Η κόντρα ανάμεσα στους Messi fans και τους Ronaldo fans για το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, θα συνεχίσει να κρατάει ακόμα για χρόνια. Οι μεν θα μιλούν για την τεχνική ικανότητα του ενός, οι άλλοι για την αθλητική και εκτελεστική δεινότητα του άλλου. Οι μεν θα γράφουν για το πώς αδειάζει ταυτόχρονα 3 αντιπάλους που ξέρουν την κίνηση του, αλλά δε μπορούν να τον κόψουν, οι δε θα λένε για το πώς ατσαλώνει τον χαρακτήρα μιας ομάδας και την κάνει νικήτρια. Οι εξελίξεις αυτού του καλοκαιριού φέρνουν τον Lionel Messi και τον Cristiano Ronaldo ξανά σε αντιπαράθεση στα μάτια του κοινού.

Ο Messi επέλεξε να πάει σε ένα πιο… εύκολο πρωτάθλημα όπου τον περιμένει μια σούπερ ομάδα και εκείνος θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Messi καλείται δηλαδή να πάρει μια ομάδα 4αδας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την Παρί Σεν Ζερμέν και να την πάει στον τελικό για να το κατακτήσει.

Ο Cristiano Ronaldo πάει στο κατά τεκμήριο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου για έναν 36αρη που λείπει 12 χρόνια απ΄αυτούς τους ρυθμούς. Πάει μάλιστα σε μια ομάδα που έχει να βγει πρωταθλήτρια από το 2013, έχει να σηκώσει τίτλο από το 2017 και στο Τσάμπιονς Λιγκ θεωρείται ομάδα 16αδας τα τελευταία 6-7 χρόνια. Αυτή την ομάδα θα κληθεί να ανανεώσει σε επίπεδο νοοτροπίας και να την πάει από το 16 στο 4 ή στο 2.

Με όρους κυνικούς, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο πρώτος ακολουθεί το εύκολο μονοπάτι και ο δεύτερος πάει ξανά για τα δύσκολα. Στην πραγματικότητα όμως καμία σύγκριση μεταξύ τους δεν έχει νόημα. Το μόνο που έχει αξία είναι ότι θα συνεχίσουμε να τους βλέπουμε και με τρόπο που δεν είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο Messi χωρίς τα μπλαουγκράνα, ο Cristiano Ronaldo σε ομάδα που δεν είναι βέβαιη πρωταθλήτρια στη χώρα της, ούτε κατακτά απανωτά Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Cristiano όμως επιστρέφει σε ένα μέρος που λατρεύτηκε σαν Θεός, σε ένα μέρος όπου έπαιζε ως winger και ζάλιζε κάθε αντίπαλο με τις ντρίμπλες του. Ήταν ένας ακόμα καλύτερος Ρεδόνδο και έφερνε την αλεγρία και τη λιακάδα στο βροχερό Μάντσεστερ. Αν συνέχιζε σε αυτόν τον ρυθμό, μπορεί σήμερα να μην είχε τόσα γκολ, αλλά δε θα είχε κανένας φαν του Messi να του προσάψει λιγότερη τεχνική ικανότητα.

https://www.intronews.gr/4067-2-mbappe-epomenos-cristiano-real-madritis

Τις τελευταίες 24 ώρες ο Cristiano Ronaldo προκάλεσε έκρηξη ενθουσιασμού και αυθεντικών χαμόγελων σε όλη την κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ και κυρίως σε νυν και πρώην συμπαίκτες.

Τα χαμόγελα του Gary Neville, του Michael Owen, του Owen Hargreaves, του Rio Ferdinand και η αντίδραση του Patrice Evra, χτίζουν ένα Έβερεστ νοσταλγίας για τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  – του γράφοντα συμπεριλαμβανομένου – για μια εποχή που οι Διάβολοι του SAF ήταν στην κορυφή του κόσμου και το Θέατρο των Ονείρων ήταν εφιάλτης για όλους τους άλλους.

https://www.youtube.com/watch?v=hs-gxe0n2pY

https://www.youtube.com/watch?v=7WNDpFDZR6c

Πώς «έκλεισε» η μεγάλη επιστροφή του Cristiano Ronaldo

Όταν το 2018 ο Cristiano υπέγραφε στη Γιουβέντους και οι Ιταλοί έδιναν 100 εκατομμύρια στη Ρεάλ, το έκανε γιατί ήθελε να πάει σε ακόμα ένα μεγάλο πρωτάθλημα, να βγει κι εκεί πρώτος σκόρερ, αλλά για να πάρει ακόμα ένα Τσάμπιονς Λιγκ, με τρίτη ομάδα και να γίνει ο πρώτος που θα το κατάφερνε. Σε αυτή την τριετία η Γιουβέντους δεν έφτασε καν κοντά σε ημιτελικά και το φετινό καλοκαίρι έδειξε στον Ronaldo ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία στο Τορίνο.

