Δεν έχουν περάσει παρά δύο εβδομάδες από το τέλος του US Open στη Νέα Υόρκη και η Μαρία Σάκκαρη δείχνει ξανά ότι ανήκει στην κορυφαία 5άδα του παγκόσμιου τένις με την πρόκριση της στον τελικό του Banka Ostrava Open.

Ξεκίνησε το τουρνουά στην Οστράβα από τη θέση Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως το 2021 έχει αποδείξει ότι η Μαρία Σάκκαρη δεν είναι με τίποτα για τόσο χαμηλά. Στα 26 της χρόνια δείχνει να διαχειρίζεται σωστά τα αγωνιστικά της στοιχεία, έχει την ικανότητα να μην παρασύρεται και παρουσιάζει μια διαύγεια που δεν είναι δεδομένη. Είναι όμως πια 8 χρόνια στο επαγγελματικό τένις, είναι 5 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και η φετινή χρονιά της δίδαξε πολλά.

Μπορεί λοιπόν στο US Open η Ραντουκάνου να ήταν άπιαστη και να μην επέτρεψε στη Μαρία να πάει στον τελικό, αλλά στο Banka Ostrava Open η Ελληνίδα τενίστρια δεν αστειευόταν. Άλλωστε, γνώριζε καλά πως ελλείψει των 3-4 μεγάλων ονομάτω του τένις, θα ήταν μια τεράστια ευκαιρία για εκείνη να δυναμώσει κι άλλο τη θέση της και να πάει για την πρώτη της κατάκτηση.

Το μεγάλο βήμα έγινε και η Σάκκαρη βρίσκεται στον τελικό. Για να φτάσει εκεί, κλήθηκε να περάσει το εμπόδιο της Πολωνής Ίγκα Σβιάτεκ με 2-0 σετ (4-6, 5-7) έχοντας κυριαρχία στο σερβίς με καλύτερο ποσοστό τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο χτύπημα, ενώ κατάφερε να πάρει 3 break points.

Αυτή την ώρα διεξάγεται ο έτερος ημιτελικός, όπου η Τσέχα Κβίτοβα παίζει απέναντι στην Εσθονή Κονταβέιτ, παίζει εντός έδρας και αποτελεί την παίκτρια που απέκλεισε η Σάκκαρη στους 8 του US Open. Επομένως, αναζητά εκδίκηση όντας στο Νο10 του παγκόσμιου ράνκινγκ.

Η φετινή χρονιά περιλαμβάνει μέχρι στιγμής για τη Σάκκαρη δύο ημιτελούς σε Rolland Garos και US Open, τον τελικό του Ostrava Open και μοιάζει ιδανική στιγμή για να φέρει και τον πρώτο τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ο δεύτερος τελικός για τη Σάκκαρη μετά το 2018 και το WTA San Jose, όπου είχε ηττηθεί από τη Ρουμάνα Μπουζαρνέσκου.

* Πηγή φωτογραφίας: Twitter/ Ostrava Open