Τι κι αν το 2021 ο Roger Federer έχει περάσει μια χρονιά με τραυματισμούς και ο χρόνος πια είναι αμείλικτος μαζί του στο αγωνιστικό κομμάτι..; Τι κι αν δε συμμετέχει στο US Open λόγω τραυματισμού; Ο 40χρονος Ελβετός είναι ο απόλυτος αστέρας του τένις τα τελευταία 20 χρόνια και αυτό το κεφαλαιοποίησε στα χρόνια πριν το 2007, πριν δηλαδή εμφανιστεί ο Rafa Nadal και μετά ο Novak Djokovic.

Μπορεί λοιπόν ο Σέρβος να οδεύει για το 21ο Grand Slam με το οποίο θα ξεπεράσει τον Federer, ενώ ετοιμάζεται και για το 4/4 φέτος, αλλά τα έσοδα του απέχουν παρασάγγας από τον Roger, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

O Roger Federer έχει 90.6 εκατομμύρια δολάρια έσοδα τους τελευταίους 12 μήνες, με μόλις τα 600.000 να προέρχονται από νίκες σε αγώνες και συμμετοχές σε τουρνούα και τα υπόλοιπα να είναι από διαφημίσεις και δικές του επιχειρήσεις, όπως η ελβετική εταιρεία αθλητικών υποδημάτων On, που έχει μετοχές ο Ελβετός. Συνολικά στην καριέρα του έχει κερδίσει από διαφημίσεις πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια.

Η Αμερικανίδα Naomi Osaka είναι πρώτη από τις γυναίκες, με 5.1 εκατομμύρια από το τένις και άλλα 55 από άλλες δραστηριότητες. Η Osaka ήταν το κεντρικό πρόσωπο για το μάρκετινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της, είχε πολλά έσοδα, όπως και από τη Barbie, αφού ένα νέο μοντέλο φτιάχτηκε σαν κι εκείνη και ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=MIr6QtAvzZM

Η Serena Williams έχει επίσης ανισόρροπο μοίρασμα, αφού το τένις της απέφερε μόλις 1.8 εκατομμύρια και οι παράλληλες δραστηριότητες της – έχει επενδύσει σε 66 start up – ακόμα 40 εκατομμύρια.

https://www.intronews.gr/4466-2-perase-stin-antepithesi-o-tsitsipas-murray-2012

Ως προς τους Djokovic και Nadal, ο Σέρβος έχει 8 προς 30 εκατομμύρια σε αυτή την αντιστοιχία, ενώ ο Ισπανός 4 προς 23 εκατομμύρια. Ο Nishikori είναι ο μόνος από τους επόμενους 5 που έχει μεγάλη απόσταση στα έσοδα από το τένις και έξω απ΄αυτό, με 1 και 25 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει σχεδόν απόλυτη ισορροπία με 4.1 και 4 εκατομμύρια, μιας και έχει λάβει μέρος σε όλα τα μικρά και μεγάλα τουρνουά φέτος.

Αναλυτικά οι δέκα τενίστες με τα περισσότερα κέρδη τους τελευταίους 12 μήνες:

  1. Roger Federer – 90,6 εκατομμύρια δολάρια
  2. Naomi Osaka  – 60,1 εκατομμύρια
  3. Serena Williams – 41,8 εκατομμύρια δολάρια
  4. Novak Djokovic – 38 εκατομμύρια δολάρια
  5. Rafa Nadal – 27 εκατομμύρια δολάρια
  6. Kei Nishikori – 26 εκατομμύρια δολάρια
  7. Daniil Medvedev – 13,9 εκατομμύρια δολάρια
  8. Dominique Thiem – 8,9 εκατομμύρια δολάρια
  9. Στέφανος Τσιτσιπάς – 8,1 εκατομμύρια δολάρια
  10. Ashleigh Barti – 5,8 εκατομμύρια δολάρια