Το Netflix έχει εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του με νέες σειρές για όλα τα γούστα. Δράση, γέλιο, μυστήριο, έρωτας και… τρόμος είναι τα κυριότερα στοιχεία του νέου περιεχομένου που είναι διαθέσιμο αυτές τις ημέρες.

Ολλανδός δότης σπέρματος

Το top-5 σειρών του Netflix αυτό το ΣΚ

#5 Bridgerton

Η αγωνία τέλειωσε και ο τρίτος κύκλος του Bridgerton ολοκληρώθηκε και σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο δεν απογοήτευσε. Το δεύτερο μέρος του 3ου κύκλου του Bridgerton κυκλοφόρησε στο Netflix στις 13 Ιουνίου 2024, αφήνοντας τους φανς με κομμένη την ανάσα.

Τα τελευταία τέσσερα επεισόδια εστιάζουν στις συνέπειες των αποκαλύψεων του πρώτου μέρους, με την Πενέλοπε Φέδερινγκτον (Νίκολα Κόκλαν) να αποκαλύπτει πως εκείνη κρύβεται πίσω από τη Lady Whistledown. Η φήμη της ως συγγραφέας σκανδαλοθηρικών φυλλαδίων την φέρνει σε δύσκολη θέση, καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί τις σχέσεις της με την οικογένεια και τους φίλους της.

Παράλληλα, ο Κόλιν Μπρίτζερτον (Λουκ Νιούτον) παλεύει να αποδεχτεί τα συναισθήματά του για την Πενέλοπε, έπειτα από τα σκληρά του λόγια στο τέλος του προηγούμενου κύκλου. Η αδελφή του, η Ελοίζ (Κλόντια Τζέσι), συνεχίζει την αναζήτησή της για ανεξαρτησία, και έρχεται σε ρήξη με την οικογένειά της.

#4 Worst Roommate Ever

Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της. Τέσσερις αληθινές ιστορίες για μερικούς από τους χειρότερους συγκατοίκους που υπήρξαν ποτέ.  Στο Worst Roommate Ever θα δεις μεταξύ άλλων βίαιους απατεώνες και αδίστακτους δολοφόνους. 

#3 The Man with 1000 Kids

Το «The Man With 1000 Kids» είναι ένα ντοκιμαντέρ για έναν δωρητή σπέρματος, τον Jonathan Meijer, ενός Ολλανδού που φαίνεται να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δίνοντας το σπέρμα του σε όσες περισσότερες κλινικές και σε όσες περισσότερες χώρες μπορούσε.

Για να μην αναφέρουμε επίσης ότι βρήκε χρόνο για αμέτρητες δωρεές σε γυναίκες που προτιμούσαν να προμηθεύονται το σπέρμα τους ιδιωτικά ώστε να αποφύγουν τους κανόνες των τραπεζών σπέρματος σχετικά με την ανωνυμία του δότη και να ασκήσουν βέτο στην επαφή του παρόχου με οποιονδήποτε απόγονο μέχρι το παιδί να γίνει 16 ή 18 ετών, ανάλογα με τους εθνικούς κανονισμούς.

Είναι σαφές ότι η έλλειψη ελέγχου και περιορισμού, επιτρέπει στους δωρητές να εκμεταλλέυονται αυτό το υπόγειο σύστημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζόναθαν Τζέικομπ Μέιγιερ.

Όταν τελικά κινήθηκαν οι υποψίες εναντίον του Μέιγιερ, οι παραλήπτες άρχισαν να ενώνονται σε μια ομάδα στο Facebook. Χαρτογράφησαν τα ταξίδια του μέσω των βίντεο που ανέβαζε στο YouTube και τα αντιστοιχούσαν με λίστες δωρητών σε κοντινές τράπεζες σπέρματος.

Σταδιακά έγινε σαφές ότι δεν ήταν ο αλτρουιστής χίπις νεαρός που είχαν γνωρίσει, αλλά κάποιος προσηλωμένος στο να κάνει όσο περισσότερα παιδιά μπορούσε, ανεξάρτητα από τους πιθανούς κινδύνους της συγγένειας και της πιθανής ακούσιας αιμομιξίας που ενέχει η διαδικασία.

