Μπορεί σε αυτά τα 19 χρόνια που είναι στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου, ο Cristiano Ronaldo να έχει κατακτήσει πολλές κορυφές, αλλά υπάρχουν δύο που δεν έχει και μπορεί να τις πετύχει φέτος. Η μία είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Πορτογαλία δείχνει να έχει φέτος τα φόντα να πάει μακριά. Η άλλη είναι η κορυφή στα έσοδα από αθλητές όλων των αθλημάτων σε μία σεζόν και αποκλειστικά από το άθλημα τους.

Με τον Messi στο ποδόσφαιρο ήταν πάντοτε στα ίδια επίπεδα, ενώ υπάρχουν αθλητές άλλων αθλημάτων, όπως ο McGregor στην πυγμαχία, που έχουν βγάλει σε μία σεζόν πάνω από 100 εκατομμύρια, μόνο από το άθλημά τους και όχι από παράπλευρα έσοδα (διαφημίσεις κλπ).

Ε, αυτή τη δεύτερη κορυφή ίσως την πιάσει τώρα στα τελειώματα του ο Cristiano Ronaldo, που μετά το τέλος του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ενδεχομένως τον τελευταίο, αφού του χρόνου θα είναι 38 στα 39.

Η Αλ Νασρ από τη Σαουδική Αραβία, με προπονητή τον Rudy Garcia, έχει προσεγγίσει από το καλοκαίρι τους ατζέντηδες του CR7, αλλά τότε η μεταγραφή κόλλησε στη γραφειοκρατία.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, δε μπορεί να την εμποδίσει τίποτα, παρά μόνο η επιθυμία του Cristiano να διεκδικήσει συμβόλαιο σε ευρωπαϊκή ομάδα που να παίζει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ για να ισχυροποιήσει τον εκεί μύθο του.

Φαίνεται πάντως πως το Μουντιάλ του Κατάρ μπορεί να είναι η τελευταία διοργάνωση του CR7 σε υψηλό επίπεδο και με το που τελειώσει να μεταβεί στην Αλ Νασρ για να λάβει το μυθικότερο συμβόλαιο στην Ιστορία του Ποδοσφαίρου και όλων των αθλημάτων.

200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για 2.5 σεζόν προσφέρει η Αλ Νασρ στον Cristiano Ronaldo, συν έσοδα από την εκμετάλλευση της εμπορικής του αξίας. Μόνο από αυτό το συμβόλαιο δηλαδή, ο Cristiano μπορεί να βγάλει 500 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που ισοδυναμεί με τα έσοδα του από το ποδόσφαιρο και τις διαφημίσεις τα τελευταία 4 χρόνια, κι ενώ έχει στο σβέρκο του και μια έρευνα από την ιταλική εισαγγελία για ένα οικονομικό σκάνδαλο στη Γιουβέντους που τον περιλαμβάνει ως συνένοχο.

Αν αυτό το deal ολοκληρωθεί, ο Cristiano θα γίνει ο πλουσιότερος αθλητής όλων των εποχών για συμβόλαιο τέτοιας έκτασης και αναμένουμε το καλοκαίρι για να δούμε την επόμενη κίνηση του Lionel Messi στη σκακιέρα. Ήδη και γι΄αυτόν συζητιέται πως θα πάει στην Ίντερ Μαϊάμι του Beckham, με αντίστοιχο πακτωλό να απλώνεται στα πόδια του.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μουντιάλ 2022: Τον μπελά του βρήκε ο Μέσι… Ψάχνει να τον δείρει ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας