργοποιούνταν στον ήχο των παπουτσιών που χτυπούσαν το νερό και εκείνη άρχιζε να κλαίει, πιστεύοντας αληθινά ότι είχε πεθάνει. Το μόνο που βρέθηκε κοντά στη γέφυρα ήταν τα ρούχα του Betzner, αλλά η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ πτώμα.

Αυτό το σχέδιο λειτούργησε και ο Betzner έφυγε με την υπόσχεση να επικοινωνεί με τη Sally κάθε μήνα μέσω τηλεφωνικού θαλάμου. «Το να είσαι ερωτευμένη με έναν λαθρέμπορο, γίνεται περίπλοκο», λέει η Sally στη σειρά, αποκαλύπτοντας ότι έχουν χωρίσει.

Εκείνη και τα δύο τους παιδιά, Travis και Sara Lee ξανασυναντήθηκαν με τον πατέρα τους, για λίγο στη Χαβάη, και στη συνέχεια στο Coconut Grove της Φλόριντα, όπου ο Betzner «έζησε σαν τον Scarface». Η πρώτη του σύζυγος, Claudia, και η μεγαλύτερη κόρη, Polly, δεν συμπεριλήφθηκαν στην κομπίνα. Όταν έμαθαν ότι είναι ζωντανός, προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση.

Αλλά η σχέση της Sally και του Betzner άρχισε να καταρρέει γύρω στο 1982, όταν η Sally ήρθε να ζήσει στη Φλόριντα. Ανακάλυψε ότι εκείνος ζούσε ήδη με μια άλλη γυναίκα και ήθελε πολύ να ξεκινήσουν μια πολυγαμική σχέση. Ο Betzner και η γυναίκα πήραν την κύρια σουίτα, ενώ η Sally και τα παιδιά υποβιβάστηκαν στα μικρά υπνοδωμάτια.

Εκεί άρχισε να ξεφεύγει και με ένα ψεύτικο όνομα, το Lucas Harmony, άρχισε να διακινεί ναρκωτικά για το καρτέλ του Pablo Escobar. Στο απόγειο της φήμης του, είχε πάνω από πέντε διαφορετικά δελτία ταυτότητας και έκανε λαθρεμπόριο μέχρι και 200 κιλά κοκαΐνης. Ο Betznerπετούσε σε όλο τον κόσμο ενώ ξόδευε αφειδώς χρήματα, έκανε χρήση ουσιών και ήταν φίλος με τον Escobar.

Η καταδίκη και η ζωή του σήμερα

Η Sally παρέμενε στο σπίτι και φρόντιζε τα παιδιά τους, όταν πήρε την απόφαση να τον αφήσει, το 1983. «Έζησε μια ζωή που ήθελε. Ένα Fast and Furious της δεκαετίας του ’80», είπε. Αν και παραμένει ο έρωτας της ζωής της, είπε ότι ήταν «πολύ τρελός κι έχει επτά προσωπικότητες» λέει στο Invisible Pilot.

Ο Betzner συνελήφθη τελικά στις 13 Νοεμβρίου 1984 και καταδικάστηκε σε 27 χρόνια και δύο μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή για εισαγωγή κοκαΐνης. Γύρισε την υπόθεση για να εμπλέξει την κυβέρνηση, καταθέτοντας εναντίον της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της στο υποτιθέμενο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ωστόσο, όταν συνειδητοποίησε ότι αυτό θα ενέπλεκε τον Escobar, εξέτισε την ποινή του.

Ο Mark και ο συν-σκηνοθέτης του Phil Lott συζήτησαν με τον Betzner κατά τη δημιουργία του The Invisible Pilot για να αποκτήσουν μια ευρύτερη εικόνα της πορείας του στη διακίνηση ναρκωτικών. «Αφηγείται μια υπέροχη ιστορία αγοράς αεροπλάνων και δημιουργίας της αεροπορίας του Escobar. Και ήταν πολλά και μεγάλα αεροπλάνα, όχι μόνο με δύο κινητήρες, – αυτά ήταν jets -», είπε ο Lot.

Σήμερα, ο Betzner ζει με την πέμπτη σύζυγό του στο Bentonville του Αρκάνσας. Η Sally αποκαλύπτει ότι όταν επισκέπτονταν τον Betzner στη φυλακή το 1987, είχε ήδη ξαναπαντρευτεί με μια γυναίκα που ονομαζόταν Cynthia και είχε έναν γιο που ονομαζόταν William.

Κάποια στιγμή είχε μια τέταρτη σύζυγο. Η πέμπτη και τωρινή σύζυγός του λέγεται Julie και μένουν μαζί στο υπόγειο του σπιτιού της μητέρας του. Παραδέχεται ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα και παλεύει με την υγεία του και βγάζει τα προς το ζην πουλώντας ναρκωτικά. Τα παιδιά του με την Sally, ακόμα, παλεύουν με τα τραύματα που τους άφησε η δύσκολη παιδική ηλικία που είχαν.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Tom Cruise: Οι απαιτητικές εκπαιδεύσεις για τη νέα ταινία Top Gun – «Έπρεπε να πετάξουμε με τα F-18»

Sex Education 4: Θα είναι αυτή η τελευταία σεζόν; Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής

Thor: Love And Thunder – Το πρώτο trailer της ταινίας είναι γεμάτο εκπλήξεις