Ευχή όλων ήταν η Μαρία Σάκκαρη να μπορέσει να φτάσει στον τελικό του US Open, δηλαδή στον πρώτο τελικό της καριέρας της. Όνειρο ήταν και πάει. Όνειρο δικό της περισσότερο απ΄όλους, αφού εκείνη καταθέτει τον κόπο, τον ιδρώτα, την προπόνηση και την κούραση. Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε απέναντι στη Βρετανίδα Έμμα Ραντουκάνου που εμφανίστηκε για τα καλά το 2021 στο διεθνές στερέωμα του τένις και θέλει να γράψει ιστορία ως μια από τις νεότερες αθλήτριες που κατακτούν οποιοδήποτε Grand Slam.

Στα ημιτελικά του US Open η 26χρονη Μαρία και η 19χρονη (τα κλείνει στις 13 Νοεμβρίου) Ραντουκάνου, έμπαιναν στο court έχοντας προχωρήσει ενδεχομένως πολύ πιο πάνω απ΄αυτό που περίμενε ο κόσμος και που ίσως να περίμεναν και οι ίδιες. Η Σάκκαρη ήταν για τους περισσότερους φαβορί λόγω εμπειρίας, αλλά και γιατί στα προημιτελικά έδειξε σε τρομερή κατάσταση με 22 σερί πόντους στο σερβίς της. Η Ραντουκάνου όμως είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο, καθώς δεν είχε χάσει ούτε σετ στο US Open, ενώ δεν είχε επιτρέπει σε αντίπαλο να πάρει παραπάνω από 4 games.

Αυτή η δυναμική έπαιξε τον ρόλο της, με τη Σάκκαρη να μην μπαίνει καλά στον αγώνα και να ξεκινάει με κακές για τα δεδομένα της βολές, να δέχεται σφυροκόπημα από τη Ραντουκάνου, η οποία πήρε και το πρώτο σετ με χαρακτηριστική ευκολία, με 6-1 games μέσα σε 36 λεπτά. Σίγουρα η Βρετανίδα δεν είναι αντίπαλος που θες να του δώσεις τέτοιο μομέντουμ και στο δεύτερο σετ, παρά την άνοδο της Σάκκαρη, δεν άλλαξαν δραματικά τα πράγματα κι ήρθε έτσι το 6-4 υπέρ της Ραντουκάνου.

Δύο 19χρονες στον τελικό του US Open

Μάλιστα, με το σκορ στο 5-4 στα games και με την Βρετανίδα να είναι στο 40-15, η 19χρονη σέρβιρε εντυπωσιακά, δυσκόλεψε την άμυνα της Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε στη δεξιά μεριά του δικού της μισού, με αποτέλεσμα να δοθεί η ευκαιρία στη Ραντουκάνου να την στείλει στην άλλη πλευρά με ένα πολύ δυνατό backhand. Η Σάκκαρη έτρεξε, έβγαλε την άμυνα με υπερένταση, έστρωσε όμως τη μπάλα πάνω στο φιλέ για τη Ραντουκάνου που όπλισε και κάρφωσε.

Στον τελικό του US Open η Ραντουκάνου, όπου γίνεται η πρώτη Βρετανίδα μετά από 53 χρόνια και τη Βιρτζίνια Γουέιντ, θα αντιμετωπίσει την Καναδή Λέιλα Φερνάντεζ που στον έτερο ημιτελικό απέκλεισε τη Σαμπαλένκα. Αξίζει να αναφερθεί πως και η Φερνάντεζ έκλεισε πριν 5 ημέρες τα 19 της χρόνια, κάτι που καθιστά τον τελικό του US Open τον πρώτο με δύο teenagers (για τα αμερικανικά δεδομένα η ενηλικίωση είναι στα 21) ύστερα από το μακρινό 1999, όπου έπαιξαν η Μαρτίνα Χίνγκις και η Σερίνα Γουίλιαμς.

* Φωτογραφία: Twitter/Us Open