Πριν ξεκινήσει το ματς απέναντι στους Οκλαχόμα, ήθελε 36 πόντους για να ξεπεράσει τον Kareem Abdul-Jabbar. Απέμεναν 10.9 δευτερόλεπτα για να τελειώσει η τρίτη περίοδος και ο Lebron James έκανε ένα stepback, σούταρε και έβαλε το καλάθι που έγραψε τη σύγχρονη Ιστορία του NBA. Ο King, ο ηγέτης των Lakers, πέτυχε τον 38.388ο πόντο της καριέρας του στη λίγκα και στρογγυλοκάθισε στην  θέση του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών.

Στο γήπεδο όπου δύο μέρες πριν η Beyonce είχε γράψει ιστορία, κατακτώντας το 32ο Grammy της, ούσα η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, ο Lebron James έδωσε ακόμα μια ιστορική χροιά πετυχαίνοντας αυτό το σπουδαίο επίτευγμα στην 20η σεζόν του στο NBA, σε ηλικία 38 ετών, και έδωσε στους Lakers ακόμα ένα παράσημο, αφού με την δική τους φανέλα έγραψε το ρεκόρ, την ώρα που κι ο προκάτοχός του, ο Jabbar, με αυτούς πέτυχε τη συντριπτική πλειοψηφία των πόντων του.

Ο Jabbar χρειάστηκε 1409 παιχνίδια για να πετύχει τους 38.387 πόντους, ενώ ο Lebron 1560, όντας όμως και ο 4ος πασέρ στο NBA.

Περικυκλώθηκε από κόσμο ο King Lebron

Όταν επετεύχθη το καλάθι και έγινε το  σκορ 104-99 υπέρ των Οκλαχόμα, οι διαιτητές σφύριξαν διακοπή και όλοι οι παίκτες των Lakers έτρεξαν καταπάνω στον Lebron James για να τον αποθεώσουν, να τον αγκαλιάσουν, να γίνουν κι αυτοί ένα στιγμιότυπο του History In The Making.

Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν η γυναίκα και τα παιδιά τους, ενώ και ο ίδιος ο Jabbar ήταν παρών για να παραδώσει τη σκυτάλη και να αγκαλιάσει τον Lebron James, με το γήπεδο να ηχεί στους ρυθμούς του «MVP».

Ο Adam Silver, κομισάριος του NBA, κατέβηκε στο γήπεδο και πλάι στους δύο κορυφαίους σκόρερ της λίγκας, έδωσε τα συγχαρητήρια, απένειμε τιμές και το μικρόφωνο πήρε στη συνέχεια ο Lebron.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους των Lakers, είστε μοναδικοί. Είναι απίστευτη τιμή να είμαι δίπλα στον Kareem, δώστε του ένα standing ovation. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια και τις θυσίες τους αυτά τα τα 20 χρόνια. Προς το NBA, σας ευχαριστώ, αυτό το ονειρευόμουν χρόνια. Γαμώτο, σας ευχαριστώ», είπε ο King23 και παραδόθηκε στη συγκίνηση της στιγμής.

Για την ιστορία, αυτό το ματς έληξε με ήττα 133-130 για τους Λιμνανθρώπους και έφερε την ομάδα δύο νίκες μακριά από την 10η θέση της Δύσης για να μπουν στο play in τουρνουά.

Το πιθανότερο είναι πως ο Lebron James θα έχει αυτό το ιστορικό επίτευγμα να θυμάται τον Απρίλιο, όταν θα ολοκηρωθεί η σεζόν για τον ίδιο και θα ελπίζει πως τη νέα χρονιά θα δει τον γιο του Bronnie να βρίσκεται στο draft και να τον έχει είτε στο πλάι του είτε ως αντίπαλο, για να γράψει κι αυτό το ωραίο παραμύθι. Ιδανικά, θα θέλει να τον έχει μαζί του και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα για μια τελευταία φορά!

«Νιώθω κάθε μέρα πως είμαι ο GOAT»

Μιλώντας λίγο μετά το τέλος του ματς στο ΤΝΤ και τον Shaquille O’ Neal, ο Lebron James απάντησε στα περί GOAT που τον συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια και τους haters.

«Θα αντιμετωπίσω οποιονδήποτε έχει παίξει αυτό το παιχνίδι. Όλοι τους θα έχουν τον αγαπημένο τους, όλοι τους θα αποφασίσουν ποιον θεωρούν καλύτερο. Εγώ ξέρω τι φέρνω στο γήπεδο κάθε βράδυ και τι μπορώ να κάνω στο παρκέ. Πάντα νιώθω σαν να είμαι ο καλύτερος που έπαιξε το παιχνίδι, αλλά υπάρχουν τόσοι σπουδαίο. Είμαι χαρούμενος που απλά έγινα κομμάτι αυτού του ταξιδιού.

Νιώθω πως αντέχω ακόμα 1-2 χρόνια να παίξω. Ο τρόπος που νιώθω, ο τρόπος που αντιδρά το σώμα μου στην πορεία της σεζόν, με κάνει να το πιστεύω. Είναι όλα στο μυαλό. Αν το μυαλό μου το πιστεύει, αν έχω κίνητρο να βγω και να προσπαθήσω για το πρωτάθλημα, γιατί αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κάνω για οποιαδήποτε ομάδα, για οποιοδήποτε franchise, θα βγω έξω και θα βοηθήσω να κερδηθούν πολλά ή έστω ένα πρωτάθλημα».

Με αυτές τις δηλώσεις ο Lebron James έστειλε το μήνυμα στους Lakers πως θα πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια ώστε από τον Απρίλιο να ετοιμάσουν μια ομάδα που θα πάει σίγουρα ως τους τελικούς της Δύσης το 2024.