Είναι το δικό του The Last Dance με την Αργεντινή; Πιθανότατα θα τον δούμε στο επόμενο Copa America και εκεί θα δώσει το φινάλε του. Αναλόγως βέβαια και πώς θα εξελιχθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ. Αν αυτό καταλήξει με τον Lionel Messi να κρατάει στα χέρια του το τρόπαιο, είναι πιθανό να θελήσει και ο ίδιος να αποτελεί αυτό την τελευταία εικόνα που θα αφήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Αλμπισελέστε. Και μετά, θα βάλει τον τελευταίο του στόχο για το διασυλλογικό ποδόσφαιρο.

Ο Lionel Messi είναι σε μια ηλικία, όπως και ο Cristiano Ronaldo, που οι στιγμές μαγείας που προσέφεραν στο παρελθόν, είναι λιγότερες από τις πιο ποδοσφαιρικά…γήινες στιγμές τους. Αυτό δεν αλλάζει φυσικά τη δίψα τους να κατακτούν κορυφές, τίτλους, να σπάνε τα ρεκόρ, ακόμα και τώρα. Είναι άλλη όμως η ικανότητα του σώματος και μεγαλύτερη η απόσταση με το πνεύμα.

Είναι μια πραγματικότητα πως ο Messi αδικήθηκε από τα ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα που βρέθηκε στο late prime του. Από το 2017 και μέχρι το 2021, η Μπαρτσελόνα δεν του έδωσε το πλαίσιο που θα του προσέφερε ακόμα ένα Τσάμπιονς Λιγκ και μια Χρυσή Μπάλα, για να είναι ο πρώτος των πρώτων. Στα Τσάμπιονς Λιγκ υπολείπεται κιόλας του Cristiano.

Εφτά χρόνια χωρίς καν να έχει πάει στον τελικό, είναι πολλά για έναν από τους δύο GOAT των τελευταίων 20 ετών. Και μέχρι πριν ένα χρόνο, όταν και κατέκτησε το Copa America, ήταν αδικημένος και από τις φουρνιές που είχε η Αργεντινή. Φυσικά, καμία χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να ζει για έναν παίκτη, ακόμα κι αν αυτός είναι ο Messi.

Μόνο που το ξεκλείδωμα της ψυχολογίας που έφερε το Copa America, κάνει μια ολόκληρη χώρα να αναπνέει μαζί με τον Messi στο Μουντιάλ του Κατάρ. Κι εκεί, ο Αργεντινός δείχνει πως διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του την τελευταία 4ετία.

Μπορεί να έχει πετύχει λιγότερα γκολ φέτος με την Παρί, αλλά είναι πολύ καλύτερος στο πώς συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με αυτό που βλέπαμε από το 2018 και μετά στη Μπαρτσελόνα. Έχει πάει πίσω τον δικό του εγωισμό, έχει βρεθεί να παίζει ακόμα και ως 8άρι στην Παρί, ξεκινάει τις προσπάθειες του από ακόμα πιο πίσω για να βρίσκουν χώρο ο Neymar, ο Mbappe και ο Hakimi. Και οργιάζει.

Με τη φανέλα της Παρί έχει σε αυτό το τρίμηνο 12 γκολ και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Κι αν οι συμπαίκτες του είχαν καλύτερα τελειώματα σε πολλές περιπτώσεις (μόνο ο Mbappe φέτος έχει χάσει 6-7 πάρε-βάλε του Messi), τότε ο Lio θα είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε ασίστ. Στα 35 του.

Με την Αργεντινή σε αυτό το Μουντιάλ συμβαίνει το ίδιο. Τρία γκολ, καμία ασίστ προς το παρόν, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί ο Scaloni κατάλαβε αργά πως ο ιδανικός επιθετικός είναι ο Alvarez κι όχι αυτός ο τάγαρος ο Lautaro που απέναντι στην Αυστραλία έχασε 3 τετ α τετ από πάσες του Messi, με το πρώτο του τελείωμα να είναι για ποδοσφαιρικό δικαστήριο.

Ο Lionel έχει άλλη αύρα στα 35 του σε σχέση με τα τελευταία 3-4 χρόνια. Η περσινή χρονιά ήταν το ναδίρ του. Η φετινή μπορεί να γίνει το ζενίθ του. Η Παρί δείχνει να έχει μια καλύτερη ψυχολογία, μια ισορροπία, μια σταθερότητα, η Αργεντινή, αν και με χαμηλό ταλέντο, έχει ένα καλό σύνολο. Ο ίδιος ο Messi έχει πάλι αυτή την χαρακτηριστική του επιτάχυνση, αυτή την ντρίμπλα και το ξεπέταγμα που τείναμε να ξεχάσουμε. Ο οργανισμός του δείχνει πολύ καλά φέτος.

Απέναντι στην Αυστραλία έκανε μόλις μια key προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο και ήταν το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε 7 στην αντίπαλη περιοχή, όλες μετά το 65-70, δείγμα και του ότι διαχειρίζεται πάλι καλά τις δυνάμεις του μέσα στο ματς.

Το τέρμα της διαδρομής ως τον Ιούνιο δεν το γνωρίζει κανείς. Κι αν έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα για όλα φέτος και μετά να πάει ως κατακτητής στο Μαϊάμι για μια ποδοσφαιρική παρέλαση, κανείς δε θα μπορεί να του πει κάτι. Αλλά είναι η αλήθεια πως αυτό που προσφέρει φέτος ο Messi, θα είναι το καλύτερο farewell στις πάμπολλες αναμνήσεις που θα κρατήσουμε, αν είναι αυτή η σεζόν το τέλος του στο υψηλότερο επίπεδο!

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Άσχημα νέα για τον Πελέ: Μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική για ασθενείς τερματικού σταδίου ο θρύλος του ποδοσφαίρου

Cristiano Ronaldo: Εκείνος οδηγεί την Πορτογαλία, οι μάνατζερ του κλείνουν το deal του αιώνα – Κοντά στην Αλ Νασρ με 9ψήφιο ετήσιο συμβόλαιο!

Γκελαούζος: Θετικός για ντόπινγκ ο επί 4 φορές πρωταθλητής μαραθωνοδρόμος – «Δεν ασχολούμαι», δηλώνει