Στις 25 Νοεμβρίου του 2020, όλος ο πλανήτης αποχαιρετούσε για πάντα τον Diego Maradona, που άφηνε την τελευταία του πνοή, σε μια υπόθεση που μέχρι πρόσφατα απασχολούσε αρκετά, καθώς υπήρχαν υπόνοιες για κακή διαχείριση του από τους γιατρούς και ανθρωποκτονία.

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, ο Maradona βρίσκεται στην επικαιρότητα καθώς μια γυναίκα με την οποία συνδέθηκε ερωτικά, τον κατηγορεί πως την βίασε όταν ήταν 17 ετών.

Η Κουβανή Μavys Alvarez έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο και με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε πως ο Αργεντινός, τότε ποδοσφαιριστής, τη βίασε. Ήταν μια περίοδος μάλιστα που η 17χρονη είχε πάει να μείνει στο σπίτι του ποδοσφαιριστή και όταν η μητέρα της πήγε και χτυπούσε την πόρτα για να πάρει την κόρη της, ο Diego Maradona δεν της άνοιγε.

«Ο Μαραντόνα μου έκλεισε το στόμα για να μη φωνάξω, να μην πω τίποτα και με βίασε. Η μαμά μου είχε έρθει να με δει εκείνη την ημέρα στο σπίτι που ήμασταν με τον Ντιέγο στην Αβάνα και αυτός δεν την άφηνε να μπει στο δωμάτιο. Η μητέρα μου χτύπησε την πόρτα και δεν της άνοιγε. Με βίασε. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω πολλές φορές. Υπήρξαν πολλά περιστατικά στα οποία γινόταν βίαιος. Με απειλούσε ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει. Μου έβαζε ανθρώπους για να με ελέγχουν, δεν με άφηνε να βγαίνω έξω».

https://www.youtube.com/watch?v=bQCj_XmgT6k

Εκείνη την περίοδο ο Maradona ήταν στην Κούβα με τον φίλο του Fidel Castro και είχε πάει σε κλινική αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά. Η Alvarez, που αρχικά είχε υποστηρίξει πως ο βιασμός έγινε στα 16 της, δήλωσε πως ο Αργεντινός όχι μόνο της έκανε έρωτα παρά τη θέλησή της, αλλά την είχε αναγκάσει να κάνει αυξητική στήθους και την είχε εθίσει στα ναρκωτικά.

Η καταγγελία της έχει ξεκινήσει έρευνα για κύκλωμα σωματεμπορίας στην Αργεντινή, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται 5 άνθρωποι που βρίσκονταν στη συνοδεία του Diego Maradona όσο ήταν εν ζωή.