Σε έναν τελικό που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς, οι Los Angeles Rams βγήκαν νικητές του Super Bowl, επικρατώντας με 23-20 των Cincinnati Bengals, οι οποίοι πριν δύο χρόνια ήταν η χειρότερη ομάδα του NFL και έφτασαν να διεκδικούν το τρόπαιο. Απέναντι στον quarteback Matthew Stafford όμως, που πέτυχε ένα νικητήριο 15άρι drive, δεν υπήρξε απάντηση. Αντιθέτως, ήρθε το touchdown από τον Cooper Kupp 1 και 25 λεπτά πριν το τέλος, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για τους Rams.

Ο Kupp ανακηρύχθηκε και MVP του Super Bowl, έχοντας ήδη από την περασμένη εβδομάδα το βραβείο του Κορυφαίου Αμυντικού της Χρονιάς για το NFL.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο SoFi Stadium, στην έδρα δηλαδή των Los Angeles Rams, οι οποίοι έγιναν η δεύτερη ομάδα που κατακτά το Super Bowl εντός έδρας μετά τους Buccaneers πριν από ένα χρόνο, κι ενώ μέχρι πριν 6 χρόνια η ομάδα αγωνιζόταν στο St. Loyis και όχι στο Λος Άντζελες. Το ιδιαίτερο για τους Rams είναι ότι ιδιοκτήτης τους είναι ο Stan Kroenke, ο οποίος έχει και την Άρσεναλ, ένα όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο πρότζεκτ, με τους Gunners να μην τον πολυσυμπαθούν.

Stafford, Kupp, Von Miller, Jalen Ramsey, Odell Beckham Jr. είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της σεζόν για τους Rams που έληξε με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο. Ο Stafford πέτυχε 41 touchdowns στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ήταν αυτός που εδραίωσε το προβάδισμα των Rams στο Super Bowl. Ο Beckham είχε πρώτος πετύχει το 2ο touchdown της καριέρας του, στη συνέχεια ο Stafford έδωσε μια touchdown πάσα 11 γιάρδων στον Kupp, για να γίνει το 13-3 στη δεύτερη περίοδο. Στη συνέχεια οι Bengals πήγαν στο 13-10, για να ακολουθήσει ο τραυματισμός του Beckham στο γόνατο και οι Bengals πήραν τα πάνω τους.

Η ανατροπή δεν άργησε και το 20-13 της τρίτης περιόδου, τους έφερνε πιο κοντά στην κατάκτηση. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε και πάλι ο Stafford που βρήκε τον Kupp στο drive και εκείνος πέτυχε το touchdown. Στην τελευταία περίοδο οι Rams έπαιξαν εξαιρετικές άμυνες, με τον κορυφαίο αμυντικό τους, τον Aaron Donald να σταματάει εντυπωσιακά τον Burrow τη στιγμή που πήγαινε για touchdown και να τον αναγκάζει να πετάξει τη μπάλα.

Έτσι, οι Rams βρέθηκαν στο 23-20, με τον Stafford να εξασφαλίζει γι΄αυτούς ταυτόχρονα τα περισσότερα catches, τις περισσότερες γιάρδες και τα περισσότερα touchdowns στην κανονική διάρκεια. Στο Super Bowl οι Rams ολοκλήρωσαν με 283 γιάρδες πάσας. Παράλληλα, με τις επιδόσεις του στον τελικό, ο Cooper Kupp ολοκλήρωσε την post-season με 33 catches, τα περισσότερα για αυτή την περίοδο.

https://www.youtube.com/watch?v=_raP7jJsOT0

Ο νεότερος προπονητής που κατακτά το Super Bowl

Ο προπονητής των Rams, Sean McVay, έγινε ο νεότερος που κερδίζει το Super Bowl, σε ηλικία 36 ετών και 20 ημερών. «Είναι εξωπραγματικό. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Μιλάμε συνεχώς για τη σπουδαιότητα του συναγωνισμού, για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση όταν αυτό απαιτηθεί και ο Matt το έκανε, το τελείωσε. Είναι τόσο ποιητικό. Έκαναν τρομερή δουλειά τα παιδιά. Παγκόσμιοι Πρωταθλητές!».

Από τη μεριά του, ο Matt Stafford ευχαρίστηκε τον προπονητή του και τον Cooper Kupp που έγινε ο υποδοχέας της πάσας που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Ram. «Έψαχνα διαρκώς τρόπους να του περάσω τη μπάλα και κατάφερνε απίστευτα plays. Αυτό είναι που κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Kupp με τη σειρά του δήλωσε ότι «Είμαι τόσο ευγνώμων. Αυτοί οι τύποι εδώ, με προκαλούν, με ωθούν και κάνουν τόσο διασκεδαστικό το να έρχομαι κάθε μέρια στη δουλειά».

Ο Πρόεδρος Joe Biden έσπευσε να συγχαρεί με ανάρτηση στο Twitter τους Rams για την κατάκτηση του Super Bowl. «Συγχαρητήρια Rams για τη νίκη σας στο Super Bowl. Περιμένω πώς και πώς να σας έχω εδώ στον Λευκό Οίκο. Τι λες Douglas Emhoff (ο σύζυγος της Kamala Harris)..;».

Πηγή: BBC