Η 25χρονη κορυφαία αθλήτρια από την Κένυα, Agnes Tirop, που είχε τερματίσει τέταρτη στην κούρσα των 5.000 μέτρων στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020, εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν.

Έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα, το οποίο προκλήθηκε από μαχαιριά. Βασικός ύποπτος θεωρείται ο σύζυγός της, σύμφωνα με την Daily Mail, και η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του θανάτου της.

Μόλις τον περασμένο μήνα η Tirop είχε κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα, σε αθλητική διοργάνωση στη Γερμανία, κόβοντας το νήμα σε 30:01, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ για 28 δευτερόλεπτα.

Η Agnes Tirop, «το διαμάντι της Κένυας», είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2017 και του 2019, στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων, ενώ το 2015 είχε ανέβει στην κορυφή του βάθρου στο World Cross Country Championships όταν ήταν μόλις 19 ετών.

Σοκαρισμένος ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης της Κένυας μετά τον θάνατο της Tirop

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης της Κένυας, Barnaba Korir. «Είμαστε αποσβολωμένοι από τον θάνατο της χάλκινης παγκόσμιας πρωταθλήτριας στα 10.000μ, Agnes Tirop, τον οποίο πληροφορηθήκαμε το απόγευμα.

Η Κένυα έχασε ένα κόσμημα, ήταν μία από τις ταχύτερα ανερχόμενες αθλήτριες της διεθνούς σκηνής, χάρη στις επιδόσεις της στο στάδιο, που τραβούσαν την προσοχή».