Όσο περνάνε οι μέρες τόσο και μειώνονται οι πιθανότητες να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ ο Νέστορ Αραούχο. Η Ένωση είχε φέρει την περίπτωση του Μεξικανού αμυντικού εκεί που ήθελε χωρίς όμως να έχει αποφασίσει αν τελικά θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση του.

Πλέον και στο Μεξικό αναφέρουν πως οι πιθανότητες λιγοστεύουν και ο Αραούχο δεν θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Ρενέ Τοβάρ ανέφερε για τον συμπατριώτη του ότι “σταδιακά η πιθανότητα ένας τρίτος Μεξικάνος να πάει στην ΑΕΚ “σβήνει”. Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, με διαβεβαιώνουν ότι το θέμα του Νέστορ Αραούχο χαλάει”.

Ο Αραούχο έφτασε λοιοπόν πολύ κοντά στην ΑΕΚ, είναι ακόμα ενεργός στη λίστα της, όμως ο Ματίας Αλμέιδα πάτησε φρένο γιατί πάνω από όλα βάζει τη σιγουριά που δεν νιώθει!

Κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, κάποιες από τις προσπάθειες του μεταγραφικού επιτελείου της ομάδας -και πάντοτε υπό την επίβλεψη του Αλμέιδα- για την απόκτηση ενός στόπερ πρώτης γραμμής, ατυχώς ναυάγησαν. Μίλησε άλλωστε σχετικά και ο ίδιος ο Αργεντινός κόουτς, λέγοντας: ”Ήμασταν σε συζητήσεις με πολλούς παίκτες, η διοίκηση έκανε καλές προτάσεις, αλλά επέλεξαν να πάνε σε άλλα μέρη. Αν είναι παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο ή μπορεί να μην είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα, προτιμώ να χρησιμοποιήσω τους υπάρχοντες παίκτες”.

Στο σημείο εκείνο, δηλαδή μία ημέρα πριν από την αναχώρηση για την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα, ο Αλμέιδα είχε πατήσει το pause στο θέμα του στόπερ. Και δεν το είχε κάνει μόνο για την περίπτωση του Μεξικανού στόπερ, Νέστορ Αραούχο αλλά γενικώς, παρόλο που μόλις μερικές ημέρες νωρίτερα από αυτή τη δήλωση, υπήρχε η διάθεση να φουλάρει η ΑΕΚ για την απόκτησή του. Με εντολή δική του. Όμως τελικά, ο ίδιος ο προπονητής πάτησε το φρένο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλμέιδα δεν έχει ακόμα πειστεί ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Ναι μεν ο ποδοσφαιριστής του αρέσει, ναι μεν είχε φτάσει στο σημείο να θεωρεί ότι η κίνηση πρέπει να γίνει, όμως μία που το αποφάσισε και μία που έκανε πίσω.