Μια φορά λες είναι κάτι τυχαίο. Δεύτερη φορά λες ότι έγινε ένα λάθος. Όταν όμως κάτι γίνεται επαναλαμβανόμενα, τότε υπάρχει θέμα και στο Indian Wells είδαμε και πάλι τον Στέφανο Τσιτσιπά να προκαλεί ένταση με τον αντίπαλό του. Για το παιχνίδι της φάσης των 32 του τουρνουά της Καλιφόρνια, ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον 34χρονο Ιταλό Φάμπιο Φονίνι και τον κέρδισε με 2-1 σετ, έχοντας ηττηθεί με άνεση στο πρώτο, με σκορ 6-2 στα games.

Στα επόμενα δύο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε τη δική του ρελάνς και κατάφερε να τα πάρει με 6-3 και 6-4. Ο τελευταίος πόντος επετεύχθη με έναν άσο. τον 10ο του Στέφανου στο παιχνίδι. Ήταν ένα σημείο στο οποίο προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον Φονίνι. Ο λόγος; Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, μπαμπάς του Στέφανου και πέτρα του σκανδάλου σε αρκετές περιπτώσεις, φέρεται να φώναζε προς τον γιο του για να του δώσει οδηγίες. Ο Φονίνι έκανε αρκετές φορές νεύμα προς τον διαιτητή για να τιμωρήσει με ποινή τον Στέφανο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. «Είναι δύο εναντίον ενός» έλεγε χαρακτηριστικά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δεχτεί προειδοποίηση από τον διαιτητή.

Όταν το παιχνίδι τελείωσε, ο Στέφανος πήγε να δώσει το χέρι του στον Φονίνι και βλέποντας την έκφρασή του, έκανε μια κίνηση με το χέρι σαν να έλεγε «άστο, ξέρω τι θα πεις». Ο Φονίνι του απευθύνθηκε εκνευρισμένος πως «πάντα μιλάει ο πατέρας σου και το ξέρεις καλύτερα από μένα», με τον Ελληνα τενίστα να του απαντά «Πώς μπορώ να τον ακούσω από την άλλη άκρη του court;».

«Τρομερό comeback. Ειλικρινά δεν ξέρω τι έγινε. Ήθελα να επανέλθω στο ματς και με κάποιο τρόπο συνέβη. Από το πρώτο σετ και μετά, το αντιμετώπισα πόντο πόντο και αυτή η προσέγγιση δούλεψε. Ισορροπημένη σκέψη και λίγη υπομονή βοήθησαν επίσης. Βρήκα λύσεις στα δύσκολα και ένιωσα ότι είχα το μομέντουμ» ανέφερε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Όσο για το Indian Wells, ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί στη φάση των 16 όπου θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό τενίστα Άλεξ ντε Μινόρ τα ξημερώματα της Πέμπτης. Εμείς ας ευχηθούμε να τελειώσουν γρήγορα τα τουρνουά του τένις, για να έρθει η νέα χρονιά, μήπως και ασχοληθούμε ποτέ περισσότερο με το τένις παρά με τα καμώματα του Στέφανου και του μπαμπά του, που από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά δεν έχει υπάρξει διοργάνωση δίχως να έχουν προκληθεί συζητήσεις γύρω από συμπεριφορές τους.