Μια τεράστια προσπάθεια που έμεινε άκαρπη για τον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε στη Stark Arena και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα περιμένει τον αντίπαλο της στον μικρό τελικό για την 3η θέση της φετινής Euroleague. Οι ερυθρολεύκοι έκαναν μια πολύ μεγάλη πορεία στη διοργάνωση, έφτασαν εκεί που δεν περίμεναν πολλοί, αλλά το άξιζαν πέρα ως πέρα με το μπάσκετ που έπαιξαν όλη τη χρονιά. Όμως στον ημιτελικό η Εφές ήταν η ομάδα που είχε το know how και τον δικό της «Σπανούλη», τον Μίσιτς, που δεν παίρνει από έδρες, ειδικά όταν παίζει σε μια έδρα που ξεκίνησε την καριέρα του.

Σε έναν αγώνα που στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν να είναι υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η Εφές έκανε πάρτι με τα τρίποντα και ο Ολυμπιακός βασίστηκε στην τρέλα του Ντόρσι, οι δύο ομάδες κατέληξαν στο φινάλε του ημιτελικού της Euroleague να σκοράρουν με βολές και να φτάνουν ισόπαλες στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα. Από το 35ο λεπτό και μετά, με το σκορ στο 69-71, η Εφές είχε σκοράρει 3 βολές και ο Ολυμπιακός 3 βολές και το δίποντο του Μάρτιν.

Οι επιλογές και των δύο ομάδων επιθετικά ήταν πολύ κακές και σε αυτό έπαιξε ρόλο το πολύ κλειστό rotation. Έτσι, όλα κλήθηκαν στη μία ζαριά, με τον Μίσιτς να παίρνει το τρίποντο μπροστά στον Βεζένκοφ και να προκαλεί ψυχρολουσία στον Ολυμπιακό. Ο Βούλγαρος, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague, δεν εμφανίστηκε ποτέ στον ημιτελικό και με άσχημη ψυχολογία ολοκλήρωσε με 2/11 σουτ, συν την άμυνα στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός είχε σε κακή κατάσταση αρκετούς παίκτες. Με εξαίρεση τον Φαλ στο πρώτο ημίχρονο, τον Μάρτιν συνολικά στο ματς και τον Παπανικολάου, δεν πήρε πολλά από τους υπόλοιπους. Ουόκαπ, ΜακΚίσικ δεν πήραν πολλές μπάλες μπροστά, Πρίντεζης, Ζαν Σαρλ, Λαρεντζάκης ήταν εκτός rotation και ο Σλούκας πάλευε κυρίως με drive να πάρει βολές.

Από την άλλη, η Εφές είχε από την αρχή τον Λάρκιν να την οδηγεί, είχε τον Ντάνστον να δείχνει ότι η εμπειρία του υποστηρίζει πολύ καλά την κλάση του και κρύβει τα άσπρα μαλλιά στο κεφάλι και στην πορεία βρήκε τον Μίσιτς και τον Μπράιαντ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σίγουρα έκανε λάθη στο rotation, αλλά όχι κραυγαλέα. Ήταν λάθη ως απόρροια της πίεσης του ματς κι επειδή έβλεπε ότι αυτοί που υπολόγιζε για να του προσφέρουν, δεν ήταν σε κατάσταση να το πετύχουν. Δηλαδή αν ήταν για εμάς σοκ η αστοχία του Σάσα, για τον Μπαρτζώκα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού έπρεπε μέσα στην πορεία του ματς να βρει αντίδοτο, δίχως να στερήσει από τον Βεζένκοφ την ευκαιρία να βρει το χέρι του. Και στο τρίτο δεκάλεπτο πήγε να το βρει. Αλλά εκεί ο Ντόρσι αποφάσισε να αγνοήσει την έννοια της ομάδας.

Προφανώς και δεν υπάρχει χώρος για αυστηρή κριτική στον Ολυμπιακό. Έπαιξε το πιο σταθερό μπάσκετ φέτος, καλύτερο κι από τη Μπαρτσελόνα και μάζεψε πολύτιμες εμπειρίες ώστε του χρόνου με 2 προσθαφαιρέσεις να βρεθεί ξανά στο final-4 με καλύτερες συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ολυμπιακός: Ο παίκτης που τον κουβάλησε όταν όλα έμοιαζαν να χάνονται

Ολυμπιακός: Το στοιχείο της φετινής πορείας που δεν έχει πετύχει καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα

Ολυμπιακός: Πιο διάνα «πεθαίνεις»