Σε κάθειρξη 20 ετών και τεσσάρων μηνών, καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο Joe Exotic, ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού κήπου, η ιστορία του οποίου έγινε επιτυχημένο ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα Netflix. Ο «βασιλιάς των τίγρεων», κατά κόσμον Joseph Allen Maldonado-Passage, καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε κάθειρξη 22 ετών, επειδή σχεδίαζε να δολοφονήσει την άσπονδη εχθρό του και ακτιβίστρια Carole Baskin. Λόγω ενός δικονομικού λάθους, ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε στη συνέχεια να μειωθεί η ποινή του.

Στην ακροαματική διαδικασία στην Oklahoma City, αντικείμενο της οποίας ήταν να οριστεί μια νέα ποινή, ο 58χρονος Joe ζήτησε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. «Μην με αφήσετε να πεθάνω στη φυλακή», παρακάλεσε τον δικαστή, υπενθυμίζοντας ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Η ακτιβίστρια από την άλλη, έκανε παράκληση στον δικαστή να τον κρατήσει στη φυλακή, λέγοντας ότι φοβάται ακόμη για τη ζωή της. Τελικά, ο δικαστής, τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών και τεσσάρων μηνών.

Fargo: Η τρομερή σειρά του 2014 που θα δεις στο Netflix το ΣΚ

Ο Joe Exotic, έκανε περιουσία χάρη στον ζωολογικό κήπο που άνοιξε το 1999 . Ωστόσο στη συνέχεια, έχασε τα πάντα σε κομπίνες. Η ιστορία του συνεπήρε αρκετούς που παρακολούθησαν το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ «The Tiger King» στην αρχή της πανδημίας.

Κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ, ήταν η διένεξη του με την ακτιβίστρια Carole Baskin, η οποία αγωνίζεται για την απελευθέρωση των αιλουροειδών. Η Baskin, τον κατηγορούσε για κακομεταχείριση των ζώων που είχε στην κατοχή του και η ίδια, είχε ορκιστεί να τον οδηγήσει στη χρεοκοπία.

Ο Joe, εν τέλει, πρότεινε σε δύο άνδρες να τους πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να σκοτώσουν την εχθρό του. Ο ένας από αυτούς όμως ήταν αστυνομικός και είχε διεισδύσει στον κύκλο του για να τον παγιδεύσει. Η συνέχεια του πρώτου ντοκιμαντέρ, «Tiger King 2», προβλήθηκε τον Νοέμβριο από την πλατφόρμα Netflix και γνώριζε επίσης μεγάλη επιτυχία.