Παρακολουθώ μπάσκετ τηλεοπτικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από το 2001 και μετά δεν πρέπει να έχω χάσει μετάδοση σε ελεύθερο κανάλι. Ιδίως τα ματς που μεταδίδει η ΕΡΤ. Έχω πολύ καλή μνήμη και θυμάμαι τις περισσότερες μεταδόσεις που έχουν γίνει από τις γνωστές φωνές, πρώτα του Σκουντή και μετά τον επιγόνων του, που ενδεχομένως να πήραν και πράγματα από τη Σχολή της Ακατάσχετης και Ανούσιας Φλυαρίας. Βαγγέλης Ιωάννου και Δημήτρης Χατζηγεωργίου είναι άριστοι συνεχιστές.

Το θέμα είναι πως για κοντά 10-12 χρόνια, όσο τους θυμάμαι να κάνουν ο μεν μεταδόσεις Ολυμπιακού και ο δε του Παναθηναϊκού, και τα καλοκαίρια μαζί της Εθνικής, δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο.

Ο Χατζηγεωργίου θα φροντίζει να επαναλαμβάνει σε κάθε κατοχή το background ενός συγκεκριμένου παίκτη και τα στατιστικά του λες και τον πληρώνει ο παίκτης να του κάνει πρόμο. Προχθές ακούστηκε και το αμίμητο, ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει παίξει σε πολλές καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ποια είναι η άλλη; Η Ανδόρρα; Ή ο Φιλαθλητικός;

Πόσες φορές ακούσαμε επίσης στην πρώτη θητεία του Καλάθη ή και στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του ότι έπαιζε στους Florida Gators; Σίγουρα 8-10 φορές σε κάθε ματς. 

Ο Βαγγέλης Ιωάννου από τη μεριά του αναλώνεται στο να βρίσκει παρατσούκλια και να τα επαναλαμβάνει με τρόπο που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι κάθεται τα βράδια μπροστά σε έναν καθρέφτη, απολαμβάνει τον εαυτό του και λέει «πώς το σκέφτηκες ρε θηρίο αυτό; Τι τους έκανες πάλι; Τους τρέλανες, τους πετσόκοψες».

Εννοείται πως σε αυτά τα 4 ματς που έχουν μεταδόσει στα φιλικά της Εθνικής, το 50% της μετάδοσης είναι αποθέωση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οριακά δεν του έχουν δώσει συγχαρητήρια για τον τρόπο που αναπνέει ή για το πόσο περιποιημένα είναι τα νύχια των ποδιών του.

Το υπόλοιπο 50% το έχουν για να λέει ο μεν για Σλούκι Σλουκ και Dream Protector τον Κώστα Αντετοκούνμπο λες κι είναι ο Χακίμ Ολάζουον, για να μιλάνε για το πόσο καλός παίκτης είναι ο Λούντζης ή ο Κασελάκης, για να γελάνε μόνοι τους με πράγματα που δεν είναι καν αστεία και για να καλύψουν την παντελή άγνοια τους από το ίδιο το άθλημα.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο παράδειγμα ανθρώπων που ασχολούνται 20 και βάλε χρόνια με ένα άθλημα και πέρα από μερικά στατιστικά που τα διαβάζουν, να μην έχουν καμία επαφή με το ίδιο το άθλημα, να μην ξέρουν να σου περιγράψουν τι είναι αυτό που βλέπεις, να μη μπορούν να σου εξηγήσουν έστω ένα μέρος από την πολυπλοκότητα του μπάσκετ.

Καθώς είναι και θα είναι ένα σίγουρο mute στην τηλεόραση στους επερχόμενους αγώνες της Εθνικής, βρήκαμε 5 πράγματα που είναι φουλ ανυπόφορα, αλλά μπροστά στο ντουέτο Ιωάννου-Χατζηγεωργίου που στην ΕΡΤ τους έχουν σαν πολύφερνες νύφες, σαν τοτέμ, μοιάζουν με απείρως καλύτερες επιλογές. Δηλαδή αν υπήρχε κόλαση και έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε μια εβδομάδα με το δίδυμο αυτό ή μια αιωνιότητα με τα ακόλουθα, θα υπέγραφα το δεύτερο ασυζητητί και δίχως πρώτη σκέψη.

