Οριστικό τέλος φαίνεται πως μπαίνει στην υπόθεση καταγγελίας για βιασμό από την Kathryn Mayorga προς τον Cristiano Ronaldo, χωρίς να υπάρχει αθώωση ή ενοχή μέσω δικαστηρίου για τον ποδοσφαιριστή. Με τις δύο πλευρές να είχαν έρθει αρχικά σε εξωδικαστικό συμβιβασμό έναντι αντιτίμου, τελικά η υπόθεση οδηγήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νεβάδα, αφού το περιστατικό που καταγγέλεται, έγινε στο Λας Βέγκας.

Η υπόθεση απορρίφθηκε όμως, καθώς μια από τους συνήγορους της Mayorga ενεπλάκη σε μια υπόθεση κακής πρακτικής, τόσο σοβαρή ώστε δε θα μπορούσε να έχει δικαίη δίκη ο Cristiano Ronaldo, όπως εξήγησε η ομοσπονδιακή δικαστής, Jennifer Dorsey.

«Εξαιτίας των κακοποιήσεων του συνηγόρου της και της κατάφωρης παράκαμψης της ορθής δικαστικής διαδικασίας, η Mayorga χάνει την ευκαιρία της να κυνηγήσει αυτή την υπόθεση και την προσπάθεια να ξεδιπλώσει τους ισχυρισμούς που από μόνοι τους υποδηλώνουν σοβαρές κατηγορίες κατά μιας πολύ γνωστής προσωπικότητας».

Η υπόθεση λοιπόν έκλεισε με προδικαστική απόφαση, κάτι που δεν επιτρέπει στη Mayorga να κάνει ξανά μήνυση. Στην καταγγελία της η Mayorga αναφέρει ότι εξαναγκάστηκε να υπογράψει μια ρήτρα εμπιστευτικότητας και έναν συμβιβασμό για 375.000 δολάρια μετά τον καταγγελόμενο βιασμό, για τον οποίο ο Cristiano Ronaldo υποστηρίζει πως ήταν μια συναινετική σεξουαλική επαφή.

Ήταν το 2017 όταν η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel είναι φέρει στο φως με έγγραφα εμπιστευτικότητας τις επαφές των συνηγόρων του CR7 με την πλευρά της καταγγέλουσας. Το δικαστήριο βρήκε πως η Leslie Stovall, η περί ης ο λόγος συνήγορος, είχε προσεγγίσει την πηγή που διέρρευσε στην εφημερίδα τα αρχεία και τα ζήτησε προσωπικά.

«Ζήτησε την αναφορά και τις επικοινωνίες των δικηγόρων και των ερευνητών που εκπροσωπούν τον Cristiano Ronaldo, ακολουθώντας την σεξουαλική επίθεση μέσα από διαβουλεύσεις που κατέληξαν στον συμβιβασμό και τη συμφωνία εμπιστευτικότητας. Η Stovall προσπάθησε κατ΄εξακολούθηση να χρησιμοποιήσει κλέμμενα και απόρρητα έγγραφα για να κερδίσει την υπόθεση και αυτό έχει όλα τα στοιχεία μιας κακή τη πίστη πρακτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά η Dorsey.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας από την έδρα, αυτά τα έγγραφα και το εμπιστευτικό περιεχόμενο τους, εξυφάνθηκαν από τους ισχυρισμούς της Mayorga και γι΄αυτό δε θα ήταν αρκετό να αποχωρήσει απλώς από τη διαδικασία η Stovall.

Από την πλευρά του Cristiano Ronaldo, ο συνήγορός του, Peter Christiansen, δήλωσε στο CNN ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε η μήνυση, το 2018, «έχουμε κατοχυρώσει πως η πράξη αυτή έγινε με κακή πίστη. Η πέρα για πέρα δίκαιη απόρριψη της υπόθεσης θα πρέπει να δώσει σε όλους όσοι παρακολουθούν το ζήτημα, μια ανανεωμένη πίστη στη δικαστική διαδικασία σε αυτή τη χώρα και να αποτρέψει αυτούς που επιχειρούν να την υποδαυλίσουν».

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η υπόθεση έδειχνε πως δε θα καταλήξει κάπου, αφού από το 2019 το γραφείο του εισαγγελέα του Λας Βέγκας είχε καταλήξει στο ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δε θα μπορούσαν να αποδειχθούν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Στις Κάννες η Georgina Rodriguez – Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την απώλεια του μωρού της με τον Ronaldo

Cristiano Ronaldo: «Παντοτινή αγάπη» γράφει σε νέα συγκινητική ανάρτηση κρατώντας την νεογέννητη κόρη του

Cristiano Ronaldo: Η πρώτη φωτογραφία με την νεογέννητη κόρη του – Τι έγραψε ο ποδοσφαιριστής