Δεν χρειάζεται να αναφέρεται ξανά και ξανά πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μια νοοτροπία που πρέπει να γίνεται παράδειγμα. Σε κάθε τομέα της ζωής του. Ενώ είναι τόσο εμπορικός, συμπεριφέρεται ως αντιεμπορικός. Ενώ είναι ένας παγκόσμιος σταρ, συμπεριφέρεται σαν το παιδί που ήταν στα 15 του και πουλούσε CD στο δρόμο. Αυτό το παρελθόν του δεν το έχει  απαρνηθεί, δεν το έχει σβήσει και θα το επέλεγε ξανά και ξανά. Ιδίως, αν στην άλλη πλευρά της γραμμής ήταν ο πατέρας του, Τσαρλς.

Ο θάνατος του Τσαρλς Αντετοκούνμπο πριν από σχεδόν τρία χρόνια, στέρησε από τον Γιάννη την ευκαιρία να τον δει ο μπαμπάς του να βγαίνει δύο σερί φορές MVP, να κατακτά το NBA και, πάνω απ΄όλα, να του προσφέρει δύο εγγόνια.

Όταν λοιπόν ο Βασίλης Σκουντής και ο Ρήγας Δάρδαλης ρώτησαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε συνέντευξη για την Cosmote TV, τι θα ζητούσε από τον θεό εφόσον είχε την ευκαιρία, δίνοντας ως αντάλλαγμα όλα όσα έχει κατακτήσει ως μπασκετμπολίστας, η απάντηση βγήκε από μόνη της από το στόμα του.

«Τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει σκέψη σε αυτό. Τα πάντα, για να έχω πίσω τον πατέρα μου! Δεν το σκέφτομαι καν! Πάρτε τα όλα! Πάρτε τα όλα πίσω. Θα γύριζα στα Σεπόλια να πουλάω cd στο δρόμο για να έχω τον πατέρα μου. Δε με νοιάζει καν. Επόμενη ερώτηση».

Φυσικά αυτό από μόνο του δε λέει πολλά για τον Γιάννη, καθώς, θέλουμε να πιστεύουμε πως όλοι θα αντάλλασσαν τα πάντα για να είχαν έστω μια μέρα ακόμα με έναν γονιό τους που έχει πεθάνει. Είναι όμως ένα επιπλέον κερασάκι στην τούρτα, κάτι που συμπληρώνει αυτό το όμορφο κάδρο με τα πρόσωπα των Αντετοκούνμπο, γιατί όπως είναι ο Γιάννης, είναι και ο Θανάσης, ο Κώστας, ο Άλεξ και ο μεγάλος τους αδερφός, ο Φράνσις. Όλοι τους μεγαλωμένοι με αυτόν τον τρόπο από τον μπαμπά Τσαρλς, μα φυσικά κι από τη μαμά Βερόνικα.