1. Τα συνεχόμενα βίντεο του Μαρτίκα με τη Βρισηίδα από τη Μύκονο όπου αγκαλιάζονται και γλωσσοφιλιούνται: Δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό, γιατί μόλις πριν δύο εβδομάδες θυμόμουν τι σημαίνει αναγούλα βλέποντας τα μεταξύ τους σχόλια στο Instagram. Αλλά μετά την πρώτη μετάδοση Ιωάννου-Χατζηγεωργίου, ξαφνικά ο Μαρτίκας με τη Βρισηίδα έγιναν θελκτικότατο θέαμα.

2. Η οσμή της πορδής στο ασανσέρ: Είναι αυτό που ο προηγούμενος που χρησιμοποίησε το ασανσέρ, την άφησε, άνοιξε γρήγορα την πόρτα, βγήκε και την ξανάκλεισε για να βρει τη μυρωδιά πεσκέσι ο επόμενος. Ε, η παραμονή σε αυτό το ασανσέρ, ακόμα κι αν είναι σε ουρανοξύστη 180 ορόφων, είναι προτιμότερη από 2 λεπτά περιγραφής από τους δύο Δανδήδες της ΕΡΤ.

3. Ουρλιαχτό Ελληνίδας μάνας στην παραλία όταν βλέπει τον κανακάρη της να πηγαίνει στα βαθιά: Είναι εκείνη η Ελληνίδα μάνα που είτε λόγω σωματοδομής δε μπορεί να κυνηγήσει τον 10χρονο γιο της για να μην πνιγεί επειδή θέλει να το παίξει γκόμενος σε κάποιο κοριτσάκι που είχε. Ή είναι εκείνη η μάνα που έχει κουβαλήσει 82 τσάντες στην παραλία και έχει αποδεχτεί πως αν το παιδί της πάει στα βαθιά, μόνο η φωνή της είναι ο τρόπος της να το φέρει πίσω. Κι αν ακούσει τη φωνή της, έχει καλώς. Αν όχι, ας τραβήξει τον δρόμο του το παιδί αφού το θέλει. Αυτό το ουρλιαχτό λοιπόν, θα το βάζαμε για ένα μήνα σε λούπα, αν η εναλλακτική ήταν οι φωνές του Ιωάννου και του Χατζηγεωργίου όταν κάποιος Αντετοκούνμπο ανοίγει αριστοτεχνικά ένα σακουλάκι με πατατάκια.

4. Ένα τάπερ γεμάτο μπρόκολο, σπαράγγια κουνουπίδι και λαχανάκια Βρυξελλών: Οκ, αντιλαμβανόμαστε πως όλα αυτά είναι σούπερ θρεπτικά, αλλά τη μυρωδιά που έχουν όταν μαγειρεύονται, δεν τη λες και eau de toilette. Τη λες σκέτο toilette. Χώρια που αν τα φας όλα αυτά μαζεμένα, θα ψάχνεις χερούλια στη λεκάνη. Επίσης, βάλε αυτό το τάπερ στο ψυγείο και άστο εκεί για 2-3 μέρες. Θα ποτίσουν όλα τα πράγματα εκεί μέσα. Και πάλι όμως, είναι προτιμότερο από το να ακούς Ιωάννου και Χατζηγεωργίου να χασκογελάνε.

5. Συναυλία από Μίστερ Μπούτια, Εθνικό Σταρ, και όλο το line up των Παρατράγουδων, συν τους FY και McDaddy: Όχι απλώς θα πηγαίναμε σε αυτή τη συναυλία, αν ήταν να γλυτώσουμε περιγραφή από τους δύο κολοσσούς, αλλά θα πληρώναμε και VIP εισιτήριο για πρώτη πρώτη σειρά, αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε κάτι παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Brooklyn Beckham: «Καλείται» να απολογηθεί γιατί γεννήθηκε γιος του David και της Victoria

Γιατί η επιτυχία της Ντρισμπιώτη να χρησιμοποιείται για να μειώσει τους influencers;

Τα κλισέ που αλλάζει η Sanna Marin: Έχει δικαίωμα ένας ηγέτης χώρας να παρτάρει;