Με κόντρες εκτός court έχει ξεκινήσει το US Open, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι η πέτρα του σκανδάλου και να βρίσκεται στο στόχαστρο των Sverev και Murray, κάτι που χαλάει αρκετά τη φήμη του. Από τη μία η Vogue και η L’ Equipe τον παρουσιάζουν ως Έλληνα Θεό, ως κάτι το σπέσιαλ, κι από την άλλη οι συναθλητές του κάνουν λόγο για «βρώμικο παιχνίδι» από τη μεριά του. Μετά τα όσα έγιναν στο ματς με τον Andy Murray, ο Alexander Sverev βρήκε ευκαιρία να τα χώσει για τα καλά στον Έλληνα τενίστα.

«Συμβαίνει σε κάθε ματς, δεν είναι φυσιολογικό. Συνέβη σε μένα στο γαλλικό Open, στον Novak (Djokovic) στον τελικό, νομίζω απέναντι στον Krajinovic στο Αμβούργο, που διαμαρτυρόταν, με μένα πάλι στο Σινσινάτι που ήταν πολύ γελοίο και τώρα ξανά. Νομίζω ότι οι παίκτες έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τι κάνει».

Αυτή ήταν η απάντηση του Alexander Sverev σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους στο US Open μετά το δικό του ματς. Ο Sverev είναι από μέρες ενοχλημένος με τον Στέφανο Τσιτσιπά και ήρθε να προσθέσει τη δική του σφοδρή ενόχληση, στην αντίστοιχη του Andy Murray που δεν αρκέστηκε στα όσα καταλόγισε στον Στέφανο στη διάρκεια του μεταξύ τους παιχνιδιού, ούτε στα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Υπήρξε και νέα αντίδραση.

Το πρωί της Τρίτης, μια ημέρα μετά το ματς, έγραψε στο Twitter: «Το fact της ημέρας. Ο Στέφανος Τσιτιπάς χρειάζεται διπλάσιο χρόνο στην τουαλέτα απ΄όσο χρειάστηκε ο Jeff Bazos για να πάει στο διάστημα και να γυρίσει». Ο Murray μάλιστα ήταν τόσο εκνευρισμένος που έγραψε και τα δύο ονόματα λάθος.

Sverev και Murray γίνονται η Justice League του τένις

«Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι οκ αυτό που κάνει και δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε μάλλον εγώ είμαι ο παράξενος. Αλλά θεωρώ ότι είναι χαζομάρα. Και το ξέρει και ο ίδιος» έλεγε ενοχλημένος μετά τον αποκλεισμό του από το US Open ο Murray.

Ο Sverev έβαλε το δικό του λιθαράκι στο τρολάρισμα του Τσιτσιπά, λέγοντας πως «ο Στέφανος μπορεί να παίξει καλά απέναντι στον Djokovic. Θα βοηθήσει αν δεν πάει για τουαλέτα στο φεγγάρι και πάλι πίσω». Στο πλευρό των δύο είναι και ο Milos Raonic που απουσιάζει από το τουρνουά λόγω τραυματισμού. «Έχουν απόλυτο δίκιο» έγραψε στο Twitter.

Ο Τσιτσιπάς από τη μεριά του ζήτησε από τον Murray να συζητήσουν μεταξύ τους όποιο πρόβλημα υπήρξε και όχι δημόσια και είπε ότι «Όσο ακολουθώ τους κανόνες της ATP, τότε όλα είναι καλά. Δε με πολυνοιάζει τι νιώθουν οι αντίπαλοι μου γιατί την ώρα του αγώνα έχω άλλη προτεραιότητα. Μου παίρνει αρκετή ώρα να αλλάξω ρούχα, να πάω τουαλέτα και να ντυθώ για να βγω ξανά στο γήπεδο».

Φαίνεται πως ο Τσιτσιπάς κραδαίνει τη ρακέτα του ως μονοπάχος που καλείται πια να τα βάλει με όλους τους τενίστες, ενώ κάτι μας λέει ότι ο Murray θα έχει στείλει σίγουρα προσωπικό μήνυμα στον Alexander Sverev και θα σχολιάζουν με ειρωνεία τον Στέφανο.

Όλο αυτό ίσως να μην είναι απλά μια αντίδραση στα πεπραγμένα του Τσιτσιπά. Ίσως είναι ενδόμυχα μια αντίδραση σε όλο αυτό το σταριλίκι που βγάζει ο Έλληνας τενίστας και το οποίο επιβεβαιώνουν τα μεγάλα έντυπα. Κι ο μόνος τρόπος για να κλείσει τα στόματα ο Τσιτσιπάς, είναι να κατακτήσει ένα Grand Slam. Θα είναι το US Open; Θα το ξέρουμε την άλλη Κυριακή.

Οι New York Times πάντως αναφέρουν ότι η αμερικανική ομοσπονδία τένις εξετάζει όλες τις κατηγορίες και βάζει ως προτεραιότητα τον ρυθμό του αγώνα, θα κοιτάξει αν μπορούν να γίνουν προσαρμογές που να μην χαλάνε το ρυθμό και να είναι ισότιμες, επομένως δεν είναι απίθανο να υπάρξει κάποια σύσταση ή κάποια νέα κατευθυντήρια γραμμή προς τους διαιτητές των αγώνων.