Σε αυτό το διάστημα της μιας εβδομάδας από την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λιονέλ Μέσι έχει δει πολλά νούμερα να τον συνοδεύουν. Είναι μια κινητή βιομηχανία που κουβαλάει μαζί του σπόνσορες, φιλάθλους, δισεκατομμύρια. Αν μέχρι τώρα υπάρχει κάποιος που δεν έχει αντιληφθεί το πόσο τεράστιο οικονομικό μέγεθος είναι ο Λίο, αρκεί αυτή η οικονομική του συναλλαγή με τον Μάικλ Τζόρνταν για να το καταστήσει σαφές.

Όχι, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν πήγε στον Μέσι να του πει «ε, ψηλέ, μήπως έχεις 6 εκατομμύρια να πάρω μια χρυσή τυρόπιτα». Ούτε υπήρξε κάποια άμεση επαφή μεταξύ των δύο σπουδαιότερων στο άθλημα τους. Απλώς, ο Μάικλ Τζόρνταν, πέρα από βετεράνος μπασκετμπολίστας, είναι και επιχειρηματίας με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι μάλιστα πιο προσοδοφόρος μπασκετμπολίστας από τον Λεμπρόν Τζέιμς, κι ας έχει σταματήσει από το άθλημα εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Μεταξύ των επιχειρήσεων του Τζόρνταν, είναι και η Nike, της οποίας είναι πλέον, μετά από τόσα χρόνια, παραπάνω από ambassador. Είναι πρακτικά μέτοχος. Η Nike έχει αναλάβει από το 2019 να βγάζει τις φανέλες της Παρί Σεν Ζερμέν. Έτσι, όταν ανακοινώθηκε ο Μέσι, η Nike διέθεσε περίπου 150.000 φανέλες μέσα στις πρώτες ώρες, ενώ συνολικά θα τυπώσει 2.5 εκατομμύρια φανέλες. Από τις φανέλες που έχουν πουληθεί ως τώρα (υπολογίζονται στις 700.000), η Nike έχει βγάλει έσοδα 120.000.000 δολάρια. Για κάθε φανέλα που πουλιέται, ο Μάικλ Τζόρνταν βάζει στην τσέπη του το 5%. Επομένως, τα μέχρι στιγμής έσοδα του είναι στα 6 εκατομμύρια δολάροια και αν πωληθούν όλες οι φανέλες, τότε ο Μέσι θα έχει προσθέσει στον λογαριασμό του Τζόρνταν περίπου 20.000.000 δολάρια.

Θα μπορούσε δηλαδή μόνο απ΄αυτά να ζήσει χωρίς σκοτούρες το υπόλοιπο της ζωής του και με μια μεγάλη άνεση. Μόνο που για τον Μάικλ Τζόρνταν αυτά τα ποσά είναι σχετικά χαμηλά, αν συνυπολογίσουμε πως η περιουσία του προ κορονοϊού ήταν στα 2.1 δισ., ενώ λόγω πανδημίας υπέστη μια ζημιά ο άνθρωπος ο ταλαίπωρος και βρέθηκε στα 1.6 δισ. δολάρια.

Pray for Jordan παιδιά!