Σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα στο US Open την περασμένη εβδομάδα, η Naomi Osaka είπε δακρυσμένη αντίο στο άθλημα. Η απόφαση φάνηκε να διαιωνίζεται μετά την ήττα της από την Leyla Fernandez.

Η ήττα σήμανε τέλος για το πρώτο της Grand Slam, ύστερα από την αποχώρηση από το French Open και το Wimbledon επικαλούμενη προβλήματα με την ψυχική της υγεία. Μετά την ήττα της στο US Open, η Osaka μίλησε στον Τύπο για το άθλημα.

Παραδέχτηκε ότι το ταξίδι της στο άθλημα δεν της προσέδιδε πλέον χαρά, βιώνοντας ανακούφιση μετά τις νίκες της και τη θλίψη μετά από ήττες. Προς το τέλος της συνέντευξης, λέει πιθανώς τις τελευταίες δημόσιες λέξεις της σε μια εκδήλωση τύπου Τένις για το προσεχές μέλλον.

Όταν ρωτήθηκε τι την έκανε να χάσει το ματς, πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει τα σερβίς του αντιπάλου της ή να νιώσει τον ανταγωνισμό. Υπονοεί ότι όλοι έχουμε μέσα μας κάποια πράγματα, όπως και εκείνη.

Δεν κατέστη σαφές πόσο καιρό θα κάνει διάλειμμα από το τένις, αλλά φαίνεται ότι δεν θα επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα, καθώς αγωνίζεται να βρει το νόημα του παιχνιδιού.

https://www.intronews.gr/4625-2-stefanos-tsitsipas-katathlipsi-skoteini-periodos

Οι δηλώσεις της Osaka

Όταν ρωτήθηκε γιατί αφήνει το άθλημα απάντησε: «Αυτό είναι πολύ δύσκολο να διατυπωθεί με λόγια. Βασικά, αισθάνομαι ότι είμαι κάπως σε αυτό το σημείο όπου προσπαθώ να καταλάβω τι θέλω να κάνω και ειλικρινά δεν ξέρω πότε θα παίξω τον επόμενο αγώνα τένις. Συγνώμη.

Νομίζω ότι θα κάνω ένα διάλειμμα από το παιχνίδι για λίγο. Όταν κερδίζω, δεν αισθάνομαι ευτυχισμένη. Νιώθω περισσότερο ανακούφιση. Και μετά όταν χάνω, αισθάνομαι πολύ λυπημένη. Δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Δεν ήθελα να κλάψω ».