Αν τελικά η ΑΕΚ φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, αυτή η στιγμή, αυτό το γκολ, θα είναι ζωτικής σημασίας ως προς αυτό. Το κατέβασμα με το στήθος, το σουτ στην κίνηση, πέφτοντας. Ένα μεγάλο γκολ. Ένα δύσκολο γκολ. Ένα γκολ που βάζουν μόνο οι σπουδαίοι παίκτες – και τέτοιος είναι ο Σέρχιο Αραούχο.

Στο 80ο λεπτό στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Αργεντινό. Και η Ένωση πήρε ένα τεράστιο διπλό (1-0), ένα αποτέλεσμα από αυτά που κάλλιστα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο φινάλε υπέρ της. Σε αυτό το χρονικό σημείο, σε τέτοια έδρα, είναι πραγματικά γκράντε.

ΑΕΚ: Με τη σωστή φιλοσοφία, τακτικά και νοητικά

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στην έδρα των «ασπρόμαυρων». Δεν κρύφτηκε στιγμή, δεν περίμενε, αλλά έγινε αυτή που όρισε το σενάριο. Ειδικά στο α’ μέρος όταν και θα έπρεπε να είχε προηγηθεί – κανείς δεν κατάλαβε γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Άμραμπατ.

Με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΚ «έβγαλε» ένα ματς-σημείο αναφοράς. Και αμυντικά και επιθετικά. Και σωματικά και πνευματικά. Έχει ακόμα δρόμο ως το φινάλε των πλέι οφ της Super League, πολλά μπορεί να αλλάξουν σε μια διαδικασία που τρέχει πολύ γρήγορα και με συνεχόμενα do or die ματς. Aλλά αυτό το διπλό έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει καταλύτη στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Και ο ΠΑΟΚ; Βρίσκεται πια σε πολύ μειονεκτική θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πάει την Τετάρτη (05/04) στο Καραϊσκάκη για το ματς με τον Ολυμπιακό ξέροντας πως μόνο η νίκη θα τον κρατήσει ζωντανό. Μπορεί; Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το «πρέπει» του…