Με το που γύρισε από τις διακοπές του μετά το Euro, στις αρχές Αυγούστου, ο Cristiano είχε πει στον Mendes, τον διαβόητο μάνατζερ, ότι θέλει να αποχωρήσει. Την ίδια σκέψη μετέφερε στην πορεια και στον Allegri, τον προπονητή της Γιουβέντους, αλλά και στη διοίκηση. Μπορεί λοιπόν στις 18 Αυγούστου ο Pavel Nedved να δήλωνε πως πρόκειται για μυθεύματα και πως ο Cristiano Ronaldo θέλει να μείνει απόλυτα στο Τορίνο, η αλήθεια όμως ήταν άλλη.

Από τις αρχές της εβδομάδας ο Jorge Mendes είχε κάνει ανεπίσημες κρούσεις σε Ρεάλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί και Γιουνάιτεντ. Ο Ronaldo με ανάρτηση του είχε κλείσει όμως την πόρτα στη Ρεάλ και δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει. Στην Τσέλσι δε θα υπήρχε χώρος μετά τη μεταγραφή Lukaku, η Παρί είχε να ασχοληθεί με τον Mbappe που ήθελε να φύγει, επομένως έμεναν οι δύο του Μάντσεστερ. Η Σίτι φάνταζε ως φαβορί, καθώς μετα την άρνηση της Τότεναμ να αποδεχτεί την πρόταση για Harry Kane, δεν έμενε άλλη επιλογή.

Η Σίτι είχε ξεκαθαρίσει στον Μέντες πως δεν προτίθεται να δώσει ευρώ στη Γιουβέντους, όχι γιατί της φαίνονταν πολλά τα 30 εκατομμύρια που ζητούσε η ιταλική ομάδα για λόγους financial fair play. Απλώς γιατί στην Σίτι έχουν χαράξει πολιτική να μη σπαταλούν χρήματα αγοράς για παίκτες τέτοιας ηλικίας. Αυτό που μπορούσε να κάνει η Σίτι, ήταν μια ανταλλαγή Gabriel Zesus με Cristiano Ronaldo.

https://www.youtube.com/watch?v=cEFuQHrMBe8

Η Γιουβέντους δεν ψηνόταν, καθώς θα προτιμούσε κάποιον εκ των Sterling ή Bernardo Silva, αλλά η Σίτι είχε βάλει πωλητήριο στους δύο και προσδοκούσε να κερδίσει λεφτά απ΄αυτούς.

Ο Mendes δεν έχασε χρόνο και τηλεφώνησε προς Στρέτφορντ μεριά, όπου βρίσκονται τα γραφεία των Κόκκινων Διαβόλων. Η Γιουνάιτεντ ήταν διατεθειμένη και το 2018 να πάρει τον Cristiano Ronaldo, όμως δεν υπήρχε χώρος με Lukaku και Zlatan στο ρόστερ της. Το πλήρωμα του χρόνου και της μοίρας είχε φτάσει.

Οι υπεύθυνοι της Γιουνάιτεντ τα βρήκαν γρήγορα με τον Mendes για τον μισθό του Cristiano και κατέληξαν σε συμφωνία με τη Γιουβέντους για 15 εκατομμύρια ευρώ, συν 8 εκατομμύρια ως μπόνους για επίτευξη στόχων.

Στο ενδιάμεσο όλων αυτών, κι ενώ είχε κυκλοφορήσει ως είδηση ότι ο Cristiano Ronaldo συζητάει αποκλειστικά με τη Σίτι, άρα μάλλον οδεύει προς τα εκεί, μπήκαν μπροστά τα μεγάλα μέσα. Όπως ο Neymar και ο Di Maria μίλησαν με τον Messi, έτσι και ο Bruno Fernandes τηλεφώνησε στον CR7 για να του πει ότι μόνο κόκκινα θα φορέσει από δω και πέρα. Το ίδιο έκαναν και οι Evra-Ferdinand, συμπαίκτες του Ronaldo στην πρώτη του θητεία, αποκαλύπτει η Guardian. Ο Ferdinand μάλιστα πήρε τηλέφωνο τον Cristiano και του είπε χαρακτηριστικά «πες μου ότι είναι ψέμα».

Ο Cristiano Ronaldo θα βρει στη Γιουνάιτεντ και τον Raphael Varane, που μετακόμισε κι αυτός φέτος εκεί, και ήδη το κλίμα στην ομάδα είναι τρομερά ενθουσιώδες. Μέχρι και ο Edinson Cavani αποφάσισε να αφήσει το 7 στη φανέλα για να το πάρει ο Cristiano. Είναι δηλαδή τέτοιος ο ενθουσιασμός, που παίκτες οι οποίοι θα έχουν μειωμένες ευκαιρίες ελέω Cristiano, τον υποδέχτηκαν καταχαρούμενοι.

Στα πανηγύρια στο Twitter συμμετείχε και ο φανατικός φίλαθλος της Γιουνάιτεντ και φίλος του Cristiano Ronaldo, ο Usain Bolt.