Το 2017 και το 2018 τους έλεγαν ομάδα cheat που πήγε και πήρε τον Durant για να μην αφήσει κανένα περιθώριο ανταγωνισμού. Πριν από την έλευση Durant, πάλι δεν αποδέχονταν αρκετοί το μπασκετικό μεγαλείο και αυτό το νέο που έφερναν στο μπάσκετ οι Golden State Warriors. Η χθεσινοβραδινή επικράτη επί των Celtics που σήμανε και την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος τα τελευταία 8 χρονια, ακυρώνει κάθε ενδοιασμό, κάθε αιτίαση προς του Πολεμιστές και τους κατατάσσει σε μια από τις μεγάλες δυναστείες του NBA.

Από τους τελικούς του 2019 και μετά, αυτή η ομάδα έφαγε γερή μούντζα και δεν έπεσε και πρόστιμο 100 ευρώ. Ο Durant τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός έναν χρόνο. Ο Klay Thompson έπαθε ρήξη και έμεινε εκτός έναν χρόνο. Το πρωτάθλημα πήγε στους Raptors. Την επόμενη χρονιά, τραυματίζεται και ο Steph Curry. Οι Golden State Warriors αναγκάζονται να κάνουν tanking για draft picks και ανταλλαγές και βγαίνουν τελευταίοι στη λίγκα με το χειρότερο ρεκόρ. Από τo 73-9 του 2016 στο 15-50 του 2020.

Ξεκινάει η σεζόν μετά τη φούσκα του Ορλάντο και ο Klay Thompson επιστρέφει για να τραυματιστεί στο άλλο πόδι και να χάσει πάλι όλη τη σεζόν. Αυτός στα 32 του, ο Steph Curry στα 32-33 να σέρνει μια σεζόν μόνος του το κάρο των Golden State Warriors και να ρίχνει κάτι 40αρες και 60αρες, τι πιο λογικό από το να πιστέψεις πως αυτή η ομάδα φτάνει στο τέλος της.

Ο Klay θα γύρισε στα 32 του με πόδια τσακισμένα και ο Curry θα ήταν πια 34 ετών. Αμ δε…Οι τύποι κατήργησαν τη μπασκετική και γενική λογική και ο μεν Klay γύρισε τον Ιανουάριο για να γίνει σταδιακά ο δεύτερος πόλος, ενώ ο Στέφανος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Στην πορεία της σεζόν οι Poole και Wiggins έκαναν step up και οι Warriors έβλεπαν πως πέρασαν μέσα από μια κόλαση που λειτούργησε ως καθαρτήριο για να βγουν ξανά στον παράδεισο.

Golden State Warriors με μπόλικο Curry

Οι Celtics είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη, που προκαλεί σωματική φθορά αποζητώντας την επαφή, προκαλεί εκνευρισμό από το διαρκές flopping και παίζει τρομερή άμυνα. Όταν ξεκινάει η σειρά κιόλας με break στο Όκλαντ, τότε η σκέψη είναι πως οι Κέλτες θα επανέλθουν στο θρόνο τους μετά από 14 χρόνια. Όταν έγινε και το 2-1 με τους Κέλτες να έχουν ακόμα ένα ματς στην έδρα τους, το σενάριο έφερνε την ομάδα του Udoka στην κατάκτηση του τίτλου στο 6ο παιχνίδι. Άλλωστε, οι Celtics φέτος δεν έχασαν ποτέ 2 σερί ματς.

Όμως, με τους Golden State Warriors του Steph Curry δεν είναι να τα βάζεις. Γιατί σου κάνουν τρεις σερί νίκες, σου παίρνουν το πρωτάθλημα μες στο σπίτι σου και σε αφήνουν να αναρωτιέσαι πώς χάθηκε αυτή η ευκαιρία.

Χάθηκε γιατί οι Celtics έχουν 3-4 παικταράδες που κανείς όμως δεν θα βρίσκεται σε μια 6ετία στους 3-4 κορυφαίους του NBA. Αντιθέτως, οι Warriors έχουν τον Klay Thompson που είναι στους 10 καλύτερους της λίγας όταν είναι πλήρως υγιής και έχουν τον Steph Curry που είναι στους 10 καλύτερους όλων των εποχών και στους 2-3 καλύτερους των τελευταίων 10 ετών. 

Για εμάς, όπως το έχουμε εκφράσει ξανά, είναι ο καλύτερος της σύγχρονης εποχής του NBA. Είναι το μπάσκετ που αγαπάμε. Η χαρά του παιχνιδιού, το απίθανο, το εξωπραγματικό που γίνεται απλό και αναμενόμενο.

Όσο σπουδαίο κι αν είναι ένα σύνολο, για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, θέλει και το κάτι παραπάνω. Αυτό το κάτι, αυτό το σπουδαίο κάτι, είναι ο MVP των φετινών τελικών που ακόμα και στο 5ο ματς, που έβαλε 16 πόντους με τρομερή αστοχία, αλλά είχε ήδη παίξει με το μυαλό των Celtics.

Γι΄αυτό και οι Golden State Warriors είναι καθολικά αποδεκτοί πρωταθλητές, ακόμα κι απ΄αυτούς που τους έλεγαν cheat πριν από 4 χρόνια. Και το μπάσκετ που έπαιξαν και φέτος, θα αποτελεί ένα πολύ δυσεπίλυτο γρίφο για κάθε αντίπαλο μέχρι ο Steph Curry να νιώσει ότι πια δεν αντέχει. Κάτι που ελπίζουμε να αργήσει 3-4 χρονάκια..!

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Το κόλπο του Αντσελότι που δεν κατάλαβαν πολλοί και έδωσε το τρόπαιο στη Ρεάλ

Αυτή είναι η εξήγηση για το +14 και το -21 του Παναθηναϊκού

Τι έχει πάθει ο Στέφανος Τσιτσιπάς;