Gregg Popovich. Ο λόγος που αποθεώνεται παντού και δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να του προσάψει κάτι, είναι γιατί θα πει όσα οι άλλοι από διπλωματία αρνούνται να πουν. Έτσι, μετά το ματς των Σαν Αντόνιο Σπερς με τους Ουόριορς τα ξημερώμετα της Δευτέρας, στη συνέντευξη Τύπου δεν είχε διάθεση να μιλήσει για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του απέναντι στην αρμάδα του Curry. Προτίμησε να πει μερικές λέξεις για τον πόλεμο και να τα χώσει σε όσους τον εκμεταλλεύονται στις ΗΠΑ για να επιτεθούν στον Biden ή αρνούνται να πουν καθαρά ότι ο Putin είναι που επιτίθεται.

Πρώτα, ο Αμερικανός προπονητής που έχει ρίζες σε Σερβία και Κροατία, έχει αποφοιτήσει από την Αεροπορία, έχει πάρει μάστερ στις σοβιετικές επιστήμες και ήταν κάποτε στην Υπηρεσία Αμερικανικής Πληροφόρησης, έκανε μια σύγκριση του πολέμου στο Βιετνάμ με αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία, σε σχέση και με την κάλυψη των μίντια.

«Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ το μπάσκετ, για να είμαι ειλικρινής. Είμαι χαρούμενος που βλέπω όλα αυτά στην τηλεόραση, που υπάρχει αυτή η κάλυψη και βλέπει ο κόσμος τι γίνεται. Στο Βιετνάμ, όταν άρχισε να δείχνει η τηλεόραση εικόνες, τότε άλλαξαν όλα. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι σκατά συνέβαινε στο Βιετνάμ. Με όλα τα ψέματα που μας είπαν και όλες τις θηριωδίες σε κάθε σημείο, μπρος και πίσω.

Εδώ οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα τραυματιζόταν ψυχικά απ΄αυτά που βλέπει. Είναι αδύνατο ακόμα για εμάς να το φανταστούμε. Δε μπορούμε να νιώσουμε πως είναι να πηγαίνεις τη γυναίκα και την κόρη ή τον γιο σου στα σύνορα και να τους λες αντίο για να πας πίσω και να πεθάνεις. Γιατί οι Ρώσοι θα κάνουν αυτή τη μαλ…».

Ο Gregg Popovich δεν άφησε ασχολίαστους τους Κυβερνήτες του Τέξας και του Μιζούρι, Ted Cruz και Josh Hawley που επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν τον πόλεμο, ούτε το Fox News που ακολουθεί μια επικίνδυνη ρητορική.

«Αυτοί οι άνθρωποι με κάνουν να αηδιάζω. Για πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους, είναι διατεθειμένοι να επιβιβαστούν στο τρένο του Putin και να το χρησιμοποιήσουν. Τύποι σαν τον Cruz και τον Hawley και πολλοί ακόμα στη λίστα, είναι απαίσιοι άνθρωποι και μόνο που σκέφτηκαν να πουν όσα είπαν.

Και μετά έχεις τους τύπους στο Fox News που δεν θα τους ονοματίσω καν. Ξέρουν τι λένε. Είναι πολύ πονηροί και ευφυείς. Αλλά ακόμα θέλουν να είναι οι γλείφτες της άρχουσας τάξης».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αγαπητέ Dwayne Johnson πάψε να πλασάρεσαι ως fitness πρότυπο for the masses

Μπαρτσελόνα: Το ξεκίνημα μιας νέας δυναστείας και ο νέος «Xavi»

Roman Abramovich: Τα υπερπολυτελή γιοτ του, το πέρασμα τους από την Ελλάδα και η είσοδος σε τουρκικό λιμάνι