Από ό,τι μπόρεσαν να διαπιστώσουν, υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να έχει δώσει το σπέρμα τους σε 3.000 περιπτώσεις. Από την προσωπική εμπειρία της Νικολέτ, η οποία μέσα από τον δικό της κύκλο φίλων και φίλων συνειδητοποίησε ότι έξι γνωστοί της είχαν χρησιμοποιήσει το σπέρμα του Τζόναθαν Τζέικομπ Μέιγιερ για να αποκτήσουν τα παιδιά τους, οι κίνδυνοι από τις δωρεές του ήταν εξαιρετικά μεγάλοι. Αρνήθηκε τις παρακλήσεις τους να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών τους και έτσι έτσι στράφηκαν στο νόμο.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ιστορίες των γυναικών από την αρχική χαρά των νέων της εγκυμοσύνης μέχρι την αποκάλυψη της φρίκης, τη συγκέντρωση των θυμάτων και την ενδεχόμενη δικαστική υπόθεση που φέρνει τον Μέιγιερ αντιμέτωπο με πρόστιμο 100.000 ευρώ για κάθε μία από τις περιπτώσεις.

#2 The Turkish Passion

Ένας παθιασμένος έρωτας αναστατώνει τη ζωή μιας καθηγήτριας όταν μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη και μπλέκει μ’ έναν μυστηριώδη αντικέρ.

Μια Ισπανίδα ξυπνά σε ένα τουρκικό νοσοκομείο όπου βρίσκεται υπό κράτηση. Με μοναδική επιλογή να πει την αλήθεια, θυμάται μια θυελλώδη σχέση που την οδήγησε εκεί.

Φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη, οι υποψίες της Λάουρα για τον Γιαμάν προκαλούν τριβές. Μια ρομαντική απόδραση του Γιαμάν και της Ολίβια οδηγεί σε νυχτερινά μπλεξίματα.

Ο Ολίβια θυμώνει όταν ανακαλύπτει ότι ο Γιαμάν έχει στην κατοχή του ένα αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας. Σε ένα δείπνο, η Ολίβια παγιδεύεται κι άλλο στον κόσμο του Γιαμάν.

Μια παράνομη δημοπρασία δίνει στην Ολίβια και τον Γιαμάν μια ευκαιρία για ελευθερία, αλλά γεννά μυστικά μεταξύ τους. Η Ολίβια ζει μια μεγάλη απώλεια.

Καθώς η σχέση της με τον Γιαμάν κλονίζεται, η Ολίβια οδηγείται στα άκρα με αφορμή μια άλλη προδοσία. Στη φυλακή, γνωρίζει τη Λούνα.

Καθώς ο Γιαμάν καταδιώκεται από ψέματά του, η Ολίβια βρίσκεται στο μεταίχμιο ανάμεσα στο παλιό της πάθος και τη νέα της ελευθερία.

#1 Supacell

Πρόκειται για μια σειρά για επικίνδυνους υπερήρωες που δρουν κρυφά στον κόσμο μας. Αλλά προτού το απορρίψετε, συγχέοντάς το με το The Boys, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά:

Στην πραγματικότητα έχει ενδιαφέρον. Η ιδέα είναι απλή: Μια ομάδα απλών ανθρώπων στο Νότιο Λονδίνο αναπτύσσει διάφορες υπερδυνάμεις και πρέπει να αντιμετωπίσει τα προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από τη δύσκολη θέση τους.

Είναι επίσης όλοι μαύροι και η Supacell υπόσχεται να εξετάσει πώς η φυλή παίζει ρόλο στον τρόπο με τον οποίο κάθε μέλος αυτής της ομάδας θεωρείται από τον ευρύτερο βρετανικό πληθυσμό χωρίς υπερδύναμη.

Δημιουργός της σειράς, σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι ο Βρετανός ράπερ Rapman.

Το Supacell στοχεύει να κάνει αυτό που κάνουν με επιτυχία οι καλύτερες διασκευές κόμικ: να χρησιμοποιήσει ένα φανταστικό πλαίσιο για να πει μια συναρπαστική ιστορία με επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο.