Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ δίχως περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ruben Semedo, ύστερα από 2.5 ώρες που κατέθετε στην Ανακρίτρια και στην Εισαγγελέα Αθηνών. Ο 27χρονος Πορτογάλος που πριν μπει έλεγε στους δημοσιογράφους «περιμένετε και θα δείτε», βγήκε από τη φυλακή ύστερα από 4 ημέρες κράτησης, κατόπιν της καταγγελίας από τη 17χρονη κοπέλα πως αυτός και ο 40χρονος Νιγηριανός μάνατζερ τη βίασα. Αύριο θα έρθει η σειρά του έτερου κατηγορούμενου για τον βιασμό, ώστε να απολογηθεί.

Πρόκειται για μια απόφαση αθώωσης από την Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια, οι οποίες είναι οι ίδιες γυναίκες που ζήτησαν την προφυλάκιση Λιγνάδη και Φιλιππίδη. Ακούγοντας την κατάθεση του Ruben Semedo αλλά και λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις μαρτυρίες της 17χρονης και της φίλης της, θεώρησαν πως δεν προκύπτει ενοχή του για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού και ότι δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο Ruben Semedo προσκόμισε και το συμβόλαιό του από το οποίο προκύπτει ότι λαμβάνει καθαρές αποδοχές 1 εκατομμυρίου ευρώ και η εγγύηση που του επιβλήθηκε είναι μόλις 10.000€.

Στην κρίση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα έπαιξε ρόλο η ιατροδικαστική έκθεση στην οποία διαπιστώθηκαν μόνο παλαιές ρήξεις στο σώμα της καταγγέλλουσας, ενώ δεν προέκυψαν πρόσφατες κακώσεις και εκχυμώσεις.

Αυτό που επίσης λήφθηκε υπ΄όψιν, είναι πως ο Semedo ανέφερε ότι μετά την καταγγελία, δέχτηκε μήνυμα εκβιαστικό που του έλεγε «Καλή τύυχη στη φυλακή. Ή δώσε μας 15.000 ευρώ αν δε θες να πας φυλακή».

Η συνήγορος του Μαριζάνα Κικήρη σχολίασε πως η απόφαση αυτή αθωώνει τον πελάτη της: «Υπεβλήθη εγγύηση 10.000 ευρώ. Θεωρώ πως απεδείχθη η αθωότητα του εντολεα μου, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο, ούτε από την ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και από τις αντιφατικές καταθέσεις των μαρυρων Ο ίδιος ισχυρίζεται την αθωότητα του. Η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας τα λέει όλα. Υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο καταθέσεων και αυτό προσμετρηθηκε στη σημερινή απόφαση. Δεν προέκυπτε από πουθενά ο βιασμός».