Αρμάνι Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης, Βιλερμπάν, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα. Αυτές είναι μέχρι στιγμής οι ομάδες της Euroleague που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, με την Αρμάνι να μην αγωνίζεται στη διοργάνωση εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ η Ρεάλ πρώτα έπαιξε με την ΤΣΣΚΑ χωρίς 6 παίκτες και είδε να αναβάλλεται και το δικό της παιχνίδι με τη Φενέρ. Η Βιλερμπάν από τη μεριά της ανακοίνωσε μαζεμένα 8 κρούσματα, ενώ ο κορωνοϊός έχει προσβάλλει αρκετά τον Ολυμπιακό.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου οι πράσινοι είχαν ήδη έναν θετικό στον ιό, τον Σαντ Ρος, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ένα κρούσμα που αποδείχτηκε πως ήταν ο Ουόκαπ και μετά το ματς κυπέλλου με τον Ιωνικό, βρέθηκαν 4 νέα κρούσματα, με τα 3 να αφορούν σε παίκτες. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει με τη μετάλλαξη Όμικρον και πολύ λογικά η Euroleague αναβάλλει το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που θα αντιμετώπιζαν αύριο ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, ενώ πιθανότατα θα αναβληθεί και το ματς με τη Ζαλγκίρις.

Μετά από  ένα μεγάλο διάστημα που η Euroleague φαινόταν να μένει άθικτη από την πανδημία, πλέον είναι πολλές οι περιπτώσεις και τα ματς που αναβάλλονται.  Η Ρεάλ έχει πλέον 9 κρούσματα, η Αρμάνι συνολικά τα 11 κρούσματα και παρατηρείται μια εξάπλωση στις 18 ομάδες που ίσως τις οδηγήσει σε πιο ραγδαίες αποφάσεις, σε μια συνθήκη που θυμίζει πολύ το απότομο φινάλε της σεζόν 2019-2020, όπου δεν ολοκληρώθηκε η χρονιά. Στη Μπαρτσελόνα ο Κούριτς είναι το νέο κρούσμα μετά τον Οριόλα, ενώ στον Παναθηναϊκό, εκτός του Σαντ Ρος, υπάρχει ακόμα ένας παίκτης και ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου.