Το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί κομβικό μέρος του σχεδιασμού της ΑΕΚ για την ερχόμενη σεζόν. Ο Μεξικανός άσος ήταν ο MVP της Ένωσης στην πορεία προς την κατάκτηση του νταμπλ. Εν αναμονή των εξελίξεων, ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε υποχρεώσεις με την Εθνική Μεξικό και σημείωσε ένα υπέροχο γκολ στο άνετο 4-0 επί της Ονδούρας, στην πρεμιέρα του Gold Cup.

Πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του,  με εξαιρετική ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ, ενώ αντικαταστάθηκε στο 80’. Κατά τα άλλα, δύο γκολ πέτυχε ο Ρόμο και ένα ο Τσάβες σε μια νίκη που ήταν ακριβώς αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται: εύκολη.

Θέλτα: Πράσινο φως για να πουληθεί ο Πινέδα

Όσον αφορά το μέλλον του Πινέδα στην ΑΕΚ, ήρθαν καλά νέα από Θέλτα μεριά. Ο νέος κόουτς της ισπανικής ομάδας, Ράφα Μπενίτεθ έχει δώσει το «ΟΚ» για την πώληση ορισμένων παικτών. Ανάμεσά τους και ο 27χρονος Μεξικανός μεσοεπιθετικός.

Από τα ισπανικά ΜΜΕ γίνεται λόγος για 8 εκατ. ευρώ, αν και από την Ένωση ξεκαθαρίζουν ότι οι συζητήσεις είναι για μικρότερα ποσά. Η περίπτωση παραμένει δύσκολη, αλλά υπάρχει αισιοδοξία από πλευράς των νταμπλούχων Ελλάδας ότι θα υπάρξει αίσιο φινάλε.

Ειδικά καθώς η Θέλτα έχει άμεση ανάγκη ρευστού πριν φύγει ο Ιούνιος και κλείσει το οικονομικό έτος, προκειμένου να μην έχει προβλήματα με τους ισολογισμούς της.